Onze groene terras make-over #2

Jullie konden al zien dat wij ons terrasje hebben aangepakt deze lente. Precies op tijd, want wat hebben we al mooi weer gehad! Echt heerlijk om dan buiten te zitten met een kop koffie of een boek. Omdat we een grote schuifdeur hebben, is het  terras echt een verlengstuk van onze woonkamer aan het worden. Ook de kat is er niet meer weg te slaan en staat regelmatig bij de deur te mauwen om naar buiten te mogen. Hij verschanst zich steevast onder het tweedehands rieten tafeltje dat jullie bij de vorige update al tegenkwamen. Vandaag laat ik jullie de nieuwste aanwinsten zien, met onder meer een prachtig kleed en heel veel planten.

 

Kleed

Met deze vondst had ik flink veel geluk, want het is echt een mooi kleed, in een goed passend formaat. Bovendien kon ik het voor een tientje in eigen stad ophalen via Marktplaats. Opgevouwen paste het gewoon in een grote boodschappentas. Zo’n tweedehands vloerkleed kom ik niet vaak in zo’n goede, staat tegen. Het was helemaal schoon en fris, maar is toch echt een ouder kleed.

Het is een laagpolig vloerkleed, maar we hebben ervoor gekozen het op z’n kop te leggen, zodat het eigenlijk glad is. De kleuren zijn aan de onderkant gelukkig net zo mooi. Het kleed maakt het terras meteen stukken gezelliger, omdat het zacht is om op te zitten – dat doe ik regelmatig – en het onze kille, grijze terrasvloer voor een deel bedekt.

Planten

Planten vind ik niet alleen heel leuk om te hebben, ze zijn ook goed voor een gezonde lucht en de bebloemde exemplaren zijn belangrijk voor bijen en andere insecten. We hebben uiteindelijk een aantal van de planten en potten nieuw gekocht, maar we hebben er ook een paar gekregen uit de tuin van de moeder van mijn vriend. Superlief, want het is nu een gezellig en afwisselend geheel geworden.

De geraniums mochten we gratis meenemen bij het tuincentrum, omdat ze niet mooi genoeg meer waren om te verkopen. Zoals je kunt zien op de bovenste foto, zijn ze helemaal opgebloeid. Een mooie manier om zielig uitziende planten toch nog een kans te geven.

Plantentafeltje

Zoals je ziet, staan de meeste plante niet langer op de grond. Ik mocht deze inklapbare serveerwagen gratis ophalen via Marktplaats. Vrij dichtbij gelukkig, want het was best een lastig ding om op de fiets te vervoeren, omdat het flink hard waaide op die dag. Het was een experiment en misschien willen we nog wel een keer iets anders, maar voor nu is het een erg fijn ding om wat hoogteverschil te krijgen en lekker veel plantjes kwijt te kunnen.

Wensen

Zoals je kunt zien, zijn de meeste van onze wensen voor het terras al vervuld. Het lijkt mij nog wel heel leuk om lampjes op zonne-energie op te hangen die ik in het vorige terras-artikel noemde. Ook ben ik van plan nog een vrolijk kussenhoesje voor op de bank te naaien, misschien wel van de stof van onze gele gordijnen. We zijn nu in elk geval erg tevreden over ons stekje buiten. Wat vind jij ervan?