Fair fashion favorieten uit de lentecollectie van watMooi + kortingscode

WatMooi is een van de oudste fair fashion webshops van Nederland en nog altijd een geweldig uitgangspunt voor het eerlijker en duurzamer maken van je garderobe. De webwinkel kreeg vorig jaar een nieuwe, frisse look, waarmee hij meer van deze tijd én makkelijker doorzoekbaar is. De lentecollectie staat nu online en is weer om te smullen. Ik laat jullie de eerlijke en duurzame kledingstukken van watMooi zien die ik het allermooist vind.

Leve de lente bij watMooi

Groen als gras

Ik draag graag groen, zeker in de lente! Het is een frisse kleur die me vrolijk maakt. Ook mijn liefde voor pakken en co-ords steek ik niet onder stoelen of banken. Niet gek dus dat ik deze combinatie prachtig vind. Een chique geheel, maar wel heel comfortabel. En comfort staat bij mij op één als ik kleding kies. Maar dat het er mooi uitziet, is natuurlijk ook belangrijk. Met zo’n tweedelige set heb je een scala aan stijlmogelijkheden, want je kunt de stukken natuurlijk ook apart van elkaar dragen.

Duurzame jumpsuit

ARMEDANGELS heeft altijd wel stukken in de collectie die mij kunnen bekoren. En watMooi heeft precies mijn favorieten in de collectie opgenomen. Ik kan moeilijk kiezen tussen deze twee zachte jumpsuits van lyocell met biokatoen. Welk van deze nachtblauwe pakken heeft jouw voorkeur?

Beste broeken

Deze broek komt uit de herfstcollectie, maar is wat mij betreft juist voor de lente ook heel geschikt. Geel is de ultieme kleur voor dit seizoen, nietwaar? En waar je nu misschien nog sokken onder de broek aan moet, kunnen de enkels straks lekker bloot. Als jouw maat er nog bij zit, heb je geluk, want de broek is nu flink afgeprijsd.

De wijde pijp kwam via de culottes het modebeeld weer binnengeslopen en is nu ook overgestoken naar de jeans. Dat vind ik super! Zeker in een klassieke, zwarte uitvoering is het een veelzijdig stuk. Kan prima voor een feestje (met een van de onderstaande tops erbij) maar ook met stoer shirt met opdruk en een vintage leren jasje.

Op en top chique

Wie van sportieve en casual kleding houdt, kan bij watMooi goed slagen. Maar ook voor chiquere stukken kun je zeker in deze webshop terecht. Een mooi voorbeeld zijn deze twee tops. Ik zou ze combineren met een pantalon en een jasje voor een lezing, maar in het weekend juist aantrekken onder mijn oversized tuinbroek voor een fijn contrast.

Altijd goed

Een donkerspijkerjack is wat mij betreft een echte klassieker. Door de simpele vorm heeft deze jas van King Louie iets tijdloos. Ik zou de mouwen een beetje omslaan voor een speels effect. Echt een jasje om zowel de lente als de vroege herfst mee door te komen, omdat je het makkelijk overal over aantrekt.

Het shirt kan er heel goed onder en is juist weer lekker retro. Ik heb zelf zo’n top met streepjes en door de veelheid aan kleuren past hij overal bij. Zo’n gebreide ribstof zit bovendien heel lekker. Zeker als die van stretchy biokatoen gemaakt is, zoals bij deze het geval is. En halflange mouwen zijn voor mij altijd een plus!

Duurzame jurken

Deze twee jurken zouden zo uit mijn eigen kast kunnen komen. Sterker nog: ik heb iets dergelijks echt aan het rek hangen! Doorknoopjurken draag ik sinds kort ook vaak opengeknoopt, als overjas of blouse. Zo kun je zo nog vaker aan.

Mijn korte ribjurkje is oprecht een van de beste aankopen van het afgelopen jaar. Ik gun iedereen zo’n jurk! Door de stevige stof en de klassieke belijning zijn ze veelzijdig en makkelijk te combineren. Zeker in zwart kan deze jurk zowel casual als netjes en opgetut gedragen worden, het jaar rond.

Pretty praktisch

Deze regenjas van Maium draag ik zelf ook al ruim een jaar, in het groen. Toen was hij er nog niet in dit mooie bordeauxrood, anders zou ik het wel weten! Je kunt je voorstellen dat ik nogal dankbaar was voor deze jas de afgelopen maanden. Je blijft ook op de fiets droog, want door de ritsen in de zijkant kun je hem over je stuur gooien. Een superslim ontwerp: op de fiets een poncho en anders gewoon een behoorlijk charmante regenjas. Hij is er ook in andere kleuren en modellen.

Kleurrijke sokken zijn dubbel praktisch: ze houden je voeten warm en zorgen voor een vrolijk moment in de morgen. Ik ben echt verre van sportief en ook mijn kledingstijl is dan niet bepaald. Maar deze exemplaren met een knipoog naar de sportsok vind ik wel te gek. Die wil ik dragen in mijn muiltjes met hak, om een grappige draai aan mijn outfit te geven. Ik ga ze bestellen met onderstaande kortingscode, waar jij ook van kunt profiteren!

Kortingscode watMooi

Kun jij ook nog een aanvulling op je eerlijke garderobe gebruiken? Met de code hermien3 krijg je tot 3 april 20 procent korting op de hele collectie, met uitzondering van artikelen in de sale. Verzenden is gratis bij watMooi en de je bestelling wordt zover mogelijk per fietskoerier verzonden. En anders gaat het het laatste stuk CO2-neutraal met PostNL mee.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met watMooi. Lees alles over samenwerkingen in mijn disclaimer.