Mijn stijl ontwikkelen: 10×10-challenge

Ik moet bekennen dat de zoektocht naar mijn stijl een beetje spaak loopt in de experimenteerfase. De bedoeling was om alle verschijnselen die ik op mijn moodboards spotte uit te gaan proberen met stukken uit mijn eigen kast en gewoon, in willekeurige winkels. Dat is er nog niet echt van gekomen. Een paar dingen heb ik wel uitgeprobeerd. Ik liet de loafers die ik gekocht heb zien in een outfitpost, vond een doorknooprokje op een kledingruil waar ik nu al niet uit weg te slaan ben, ging wat aan de slag met het dichter en juist verder openknopen van mijn blousjes en een deel van de de dingen die ik terugzag op mijn moodboards, droeg ik sowieso al.

Toch heb ik mijn lijst nog lang niet afgewerkt en merk ik dat ik weer een beetje terugval in de ‘ik trek gewoon wat aan’- modus. Op zich heeft het uitproberen geen haast, maar ik wil niet blijven hangen in de plaatjes-kijkfase. Daarom heb ik besloten mijn creativiteit een kick-start te geven met de 10×10-challenge. 

10×10-challenge

Kennen jullie deze uitdaging al? Hij is bedacht door StyleBee. Het is de bedoeling om tien stukken uit je kast te kiezen die je tien dagen lang draagt. Op zich niet zo’n uitdaging, maar het is de kunst om elke dag een andere look te maken met deze stukken. Niet dubbelen dus! Dat dwingt me hopelijk creatiever te kijken naar combinaties. Op hoe meer manieren je kleding kunt combineren, hoe minder snel je ze zat bent en hoe minder je nodig hebt, lijkt mij. Ideaal voor een duurzamere kast.

Het allerleukste is dat ik dit niet alleen doe! Ik doe namelijk mee met de internationale spring edition! Onder de hashtag #10x10spring vind je op Instagram mensen van over de hele wereld die tien dagen lang hun outfits showen. Ook eerdere edities kun je daar terugvinden, volgens mij wordt er elk seizoen één georganiseerd. Al ken ik ook mensen die gewoon tussendoor zelf de uitdaging aangaan.

Mijn 10 stukken

Ik wilde een mix maken van dingen stukken die ik nog niet zo vaak draag met een aantal vertrouwde favorieten. Dat zijn immers vaak de basics waar de boel mee te combineren valt. Er zitten een aantal vrij nieuwe (meestal tweedehands) aanwinsten in, omdat het me leuk lijkt om daar meteen eens flink mee te experimenteren.

Accessoires vallen trouwens buiten dit geheel en ik heb mijn jassen ook niet meegenomen, omdat het voor mij meer om creativiteit met de rest van mijn outfits gaat. Mijn jassen draag ik allemaal toch al volop en ik vind echt dat verschillende outfits om een andere jas vragen. Ook mijn panty’s en onderhemdjes reken ik niet mee in de tien items.

Natuurlijk ga ik elke dag een andere combinatie van kledingstukken uitkiezen, maar ik ga bovendien proberen de afwisseling te zoeken in accessoires als sjaaltjes en sieraden. Verder zal ik het moeten doen met tien kledingstukken de komende week. Ik heb al zat ideeën voor combinaties, dus volgens mij moet het zeker gaan lukken!

 Jeansjurkje (The Next Closet) – Groene trui (oudje)

 Zwarte loafers (Marktplaats) -Zwarte blouse (Reshare Store)

Boho top (tweedehands van een vriendin gekregen) – Witte sneakers (Veja)

 Nudie jeans (Gekocht bij BrandMission) – Grijs vest (kledingruil)

Donkerblauwe blouse (kledingruil) – Groen rokje (Miss Green via een kledingruil)

Showtime

Natuurlijk ga ik de looks vastleggen. Misschien niet in de meest fancy outfitposts, maar ik wil jullie in elk geval het resultaat laten zien. Het plan is om elke dag een kiekje te showen op Instagram, maar in elk geval kunnen jullie hier een terugblik verwachten na afloop. Ik ben ook benieuwd of jij de 10×10-challenge al eens gedaan hebt. Laat me weten waar ik jouw outfits kan vinden, dan neem ik zeker een kijkje! Ook suggesties voor combinaties met deze stukken zijn zeer welkom.