Fair fashion SS19: de bloemen buiten

Ken je die vreselijke reclame-slogan nog? ‘Gék op bloemen!’ Heel irritant, maar wel waar. Ik houd wel van een goede bloemenprint (of een vers bosje in een vaas, al doe ik dat milieu-wise niet te vaak).

Kon je vorige week genieten van de mooiste gestreepte fair fashion, nu zijn de bloemen aan de buurt. Natuurlijk één van de ultieme lenteprints, al vind ik dat ze het hele jaar door moeten kunnen. Welk van deze fair fashion stukken vind jij het mooist?

Thought

Broek Leolani – 63,62 euro // Jurk Leolani – 104,18 euro

Als je voor bloemen gaat, kun je net zo goed all the way gaan. Niet te subtiel, maar een flinke, opvallende print. Het mooie aan zo’n kleurenbombardement is dat je het met veel tops kunt combineren: een shirt of vest in één van de vele kleuren die de print bevat. Het jurkje met taille, klokkende rok en kleine mouwtjes zal ook veel mensen wel staan.

Rok Dominika – 81 euro // Jurk Dominika – 104,18 euro

De kimono-achtige jurk is echt een statement. Als je de kunstzinnige print mooi vindt, maar het liever iets subtieler houdt, is de rok net even een klassiekere keus. Ik vind het slim dat merken een bepaald stuk in verschilllende uitvoeringen op de markt brengen. Zo kun je echt kiezen wat bij je past als je valt voor een bepaalde print of kleur.

Miss Green

T-shirt Jump – 59,95 euro

Van statement stukken naar een subtiele bloesemprint. Leuk halsje ook! Het Nederlandse Miss Green is altijd classy en tijdloos. Ik heb er zelf een prachtig jurkje van en houd de collecties elk seizoen in de gaten.

Skunkfunk

Anixe t-shirt – 44,95 euro

Deze print is een grappige verwijzing naar folkloristische kleding en doet me ook denken aan hedendaagse tatoeage trends. Het is wel een beetje trendy, maar ik denk dat ik de print toch niet zo snel zat zou raken, omdat hij wel stoer, maar toch lieflijk en subtiel is. Dat ook de achterkant een opdruk heeft, vind ik een verrassend detail en met driekwart mouwen maak je mij persoonlijk altijd gelukkig. Net als met het feit dat deze top fair trade en GOTS gecertificeerd is.

Armedangels

Jumpsuit Tatjanaa butterfly – 119,90 euro

Oké, hier smokkel ik een beetje, want dit is eigenlijk geen floral print. Maar bloemen en vlinders kunnen niet zonder elkaar, dus ik gun mezelf die ruimte. Deze jumpsuit is te vrolijk om niet te delen. Voor wie het geel iets té lenteachtig wordt, zijn er ook stukken met deze mooie print is het zwart-wit in de collectie opgenomen.

Alle foto’s zijn eigendom van de betreffende merken.