Fair fashion SS19: stijlvol gestreept de lente in

Ik twijfel: zal ik mijn zomerse kleding al uit de berging halen? Ik wil de weergoden niet verzoeken, maar het is nu wel heel mooi buiten. Zelf heb ik besloten voorlopig even niks te kopen – ik ben namelijk erg in mijn nopjes met de staat van mijn kast – maar ik laat jullie wel graag al het fraais zien dat de eerlijke modemerken dit seizoen voor ons in petto hebben. Dit keer in het thema ‘streepjes’!

b.young

Rok – 69,95 euro

Dit is toch gewoon de lente gevangen in een rok? Geel is wat mij betreft altijd goed en de schuine strepen maken deze rok extra bijzonder. B.young is een heel toegankelijk fair fashion merk, ook qua prijs. Het merk produceert onder eerlijke omstandigheden in China en werkt ook langzaam maar zeker meer met duurzame materialen.

Dat brengt me meteen op het enige nadeel van deze rok: hij is volledig van polyester gemaakt. En dat betekent: microplastics die vrijkomen bij het wassen.Ik ben hier zelf echt geen heilige in, ik kocht laatst nog tweedehands plooiculottes die volgens mij ook niet van natuurlijk materiaal zijn, maar zeker bij nieuwe aankopen probeer ik er extra op te letten. Ik weet eigenlijk niet of je zo’n plooieffect ook makkelijk met bijvoorbeeld viscose of tencel gemaakt zou kunnen worden, jullie? Mooi is het in elk geval wel.

Hund Hund

Nera shirt dress – 109 euro

Een ouderwetse pyjama met een twist, zo zou ik deze luchtige lentejurk bestempelen. Die twist zit hem vooral in de mooie kleur. Het fijne aan dit soort jurken is dat je ze ook makkelijk open kunt dragen, als een vest of dunne lentejas. En omdat de stof zo dun is, is opknopen tot een top denk ik ook nog een optie. Zo kun je lekker veel kanten op met één kledingstuk. 

Alchemist

Broek Laila – 129,95 euro // Blouse Khadra – 129,95 euro 

Ik houd heel erg van co-ord pakjes. Het is wel een flinke aankoop, maar met de blouse erbij heb je een geweldig soort jumpsuit te pakken. De kleuren zijn tijdloos. Liever een jurk? Die is er ook!

Armedangels

Culottes Jonnaa – 89,90 euro // Top Heddaa – 69,90 euro

Nog zo’n lekker pakkie, helemaal gemaakt van tencel (het milieuvriendelijke alternatief voor viscose). Samen heel stoer, maar los ook goed te combineren met allerlei stukken. De print is namelijk wel sterk, maar door de kleurkeuze toch neutraal genoeg om in veel outfits een plekje te vinden. Zou jij voor de broek of de top gaan?

People Tree

Rok Gemma Stripes – 109 euro

Kleine streepjes zijn ook streepjes. En heel fijne! Deze rok is gemaakt van tencel en lijkt me ideaal voor een picknick of een wandeling langs de boulevard. De strik benadrukt de taille, iets wat ik zeer kan waarderen in mijn kleding.

De foto’s zijn eigendom van de betreffende merken.