Slow favorites #5: zero waste wandelen & in het FD

Als je zo lang niet geblogd hebt, is er in elk geval veel leuk nieuws te melden. Mijn blogstilte had o.a. te maken met een verhuizing, we zijn in Gouda neergestreken. Daarom trap ik deze editie van mijn ‘slow favorites’ af met een lokaal evenement in mijn eigen, kersverse woonplaats.

Gouda Maakt Toekomst

Dit festival op zaterdag 21 mei is onderdeel van viering van het 750-jarig bestaan van Gouda en natuurlijk maakt het mij dolgelukkkig dat in zo’n jaar van terugkijken ook een blik op de toekomst niet vergeten wordt. Een duurzame toekomst, welteverstaan. Het programma is gevuld met toekomstmakers die stuk voor stuk inspireren tot een groene toekomst voor de stad, die vandaag al begint. Ik zorg dat ik van de partij ben en misschien kom ik wel een paar van mijn nieuwe stadsgenoten tegen?

Zaterdag 21 mei – GOUDasfalt – gratis toegang

Over de (on)duurzaamheid van Vinted in het FD

Op de website van Het Financiële Dagblad staat een interessant artikel over de minder duurzame kantjes van tweedehands platform Vinted. De negatieve impact zit ‘m vooral in de talloze pakketjes met tweedehands kleding die Europa door worden gestuurd. Ik vind het een goed afgewogen artikel en was dan ook zeer vereerd dat ik een paar tips mocht geven voor het duurzaam omgaan met Vinted. Het artikel vind je in Het FD, wil je er niet voor betalen, dan kun je de tips ook hier op KouweKleren lezen.

Zero Waste Wandeltours

In de Week zonder Afval organiseert Zero Waste Nederland weer Zero Waste Wandeltours. Een lokale gids leidt je langs plekken waar je verpakkingsvrij inkopen kunt doen. In het najaar konden er nog maar vier mensen per tour mee, nu mogen de groepen weer groter, fijn! Bovendien is het aantal locaties flink uitgebreid, dus kijk snel of er ook een tour in jouw woonplaats wordt gegeven. Kaartjes kun je nu bestellen voor een klein bedrag. Wacht er niet te lang mee, want de tours raken vast weer snel vol.

Zaterdag 4 juni (de meeste dan) – door heel Nederland – €5,-

Het gebruikte beeld is eigendom van de betreffende organisatie.