Fair Fashion SS19: Crisp & Clean

De lente geeft me altijd een gevoel van nieuw en fris. Nee, ik wil je niet aanmoedigen om je kledingkast vol nieuwe aankopen te stouwen. Maar ik vind het wel leuk om jullie de stukken uit de eerlijke lentecollecties te laten zien die me dat crisp lentegevoel geven. Want als je iets nieuws koopt, doe het dan bij merken die verantwoord bezig zijn met de aarde en hun makers. Voelt extra goed, dat beloof ik je!

P.S. Grappig genoeg zijn deze stukken – die prachtig zijn in hun elegante eenvoud – juist verrassend tijdloos. En daar houd ik van.

Jan ’n June

Blouse Vincenza – 95 euro

Dit is wat ik bedoel met ‘crisp’. Een helderwitte blouse, superfris ziet dat eruit. De mouwen zijn lekker opvallend en maken de blouse bijzonder. Zo gestyled is het best een zakelijke look, maar met een rokje – eventueel met wat glim – wordt het een heel feestelijk ding. Ik zou er dan ook een mooie statementketting bij dragen. Onder een spijkerjurkje krijg je juist een vrolijke, wat stoerdere uistraling, zeker met een paar laarsjes eronder.

Thinking MU

Green Amelie dress – 79,90 euro

Misschien vind jij het een tandartskleurtje, maar zo’n soort groen is een echte lentekleur voor mij. Ik weet niet of het me zou staan, maar mooi is het zeker. Zowel de jurk als het jasje is heerlijk relaxed, comfortabel, een beetje oversized. Allebei ontzettend leuk. Welk van de twee zou jij het liefst dragen?

Green Gipsy jacket – 89,90 euro

Knitted Tank Top – 79,90 euro

Ik houd van gebreide hemdjes omdat ze verrassende combinatie zijn van een zomerse look en een winters materiaal. Daardoor zijn ze het hele jaar door goed te combineren. ’s Zomers met blote armen, in de winter onder een dik vest of juist over een shirt met lange mouwen. Dat laatste is een beetje nineties en kan gewoon weer (hoewel ik vind dat sowieso alles mag, als je het zelf leuk vindt).

People Tree

Tavi Sleeveless top – 89 euro

Het stevige, handgeweven katoen maakt van dit simpele topje iets luxueus. Het model is een beetje ‘boxy’ en ik ben benieuwd hoe hij mij zou staan. Ik zou de top eigenlijk wel willen passen. Zijn jullie deze toevallig al ergens in een winkel tegengekomen ?

Joline Jolink

Overhemd Agnes – 159 euro

Hoewel Joline Jolink zelf helemaal niet in modeseizoenen denkt (en dus ook niet aan sale doet – ze gelooft in de waarde van haar producten, waarvoor hulde) geven haar witte overhemden me wel een lentevibe. Ze heeft een paar prachten in de collectie, waarvan ik dit de mooiste vind. Met name door het stuggere materiaal en de ronde afwerking aan de achterkant.

Hund Hund

Blouse Rena – 79 euro

Deze kleur is geweldig, maar het materiaal – linnen – geeft de blouse extra klasse. De structuur van linnen is mooi en het valt wat stugger, wat de blouse meteen iets statigers geeft. Dit is wel een klassieker, wat mij betreft.

Meer zien van de huidige collecties van de fair fashion merken? Ik laat je ook mijn favoriete gestreepte en gebloemde stukken zien.

Alle afbeeldingen zijn eigendom van de betreffende merken.