Kleedadvies nodig? Deze styling-toppers bieden duurzaam raad

Ik raakte er het afgelopen jaar meer en meer van overtuigd dat het kennen van je eigen kledingstijl enorm kan helpen met het verduurzamen van je kast.

Je doet minder miskopen en raakt minder in de koopverleiding als je weet wat bij je past en je blij bent met wat er in je kast hangt. Het is echt de moeite waard om hierin te investeren. Het kost wat tijd, maar die spaar je op lange termijn uit. Bovendien is het nog leuk ook.

Ik heb me hier voornamelijk zelf in mijn stijl verdiept, mede aan de hand van het boek The Curated Closet. Maar misschien kun je wel wat externe hulp gebruiken als het op stijl- of kleuradvies aankomt. Omdat je lichaam veranderd is bijvoorbeeld, omdat je nooit echt geweten hebt wat bij je past of omdat je niet weet waar je moet beginnen.

Deze vijf dames kunnen je professioneel adviseren over je kleding, kleuren of stijl. Allemaal hebben ze daarbij een duurzame insteek. Gebruiken wat je hebt, tweedehands kopen of investeren in duurzame en eerlijke merken. Ik kan deze stylisten dus van harte aanbevelen als je op zoek bent naar duurzaam stijladvies.

Tiny Temple Styling

Noor ken ik al een poosje van Instagram en ik heb ook eens met een van haar duurzame shoppingtours meegedaan. Aanrader! Tweedehands is het uitgangspunt van Noors eigen kledingstijl en daarin kan ze je dus perfect adviseren. Ook is ze een kei in het ontdekken van nieuwe functies voor een kledingstuk. Een trui kan bij haar ook een sjaal of een rok zijn. Creativiteit ten top en bovendien een mooie manier om met minder kleding toe te kunnen. Volg haar op Instagram of schrijf je in voor de ‘Draag je eigen stijl’-cursus die ze binnenkort aanbiedt.

https://www.instagram.com/p/Bw3m8Q4F8_T/

Soulstyling

Karin geeft stijladvies, is personal shopper en geeft daarnaast kringloop shopsessies en kledingruils. In samenwerking met fair fashion shop BrandMission (die naast de winkel in Haarlem pas een Amsterdamse vestiging opende) organiseerde ze in het najaar als de Sustainable Fashion Challenge waar deelnemers dagelijks tips kregen. Wie weet komt er nog wel weer een aan, ik deed al twee keer mee en stak er steeds weer wat van op.

Indiaan in je kast

Chiara’s eigen stijl is enorm uitgesproken en heerlijk kleurrijk, maar zij kan je ook helpen als dat niet per se jouw pakkie ‘an is. Haar uitgangspunt is shoppen in je eigen kledingkast, wat natuurlijk een enorm duurzaam is. Chiara is heerlijk enthousiast, open en eerlijk op Instagram alleen daar al kun je heel veel geweldige tips en tricks opdoen. Body positivity alom, volgen maar! Oh ja, ook haar kinderen lopen er fantastisch eigenwijs bij.

Confidence by Color

Merijntje is gespecialiseerd in kleuradvies volgens 78-colors methode, die nog meer facetten kent is dan het welbekende seizoenenonderscheid. Ook is ze een kei in zakelijk kleden in een stijl die precies bij je past. Ze runt een superleuke facebookgroep ‘Ontdek jouw kledingstijl‘ waar je haar vragen kunt stellen en ze ook zelf stylingadvies geeft voor allerlei situaties.

Passing by Linda

Linda heeft een grote liefde voor vintage en weet veel van duurzame merken. Ook regelt ze kledingruils, omdat mooie kleding het verdient om gedragen te worden. Deze Friezin zou ik zeker benaderen als je in het noorden van het land woont. Haar hele instagram straalt vrolijkheid en optimisme uit en zij heeft absoluut de tools in handen om jouw kast een duurzame oppepper te geven.