De leukste vintage jumpsuits en co-ords in de webshops

Jumpsuits, two pieces, co-ords, ik heb er een grote liefde voor. Zeker als het lukt om ze tweedehands of vintage te vinden. Dat is niet altijd het geval, want zulke vintage pakken lijken redelijk schaars en zijn bovendien populair, dus snel weg.

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een online shoproute langs leuke vintage webshops. Met gevaar voor het breken van mijn niet-shoppen-belofte heb ik de leukste vintage jumpsuits en co-ords voor jullie uitgezocht. Graag gedaan!

Vintage webshops: allemaal unieke stukken

Het aanbod is deze keer qua maten wat minder gevarieerd dan ik zou willen. Maar de stukken in vintage webshops zijn natuurlijk uniek, dus ik heb het niet altijd voor het kiezen. Grijp daarom je kans als er iets leuks voor je bijzit! Van mij heb je in elk geval – met moeite hoor! – voorlopig geen concurrentie, want ik koop voorlopig niks, ook niet tweedehands. Zit hier niks voor je bij? Ik kan het rondstruinen door deze webshops vol preloved parels van harte aanbevelen.

Vintage jumpsuits

Hoewel ik zelf juist probeer aan de grond te blijven, vind ik deze 70’s KLM-jumpsuit van Secondhand New echt heel erg tof. Wat een kleur!

Ruiten zien we nu overal en dat deze geruite playsuit nog niet verkocht is, komt waarschijnlijk doordat niet veel mensen deze maat dragen. Jij wel? Grijp je kans bij SugarSugar, wat een tof ding!

SugarSugar heeft nog een fraaie vintage jumpsuit in de collectie, met pijpen en halflange mouwen. De kleur is draai, een soort paarsachtig diepblauw. Deze is volledig van viscose, dus dat zit ook nog eens hartstikke lekker.

Voor wie zijn geloof in de lente is verloren, kon ik het niet nalaten dit geniale ski-pak te delen. Ik heb zelf nog nooit op de lange latten gestaan, maar het is ook best een lekker pakkie voor andere frisse gelegenheden.

Ik was helemaal verrast dat Vintage Island nu ook online vintage verkoopt in hun eigen webshop. Het aanbod in de verschillende winkels is wel vele malen groter, dus daar zou ik zeker eens binnenstappen als je van hun stijltje houdt.

VNTG biedt een vintage jumpsuit in een zelfde kleur geel, maar dan voor iets warmere momenten. Van katoen, dus fijn ademend. Pretty!

Vintage co-ords

Hou me tegen hoor, deze print vind ik veel gewoonweg geweldig en het pak is ook nog eens te koop bij mijn eigen Leidse VNTG. Het is een tweedelig pak, dus als je het samen te veel van het goed vindt, kun je splitten en de stukken los van elkaar combineren.

Nog zo’n fijn pakkie met een rok, ook weer van VNTG. Een wat zwaardere stof met wederom een pracht van een bloemenprint, bijna schilderachtig.

Meer zin in een effen pakje? In zo’n kleur is dat minstens even lente-achtig. Prima geschikt voor werk, maar zo met sportieve sokken en gympen vind ik het ook een heel geslaagde outfit. Ik zie deze ook wel voor me met de stippenpanty die ik van de week gekocht heb.

Wat is jouw favoriet van deze vintage jumpsuits en co-ords?

Alle foto’s zijn eigendom van de betreffende webshops.