Deze zoekopdrachten heb ik uitstaan op Marktplaats

Laat me je Marktplaats-zoekopdrachten zien zien en ik vertel je wie je bent. Geintje natuurlijk, maar waar ik naar zoek op Marktplaats geeft best een aardig kijkje in mijn smaak en stiekeme hartenwensen.

Het instellen van zoekopdrachten op Marktplaats heeft mijn streven naar tweedehands kopen zoveel makkelijker gemaakt. Voor alles waar ik naar op zoek ben, stel ik een zoekopdracht in. Zodra iets van mijn gading langskomt, ontvang ik een mailtje en een melding in de app. Zo hoef je niet constant zelf de digitale tweedehands markt af te struinen. Daar heb ik echt niet altijd tijd voor of zin in.

Ipad met Marktplaats-website op achtergrond met ruitjes.

Hoe stel je een zoekopdracht in op Marktplaats?

Het aanmaken van een zoekopdracht op Marktplaats is heel simpel. Je zoekt gewoon op de site zoals je gewend bent. Stel eventueel de gewenste prijs, afstand of andere categorieën in. Op de website scroll je naar beneden op de eerste pagina met resultaten. Daar staat een blauwe knop ‘bewaar zoekopdracht’. Klaar is Kees! In de Marktplaats-app staat het bewaar-icoontje bovenaan: een vergrootglas met een ster ernaast.

De perfecte zoekopdracht op Marktplaats

 • Gebruik verschillende omschrijvingen voor hetzelfde: mid-century salontafel, vintage salontafel hout, etc. Wordt wat jij zoekt vaak verkeerd of anders gespeld? Maak ook daar een zoekopdracht voor aan. Het kost toch niks!
 • Wees specifiek genoeg. Met ‘zwarte trui’ als zoekopdracht zal je mailbox ontploffen. Dat gaat je geen tijd besparen, maar tijd kosten
 • Let op de categorie waar je je zoekopdracht in plaatst. Bij kleding kan ‘dames’, ‘heren’ of ‘kinderen’ nogal een verschil maken in de resultaten
 • Stel een maximale afstand in voor dingen die niet te versturen zijn of de verzendkosten niet waard (een dik boek van een paar euro bijvoorbeeld)
 • Stel een maximale prijs in, dan word je niet verleid met aanbod boven je budget

Mijn ingestelde zoekopdrachten

Mijn eigen ingestelde zoekopdrachten bieden een mooi kijkje in mijn smaak en wensen. Er zijn opdrachten die superspecifiek zijn, omdat ik juist dat ene stuk van dat ene merk fantastisch vind. Maar ik volg via de zoektermen ook een paar van mijn favoriete (eerlijke) kledingmerken. Je weet maar nooit of er iets tussenzit!

Kleding

 • Kings of Indigo M
 • Friday’s Project M
 • People Tree M
 • Henk | Kleding Dames. Dit merk maakt geweldige co-ords van vintage stoffen. Ik ben aan het sparen voor als de perfecte combinatie in mijn maat langskomt, maar intussen houd ik het tweedehands aanbod in de gaten

Je favoriete kledingmerken + je maat kan zomaar iets moois opleveren. Zeker als je naar eerlijke of luxemerken zoekt, kan dit enorm effectief zijn. Zoeken op ‘H&M + M’ zal je niet echt verder helpen, maar de naam of omschrijving van een bepaald stuk uit de collectie kun je wel weer als zoekopdracht gebruiken. ‘Jurk blablabla M’ of ‘Tencel jurk H&M conscious’ bijvoorbeeld. Wie weet kun je zomaar jouw favoriete merk voor een prikkie scoren of zonder schuldgevoel een mooi-maar-niet-fair kledingstuk aanschaffen.

Interieur

 • Pols Potten fauteuil / Pols Potten Peggy / Pols Potten Charles. Deze stoelen vinden we zó mooi, maar op dit moment te duur. We zitten niet noodgedwongen op de grond hoor, dus het heeft geen haast
 • HKLiving whicker / HKLiving riet. We hebben ons oog laten vallen op een vloerlamp, die echt te duur is. Wie weet!
 • Rotan | < 5 km. Ik heb een zwak voor fraaie rotan spullen, dus vind ik het leuk om in de gaten te houden wat er in de buurt wordt aangeboden

Boeken

 • Dit is een meezinger. Het liedjesboek van Brigitte Kaandorp staat al lang op mijn lijstje, maar is nieuw niet meer verkrijgbaar. Sowieso koop ik mijn boeken het liefst tweedehands
 • Malakeh. Ik heb heb eigenlijk genoeg kookboeken, maar als ik dit boek vol Syrische recepten tweedehands tegenkom, laat ik het niet aan me voorbij gaan

Succesverhalen

De zoekopdrachten op Marktplaats hebben me al veel tweedehands aankopen opgeleverd waar ik nog altijd heel blij mee ben. Dit is maar een kleine greep uit de tweedehands parels die ik heb opgedoken:

 • De vintage rotan stoel waar onze kat steevast op ligt te ronken
 • Het vloerkleed dat ons terras opvrolijkt
 • De zwarte leren laarsjes die mijn oude exemplaren moesten vervangen
 • Onze bank, die we nieuw absoluut niet hadden kunnen betalen

Ook leuk: kleding kopen op Marktplaats doe je zo.