Mijn tips voor het kopen van tweedehands kleding op United Wardrobe

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met United Wardrobe. Aan de ene kant is het voor mij de manier om specifieke kledingstukken die ik zoek tweedehands op de kop te tikken. Het aanbod is vele malen groter dan het kledingrek in de kringloop om de hoek en daar schuilt meteen het nadeel in. Als je niet weet waar je naar zoekt, ga je gillend ten onder aan de Aziatische doorverkoopprullen, verwassen Primark-hemdjes en mensen die denken dat je best de nieuwprijs kunt vragen voor duidelijk gedragen stukken.

Zo slaag je zeker op tweedehands platform United Wardrobe

Als je United Wardrobe goed gebruikt, kun je er heel fijne schatten op doen. Ik put daarom graag uit mijn eigen ervaringen om jullie van shopadvies voor dit tweedehands kledingplatform te voorzien.

Weet wat je zoekt

Zoals als ik al zei: het aanbod is gróót en niet altijd even goed. Gebruik United Wardrobe daarom vooral als je iets specifieks zoekt. Dan kun je goed filteren op maat, kleur, merk of wat je maar wilt en heb je de grootste kans dat er iets boven komt drijven dat de moeite waard is.

Gebruik zoekopdrachten

Zoals vaak met tweedehands kopen, is het een oefening in geduld. Ondanks het enorme aanbod, is het helaas geen garantie het stuk waar jij naar op zoek bent op dat moment online staat. Daarvoor kun je zoekopdrachten opslaan, zodat je een melding krijgt als iets geplaatst wordt wat aan jouw zoektermen voldoet. Wees daarin specifiek, anders krijg je 200 meldingen per dag en ben je als nog uren aan het zoeken. Het leverde mij mijn fijne, donkergroene wintermantel op.

Schakel email-meldingen van United Wardrobe uit

United Wardrobe is bepaald niet zuinig het sturen van mails en dit is de reden waarom ik me een paar jaar terug in eerste instantie weer heb afgemeld voor het platform. Gek werd ik ervan en uitschakelen lukte niet. Dat is nu wel verbeterd, je kunt je gewoon afmelden voor alle mails en alleen notificaties op de website zelf (of eventueel in de app, die gebruik ik zelf niet) ontvangen. Veel fijner! Als je verkoopt, zou ik wel aanraden om reacties op jouw advertenties door te laten sturen. Een van mijn grootste ergernissen is als verkopers niet snel reageren en dat is absoluut de reden waarom ik afhaak bij een potentiële aankoop.

Stel vragen aan verkopers

Een aanfoto bij een advertentie is voor mij meestal essentieel en dit is sowieso de meest gestelde vraag op het platform. Vragen stellen kan alleen openbaar en het is dan ook de moeite waard om de eerder gestelde vragen over een item even door te nemen voor je er zelf een stelt. Ik vind het vaak belangrijk om het materiaal van een kledingstuk te weten en daar vraag ik bij interesse dan ook standaard om. Het stellen van vragen over de lengte of andere maten verkleint de kans dat niet past en bovendien geven de antwoorden je vaak ook een goede indruk van de verkoper.

Bied realistisch

Bij de prijzen op United Wardrobe zitten de verzendkosten nog niet inbegrepen. Een indicatie van de verzendkosten vind je bij de advertentie. Wel gaat van het bedrag dat jij biedt 10% naar United Wardrobe om het platform in de lucht te houden. Niet meer dan logisch, ook bij United Wardrobe kunnen ze niet van de lucht leven. Maar het is wel belangrijk om dus niet te laag te bieden. Dat levert alleen maar ergernis op bij de verkoper. Dit maakt trouwens dat ik United Wardrobe met name geschikt vindt voor iets grotere aankopen, zoals mijn winterjassen dus.

Doe aan bundelbieden

Je kunt ook een totaalprijs bieden voor de verschillende items van een verkoper: bundelbieden heet dat. In mijn ervaring is dat dé manier om bij verkopers een leuk prijsje te regelen. Best verklaarbaar, omdat het de verkoper moeite scheelt. Bovendien bespaar jij zo op verzendkosten. Het loont dus zeker de moeite om even door te klikken op de rest van het aanbod van de verkoper. Pas wel op dat je niet gaat ‘kopen om het kopen’. Dan ben je uiteindelijk duurder uit en het zou bovendien zonde zijn als de kleding niet gedragen wordt.

Selecteer op land

United Wardrobe is in meerdere landen actief. Belangrijk om te weten, want als je uit het buitenland besteld, komt er namelijk standaard een aantal euro aan verzendkosten bij. Als ik een kleinigheid zoek, selecteer ik daarom alleen de Nederlandse verkopers. Mijn geliefde spijkerjack kwam wel uit België, maar daarvoor vond ik de verzendkosten de moeite waard. Als Nederlander heb je geluk, verreweg de meeste verkopers komen tot nu toe uit ons kikkerlandje.

Verkopers volgen

Het is net als op Marktplaats mogelijk om verkopers te volgen. Je krijgt dan een melding als zij iets nieuws plaatsen. Fijn als je een verkoper tegenkomt met jouw maat en smaak. Ik ben hier zelf wederom erg selectief in, anders raak je compleet overprikkeld door het aanbod. Alles met mate, is mijn algemene United Wardrobe-devies!

Laat me weten wat jij gehad hebt aan deze tips voor kopen op United Wardrobe.