Fijne shop: Flamingo (Leiden)

Flamingo31

De Leidse Vrouwensteeg – tussen de Haarlemmerstraat en de Apothekersdijk in – wordt zo langzamerhand een van mijn favoriete stukjes van de stad. Met (tweedehands) LP’s bij Plato en de fijne combinatie van koffie en ansichtkaarten bij Francobolli (waar je zelfs binnen in de zon kunt zitten) was het er al goed toeven. Maar deze steeg is sinds een dik half jaar nog een trekpleister rijker: Flamingo, een aanwinst voor vintage & tweedehands Leiden.

Flamingo16

‘Kleurrijk’ is het devies in deze mini-winkel. Hoe kan het ook anders met zo’n naam. Je kunt zelf kleding inbrengen en de rekken hangen vol met moois voor prima prijzen. En niet alleen de rekken. Elk hoekje wordt benut: aan de deuren, onder de tafel en zelfs buiten. Ondanks de beperkte ruimte is er veel keus, zowel qua stijl als qua maat. Zeker niet alleen xxl truien hier, zoals in menig kringloop het geval is. Je vindt er echt vintage spul, maar ook items van welbekende kledingketens als H&M en Vero Moda die een tweede kans verdienen. Ook voor schoenen, sieraden, tassen en zonnebrillen kun je er terecht.

Flamingo14Eigenaressen Eva en Justyna zijn regelmatig in de weer met het combineren en fotograferen van nieuwe setjes, die ze aanbieden via Facebook. Gewoon op de grond, want meer ruimte is er simpelweg niet. Tussendoor zijn ze altijd bereid je te helpen zoeken naar iets specifieks.

Toch is Flamingo eigenlijk meer een winkel om regelmatig even binnen te hoppen om gewoon lekker te kijken. Ik laat me graag verrassen en ben niet zo’n gestructureerde snuffelaar, dus ik neem het liefst uitgebreid de tijd om drie keer de rekken af te gaan, op zoek naar iets naar mijn smaak. Op dit moment ben ik groot fan van hun collectie taillespijkerrokken, al tikte ik bij dit bezoek uiteindelijk alleen een retro zonnebril op de kop. Niet Leidse liefhebbers kunnen trouwens hun slag slaan in de webshop.

Flamingo2

Flamingo1

Flamingo8FLamingo32

Flamingo13FLamingo19

Flamingo18

Flamingo26

20160415_135147

P.S. Ha geweldig, hóe waar is dit? Ik heb het geadopteerd als motto.

Adres: Vrouwensteeg 9 Leiden