Mijn Instagram-stijliconen

Een artikel vol dames die ik graag volg op Instagram, omdat hun outfits me inspireren. Bij de één zie ik duidelijk mijn eigen stijl terug, de ander staat iets verder van me af (maar juist dat geeft me net het zetje om eens iets anders met mijn kleding te proberen. De één heeft een mini-kast, de ander een enorme, de één gaat voor simpel, de ander voor uitbundig. En toch hebben ze ook nog iets gemeen, naast het feit dat ik hun stijlen heel tof vind.

Allemaal hebben ze een bepaalde slow fashion mindset. Ze kopen bewust, dragen tweedehands, vintage, eerlijke merken of laten zich niet gek maken door het meer-meer-meer denken. En toch zien ze er geweldig uit. Of misschien juist daarom wel.

@uncomplicatedspaces

Ik heb dit bij weinig mensen, maar de kast van Gillian zou ik blind willen adopteren. En dan denk ik dat er weinig níet gedragen zou worden. De kleuren, de eenvoud en hier en daar een gekke, meer opvallende uitschieter om het af te maken. Precies hoe ik me ook graag kleed. Zij laat zien dat minimalisme in je kledingkast zeker niet betekent dat je je saai of basic hoeft te kleden en dat inspireert me enorm.

@exploring_simple

Je kunt het verwachten bij zo’n instagramnaam, maar Mary is de koningin van de simpele outfits. Zelf houd ik wel van een uitschieter op z’n tijd, maar haar foto’s laten zien dat je er met weinig ook steeds weer prachtig en elegant uit kunt zien. Ik vind het mooi hoe vaak haar favoriete stukken terugkomen op haar foto’s. Dat is precies de omgang met kleding die ik ook nastreef.

@restrooms.and.dresses

Intrigerende naam hè? Nou, het verwoordt precies wat Franzi doet: ze plaatst foto’s van haar outfits die ze maakt in de spiegel van (openbare) toiletten. Daarbij draagt ze trouwens niet alleen jurken, maar allerlei leuke combinaties met veel eigenwijze items – vind ik leuk! – die ze naar eigen zeggen vaak tweedehands scoort. Altijd comfortabel maar nooit saai en haar collectie van hoedjes en haarstrikken is om op te vreten.

@shmemcloset

Weer een dame die zich het liefst in herfsttinten hult, net als ik. Emily draagt veel linnen in de meest prachtige kleuren. Een fijn, natuurlijk materiaal dat in mijn kast ook nog wel een plekje mag veroveren. Het is allemaal simpel en vrouwelijk, geen printjes, geen frutsels. Maar je ziet dat ze weet wat ze mooi vindt en dat werkt aanstekelijk. En ja, die sokken in open hakken, dat wil ik ook graag vaker durven!

@falnangelntwoboys

https://www.instagram.com/p/Buy8sy3nH5m/?utm_source=ig_web_copy_link

Ja, haar kindjes zijn heel erg schattig. Maar ik viel vooral voor de tas: zo’n leuk model en dan net een slag groter dan je normaal tegenkomt. Ook … heeft weer een simpele stijl, maar de details doen het hem, zoals de contrastrasterende trui die je bij de mouwen nog net ziet, maar die weer perfect met de broek matcht. Haar outfitfoto’s zijn een soort zoekplaatjes, waarbij je even moet ontdekken wat het nou zo bijzonder maakt. Maar als je het ziet, brengt het je zeker op ideeën.

@alisa.koz

https://www.instagram.com/p/Buy-wuWHmC_/?utm_source=ig_web_copy_link

Simpel en elegant, vaak met een iets stoerder randje dan de eerder genoemde dames. Ze schrijft ook hele leuke, verhelderende en grappige stukjes over fast en fair fashion die absoluut het lezen waar zijn.

https://www.instagram.com/p/BwFwtUmhCi9/
https://www.instagram.com/p/BtduzMuHiuO/?utm_source=ig_web_copy_link

@michelle.omber

Deze Vlaamse post zeker niet alleen haar outfits (volg haar ook voor tot watertanden aanzettend vegan voedsel), maar haar relaxte stijl valt me steeds weer op. Streepjes, halve kraagjes, mooie materialen. Meer zwart-wit en grijs dan ik zelf zou dragen, maar de de uitstraling – een beetje dromerig en toch stoer – vind ik geweldig.

@diangazandbergen

https://www.instagram.com/p/BtJJs-ohu93/?utm_source=ig_web_copy_link

Vintagefan Dianga heeft een verzameling gekleurde zonnebrilllen én leggings waar je u tegen zegt en ik word spontaan vrolijk van haar outfits. Naast veel bonte eighties en nineties vibes draagt ze vaak ook enorm classy outfits met een retro vibe die ik heel erg kan waarderen. Vrolijk gekleurd en classy samen, dat is een kunst die ik graag van haar afkijk.

https://www.instagram.com/p/BngHEVCgnP9/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BK0STEOA4Bk/

@thewanderingfleur

Steph houdt van tweedehands en inspireert me om de boho-kantjes van mijn kledingkast op te zoeken. Zeker in de zomer houd ik daar enorm van, maar ik houd het toch vaak simpel. Niks mis mee, maar ik vind haar print-o[-print uitspattingen wel erg leuk. Ga ik ook weer proberen!

Delen jullie ook je instagramstijliconen hieronder?