Slow outfit: matchen met het landschap

We brachten een weekje op de Veluwe door en op de laatste dag stond het Kootwijkerzand op het programma. De grootste zandverstuiving van West-Europa en door mijn ouders vroeger ‘de Sahara’ gedoopt. We hebben verschillende vakanties op de Veluwe doorgebracht vroeger en in mijn herinnering deden de dagen in deze ‘woestijn’ deze naam eer aan door bloedheet te zijn. Dat was dit jaar niet het geval – maar het was wel even droog, yes! – dus had ik eigenlijk voor het eerst in de vakantie een niet alleen-maar-praktische outfit aan. Toen bij het terugkijken van de vakantiefoto’s bleek dat mijn outfit wel erg mooi matchte met het landschap, kon ik het niet laten weer eens een outfit te delen.

Slow style: bijna helemaal tweedehands

Deze outfit is best een goede representatie van wat er in mijn kast hangt. Op één onderdeel na volledig tweedehands en alle stukken zijn echt favoriet. Ik neem vaak mijn lievelingskleding mee op vakantie. Jij ook? Dan kun je het inpakken van je koffer meteen als stijloefening gebruiken.

Oversized bomber

Dit groene bomberjack – een mannenmaat L – is vintage en vond ik vorig jaar op United Wardrobe (ik leer je graag hoe jij daar ook topvondsten doet). Het is een ideaal jasje, omdat het erg klein op te vouwen is en dus altijd in je tas past, waar het weer ongekreukt uitkomt.

Oranje trui

Ik zocht al lang naar een trui met een halfhoog kraagje, toen ik dit truitje in de kringloop om de hoek tegen kwam. Die vondst van twee euro geeft me nu al vele jaren draagplezier. Zowel de kleur als de pasvorm zijn echt perfect. Met recht een van mijn beste kringloopvondsten van de afgelopen jaren.

Pleated culottes

Deze culottes zijn mijn lievelingsbroek. Ik zag ze in de etalage van Flamingo, een van mijn favoriete tweedehands winkels in Leiden die helaas niet meer bestaat. De broek bleek véél te groot, daarom vouw ik hem altijd een beetje dubbel en zet ik hem vast met een riem of broche. Helaas ging ik tijdens deze wandeling op een boomstronk zitten die vol hars bleek te zitten. Waardoor ik nu nog aan het worstelen met het eruit krijgen van vlekken en het er weer inkrijgen van de plooien. Ik hoop heel erg dat dat lukt, want van deze broek wil ik echt geen afscheid nemen.

Riem

De riem is mijn laatste kringloopvondst, die ik vlak voor deze vakantie deed. Ik had alleen smalle riempjes en zocht een wat bredere om een aantal van mijn oitfits op een andere manier te kunnen stylen. De riem kostte 1,50 en heeft een bijzondere gesp. Ik ga ook nog op zoek naar een nog wat bredere riem, maar dit is een mooie middenmaat. Riemen koop ik trouwens altijd tweedehands, er is genoeg aanbod voor een lekker laag bedrag.

Sportschoenen

Met het idee dat ik hardlopen waarschijnlijk toch niet echt zou volhouden, besloot ik twee jaar terug mijn hardloopschoenen tweedehands aan te schaffen. Om de hoek, via Marktplaats, voor 2,50 euro. Bleek een goede zet, want dat hardlopen heb ik inderdaad precies één keer gedaan. En erg hard was het ook niet.

Maar dit was allerminst een miskoop. Op deze schoenen maak ik vele avondwandelingen en liep ik vorig jaar de Belgische kust af. En hoewel ze eigenlijk hartstikke fout zijn, heb ik ze ook helemaal omarmt in mijn gewone outfits. Zoals deze dus. Juist het contrast vind ik hartstikke leuk en daarbij is het natuurlijk mooi meegenomen dat ze ook nog heerlijk lopen.

Rugtas van Myomy

Het enige item dat niet tweedehands – maar wel fair – is, is de rugzak van Myomy. Die mocht ik vorig jaar bij hen uitkiezen in de sample sale (de moeite waard om in de gaten te houden, want hun tassen zijn hartstikke tijdloos) en het is echt mijn trouwe maat voor onderweg geworden. Het formaat is fijn en het ontwerp is prachtig in zijn eenvoud. Net als de kleur, ik houd enorm van oranje-achtig cognac.

Niet heel lang na het maken van deze foto’s bárstte er trouwens toch een hoosbui los. Wegspoelen uit de Sahara was een tekenend einde van een – desondanks – heel erg fijne vakantie. We komen zeker weer terug op de Veluwe!

Meer slow fashion outfits

Ik plaats hier niet heel vaak outfits meer, simpelweg omdat het er niet altijd van komt. Maar ik deel wel vaak wat ik aanheb op Instagram. Wil je weten wat ik dagelijks draag en waar ik mijn duurzame kleding vandaan haal, neem daar dan een kijkje.