6 Topkwaliteiten van mijn tweedehands tuinbroek

Helemaal in mijn nopjes ben ik met mijn laatste tweedehands aankoop: een denim tuinbroek. Ik denk werkelijk dat ik mijn uniform voor de komende zomer gevonden heb. Zes redenen waarom mijn vintage dungaree het einde is.

Hij is dus tweedehands

Oké, dat had ik al een beetje verraden. Maar het is gewoon zo fijn om een tweedehands topstuk te vinden. Ik was niet specifiek naar op zoek naar een tuinbroek (eigenlijk neusde ik voor de jurk die op mijn wishlist staat), maar als je dan iets vindt wat zo bij je past (ook qua maat, want dat weet je tweedehands natuurlijk nooit) is dat een enorm geluksgevoel.

Hij komt uit één van mijn lievelingswinkels

En dat is dus Flamingo in Leiden. De winkel die zich tactisch verschanst tussen mijn beide werkplekken. Waar ik altijd even in de vrolijke etalage moet gluren en vervolgens ook maar even binnenstap, al is het maar omdat eigenaresse Eva zo’n leuke vrouw is. Ik vind het sowieso tof om tweedehands te kopen, maar al helemaal als dat bij fijne, gepassioneerde, kleine ondernemers is. Dat soort winkels maken een (woon)plaats zoveel leuker!

De enige foto waarop je goed kan zien wat ik met de pijpen heb uitgespookt #sorrynotsory.

Ik heb de pijpen afgeknipt

Iets wat ik lang niet gedurfd heb: dingen aanpassen aan kledingstukken. Maar ik zie steeds beter wat er mis is aan eens stuk – of, positiever gezegd: de potentie van een kledingstuk dat leuk is, maar nog beter kan.

Ik ben er trots op dat ik nu gewoon de schaar in een stuk durf te zetten. In dit geval kortte ik de pijpen in, zodat ik lekker blote enkels heb. Wil jij dat ook vaker doen? Ik heb een paar makkelijke kledingaanpassingen voor je waar geen naaitalent voor nodig is.

Niet met de billen bloot

Een niet van te voren bedacht maar héél fijn voordeel van dungarees: je zit nooit met een bouwvakkersdecolleté. Met werk waar ik veel buk, rondsjouw en op een ladder in bochten wring (nee, ik werk niet in het circus, maar in een winkel en als content creator voor social media), is dat dus ideaal. En ja, ook voor het knuffelen met willekeurige katten komt dit aspect goed van pas.

Comfort is voor mij zó belangrijk in kleding en het niet-lekker zitten van een model of materiaal maakt echt dat ik een stuk uit mijn kast verban of beter nog: niet eens toelaat.

Hij heeft een vakje

Het vakje op borsthoogte, hoe handig is dat? Mijn telefoon past er precies in. Die ben ik vervolgens natuurlijk al meerdere malen ‘kwijt’ geweest, omdat ik dat geweldige passende vak natuurlijk alweer lang en breed vergeten was. En bij de bovenstaande katten-aai-avonturen moet ik wel een beetje oppassen dat mijn telefoon niet op de klinkers klettert.

Ik voel me er ‘mij’ in

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een kledingstuk! De broek is natuurlijk heel casual en een beetje retro, maar door de top die ik erbij draag, kan ik allerlei kanten op. Mijn favoriete combinatie tot nu toe is de bovenste, mijn boho kanten top. Maar met een simpel streepjesshirt eronder voel ik me ook erg senang.

Overige kledingstukken:

Sta jij er wel eens bij stil wat je lievelingskleding zo fijn maakt?