Kleedadvies nodig? Deze styling-toppers bieden duurzaam raad

Ik raakte er het afgelopen jaar meer en meer van overtuigd dat het kennen van je eigen kledingstijl enorm kan helpen met het verduurzamen van je kast.

Je doet minder miskopen en raakt minder in de koopverleiding als je weet wat bij je past en je blij bent met wat er in je kast hangt. Het is echt de moeite waard om hierin te investeren. Het kost wat tijd, maar die spaar je op lange termijn uit. Bovendien is het nog leuk ook.

Ik heb me hier voornamelijk zelf in mijn stijl verdiept, mede aan de hand van het boek The Curated Closet. Maar misschien kun je wel wat externe hulp gebruiken als het op stijl- of kleuradvies aankomt. Omdat je lichaam veranderd is bijvoorbeeld, omdat je nooit echt geweten hebt wat bij je past of omdat je niet weet waar je moet beginnen.

Deze vijf dames kunnen je professioneel adviseren over je kleding, kleuren of stijl. Allemaal hebben ze daarbij een duurzame insteek. Gebruiken wat je hebt, tweedehands kopen of investeren in duurzame en eerlijke merken. Ik kan deze stylisten dus van harte aanbevelen als je op zoek bent naar duurzaam stijladvies.

Tiny Temple Styling

Noor ken ik al een poosje van Instagram en ik heb ook eens met een van haar duurzame shoppingtours meegedaan. Aanrader! Tweedehands is het uitgangspunt van Noors eigen kledingstijl en daarin kan ze je dus perfect adviseren. Ook is ze een kei in het ontdekken van nieuwe functies voor een kledingstuk. Een trui kan bij haar ook een sjaal of een rok zijn. Creativiteit ten top en bovendien een mooie manier om met minder kleding toe te kunnen. Volg haar op Instagram of schrijf je in voor de ‘Draag je eigen stijl’-cursus die ze binnenkort aanbiedt.

Soulstyling

Karin geeft stijladvies, is personal shopper en geeft daarnaast kringloop shopsessies en kledingruils. In samenwerking met fair fashion shop BrandMission (die naast de winkel in Haarlem pas een Amsterdamse vestiging opende) organiseerde ze in het najaar als de Sustainable Fashion Challenge waar deelnemers dagelijks tips kregen. Wie weet komt er nog wel weer een aan, ik deed al twee keer mee en stak er steeds weer wat van op.

Indiaan in je kast

Chiara’s eigen stijl is enorm uitgesproken en heerlijk kleurrijk, maar zij kan je ook helpen als dat niet per se jouw pakkie ‘an is. Haar uitgangspunt is shoppen in je eigen kledingkast, wat natuurlijk een enorm duurzaam is. Chiara is heerlijk enthousiast, open en eerlijk op Instagram alleen daar al kun je heel veel geweldige tips en tricks opdoen. Body positivity alom, volgen maar! Oh ja, ook haar kinderen lopen er fantastisch eigenwijs bij.

View this post on Instagram

Hoe kan ik jou helpen? Jij vertelt mij jouw verhaal. Wie jij bent. Wat je elke dag doet. Waar jij je lekker bij voelt. En hoe je dat wilt vertalen met kleding. Comfortabele kleding, snel te combineren en een outfit waar je blij van wordt als je in de spiegel kijkt. Voor die dag dat je iets te vieren hebt. Of een belangrijke afspraak. Als je opstaat met ontploft haar. Of met een shit humeur. Dat je kleding gewoon voor je werkt, altijd! . . Ik vertaal jouw verhaal in stijl, kleur, materiaal en pasvorm. Bij jouw verhaal wat jij wilt uitstralen, hoe jij wilt overkomen, wat jij wilt laten zien van jezelf gaat mijn creativiteit stromen. Ik zie meteen stoffen, prints en kleurcombinaties samenkomen in mijn hoofd. Het gaat borrelen. En mijn handen gaan jeuken. Ik ga kledingstukken pakken uit jouw kledingkast. Dit jurkje wel, deze broek niet. Dit rokje korter en dit vest met die blouse gecombineerd. . . Maar dat ik het voor me zie. Dat ik ga combineren. Dat ik ga selecteren in stapels.  Dat ik een droomkledingkast voor jou creëer, dat vind ik niet interessant. HET GAAT OM JOU!!! . . Dus ik klets je de uren van het hoofd tijdens zo'n kastsessie. Ik geef je al mijn kennis. Ik leg uit. Ik laat zien. Ik laat jou spelen met je kledingstukken. Ik leer je stylen, ik leer je combineren, ik leer je de ongekende mogelijkheden inzien van jouw kledingkast. Terwijl ik naast je sta. . . Want DAAR gaat het om. Dat je het zelf gaat doen. Dat jij het inzicht krijgt. En vooral het plezier!!! . . Want je hebt mij altijd achter de hand, je kunt mij altijd je vragen blijven stellen. En je krijgt een uitgebreid persoonlijk verslag op papier. Maar hoe tof als je het zelf in de vingers krijgt. Als je het zelf kunt. . . . Dus laat mij je helpen. Samen maken we de eerste stappen in jouw kledingkast, daarna ga jij verder onder mijn begeleiding om die kledingkast te creëren waar je altijd al van droomde.  Laat die Indiaan in jouw kledingkast! Ik heb voor december nog slechts een paar plekken voor een kastsessie. Ik kijk er naar uit je te komen helpen! . . Wil je weten wat de vrouwen vonden die jou voorgingen? Check mijn highlights voor hun ervaringen en verhalen. . . 📷@cindyvanrees

A post shared by Chiara – Stylecoach & Spreker (@indiaaninjekast) on

Confidence by Color

Merijntje is gespecialiseerd in kleuradvies volgens 78-colors methode, die nog meer facetten kent is dan het welbekende seizoenenonderscheid. Ook is ze een kei in zakelijk kleden in een stijl die precies bij je past. Ze runt een superleuke facebookgroep ‘Ontdek jouw kledingstijl‘ waar je haar vragen kunt stellen en ze ook zelf stylingadvies geeft voor allerlei situaties.

Passing by Linda

Linda heeft een grote liefde voor vintage en weet veel van duurzame merken. Ook regelt ze kledingruils, omdat mooie kleding het verdient om gedragen te worden. Deze Friezin zou ik zeker benaderen als je in het noorden van het land woont. Haar hele instagram straalt vrolijkheid en optimisme uit en zij heeft absoluut de tools in handen om jouw kast een duurzame oppepper te geven.