30-Wear Rule: over de helft! Update #2

Feest! Ik heb de helft van mijn kledingstukken minstens dertig keer gedragen. Het waren deze zomerse muiltjes van Miista waarmee ik over de helft stapte. Dat betekent dat ik weer een eind verder ben in mijn 30-Wear Challenge. Ik wil pas weer nieuwe kleding kopen, ruilen of krijgen als ik 2/3 van mijn kleding minstens dertig keer heb gedragen en dat doel komt langzaam maar zeker dichterbij.

Deze muiltjes zorgden dat ik nu de helft van mijn kast minstens dertig keer heb gedragen.

Zo gaat het met de challenge

De cijfers

Qua cijfers gaat het de goede kant op. Toen ik in november begon, wist ik van 40 kledingstukken en schoenen zeker dat ik ze minstens dertig keer had aangehad. Nu zijn dat er 54. Ik mag dan halverwege mijn kast zijn, ik ben nog niet halverwege de uitdaging: nog 17 kledingstukken te gaan voor ik mijn doel van 2/3 haal. Ik ben nu meer dan vijf maanden onderweg, dus deze koopstop zou zomaar een jaar kunnen gaan duren.

Intussen heb ik in 2020 al driekwart van al mijn kleding een keer gedragen. Ook dat vind ik goed nieuws, aangezien we pas op een kwart van het jaar zitten. En weer voor shortjes is het nog niet eens geweest.

Lekker veel outfits combineren

Qua cijfers gaat het dus goed en met mijn humeur is het ook prima gesteld. Ik heb nog steeds goede zin! De wisseling van de seizoenen kan nog wel eens shoplust veroorzaken (daar heb ik zo mijn remedies tegen), maar zorgt bij mij nu juist dat ik weer extra van mijn eigen kast geniet. Ik heb mijn zomerkleding uit de berging gehaald en zie nu weer tal van nieuwe mogelijkheden.

Het online onderzoekje naar mijn stijlpersoonlijkheden heeft ook zeker bijgedragen aan nieuwe outfit-inspiratie. Ik zie nu aspecten van kledingstukken die ik eerder niet kon verwoorden. Ik zoek nu naar de balans tussen mijn verschillende stijlpersoonlijkheden binnen een outfit en dat levert verrassende nieuwe combinaties op.

Challenge-in-challenge

Ik kan het niet laten en heb ook weer een nieuwe uitdaging bínnen deze uitdaging bedacht: de komende maand (geteld vanaf eerste paasdag), draag ik geen spijkerbroeken. Tenminste, de lange laat ik even in de kast liggen, shorts mogen wel, mocht het daar weer voor worden. Net als andere denim stukken als rokjes, blouses en mijn spijkerjacks.

Niks tegen spijkerbroeken, maar het is wel heel makkelijk om steeds naar te grijpen. Door dat even bewust niet te doen, krijgt mijn andere kleding weer extra kansen. Ik ga zoveel mogelijk van mijn outfits proberen te delen op Instagram, daarvoor gebruik ik #skipthejeans.

Meer over de 30-Wear Challenge

Meer lezen over de 30-Wear Challenge?