Experimenteren met outfits op papier

Ben jij uitgekeken op de kleding in je kast? Dan is het goed om eens wat tijd in te ruimen voor het maken van nieuwe combinaties met de kleding die je bezit. ‘Winkelen in je eigen kledingkast’ wordt dat vaak zo mooi genoemd en ik doe dat graag.

Afwisseling in je outfits vinden veel mensen fijn. Dus hoe meer combinaties, hoe leuker (en duurzamer). Ik vind het leuk om te experimenteren met nieuwe kledingcombinaties, maar heb niet altijd zin om mijn volledige kast over hoop te gooien. Daarom speel ik ook graag op papier met ideeën voor nieuwe outfits.

Experimenteren met je eigen kleding: leuke nieuwe outfits uitproberen, maar dan op papier.

Nieuwe combinaties maken

Gisteravond was zo’n moment: zin om creatief te zijn met kleding, maar niet in de zooi die daar bij komt kijken, alles uit de kast en al dat passen. Bovendien lag mijn vriend al in bed, dat zich in dezelfde ruimte als mijn kledingkast bevindt. Om hem nou uit zijn slaap te halen voor mijn modekriebels is ook weer zo wat. Dus ging ik op papier aan de slag.

Ik koos vier stukken onderkleding die de 30 wears nog niet gehaald hebben (lees hier meer over waarom dertig een belangrijk aantal voor me is). Voor elk stuk wilde ik vijf combinaties verzinnen. Ik stelde slechts twee voorwaarden: ik mocht de combinatie nog nooit gedragen hebben én ze moesten geschikt zijn voor het weer van nu.

Ik had het binnen no-time op papier! Heerlijk hoor, zo zonder te passen. Dat kon ik nog even uitstellen tot de volgende morgen. Zelf heb ik niet te veel nagedacht over de bijbehorende accessoires en schoenen, omdat ik die het liefst laat afhangen van wat ik die dag moet doen. Maar natuurlijk kun je die ook heel goed in je gedachte-experiment betrekken.

Mijn bedachte outfits testen

Bij het opstaan had ik meteen zin om mijn uitgedachte combinaties in praktijk te brengen. Eerst het onderstuk kiezen. Een dag thuiswerken vraagt wat comfort, dus het werd mijn midi A-lijn rok met knoopjes (deze). Lekker losjes, maar aansluitend in de taille.

Wat erop? Combinatie één bleek geen succes. Met mijn karamelkleurige blouse van corduroy (deze leukerd) kwam ik op twee stugge stoffen op elkaar en werd het geheel iets te hoekig. Niet erg, want ik had nog vier combi’s klaarliggen, alleen al met deze rok. Ik zocht iets soepelers: mijn oranje tencel jurk van Miss Green die altijd meer wears verdient. En deze nieuwe kledingcombinatie is een enorm succes, al zeg ik het zelf!

De outfit

Het is net alsof ik er een mooie wikkelblouse bij heb. De jurk is een fijne, net wat chiquere tegenhanger voor de rok en zit heerlijk. Juist omdat het stiekem een jurk is, blijft de boel goed op z’n plek en heb ik gegarandeerd geen last van een koude rug. De komende week ga ik meer van mijn bedenksels aantrekken, ik ben heel benieuwd of er echte blijvers tussen zitten. Deze ‘nieuwe’ outfit is dat in elk geval wel.

Nieuwe outfits bedenken met je eigen kelding.