Alle Nederlandse fair fashion webshops op een rij

Ik heb jullie al over heel wat fair fashion webshops verteld, maar nog nooit zette ik alle Nederlandse webwinkels die fair fashion verkopen op een rij. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook mijn favoriete items uit de shops met jullie te delen. Houd je niet zo van online winkelen? Niet getreurd, want veel van deze webshops hebben ook een fysieke winkel waar je terecht kunt.

Alle Nederlandse fair fashion webshops

Ik heb in dit overzicht alleen de webshops opgenomen die zich volledig richten op eerlijke kleding en die niet alleen hun eigen merk verkopen. Heb je er nog geen genoeg van? Kijk dan ook even welke eerlijke merken de grote webwinkels en warenhuizen in hun collecties hebben.

BrandMission

Unique selling point: veel merken voor dames én heren.
Wist je dat: styliste Karin Frenay vrijdag in de winkel in Haarlem (Zijlstraat 85) staat? Doe er je voordeel mee!
Dit vind ik mooi:

Ontdek de collectie van BrandMission.

Geitenwollenwinkel

Unique selling point: het eigen basic t-shirt merk GOAT Organic Apparel, dat ook geschikt is voor mannen.
Wist je dat: de hele collectie vegan is en je de boel ook kunt passen in de winkel in Amsterdam (Utrechtsestraat 37)?
Dit vind ik mooi:

Bekijk hier de collectie van de Geitenwollenwinkel.

Karakter

Unique selling point: de helft van de winkel is gewijd aan herenkleding. (Gelukkig is de andere helft voor mij!)
Wist je dat: de winkel in Gouda (Lange Groenendaal 49) omringt is door andere duurzame winkels en eettentjes? Een bezoekje waard dus!
Dit vind ik mooi: 

Shop hier alle stukken met Karakter.

Mae Sue

Unique selling point: minimalistisch, maar met heel. veel. KLEUR!
Wist je dat: Mae Sue een Nederlandse shop is, maar gevestigd in Frankrijk? Daarom kun je ook vanuit daar en vanuit België makkelijk bestellen.
Dit vind ik mooi: 

Meer van Mae Sue.

Natur-el

Unique selling point: allemaal kleding van natuurlijke materialen, met ook wat aanbod voor mannen en kinderen.
Wist je dat: ze ook een grote fysieke winkel in Rotterdam hebben, waar je al die heerlijk zachte stoffen kunt voelen?
Dit vind ik mooi: 

Ontdek wat Natur-el jou te bieden heeft.

Papita

Unique selling point: veel oog voor bijzondere materialen
Wist je dat: Papita heel duidelijk onderscheid maakt tussen duurzame en eerlijke kleding op hun site? Die begrippen worden nog wel eens op één hoop geschoven maar zijn toch echt iets anders.
Dit vind ik mooi:

De collectie van Papita vind je hier.

Shop Like You Give a Damn

Unique selling point: niet alleen fair, maar ook vegan fashion
Wist je dat: je hier ook terecht kunt voor dierproefvrije, vegan cosmetica?
Dit vind ik mooi: 

Alles van Shop Like You Give a Damn.

Sophie Stone

Unique selling point: kleurrijke, stijlvolle fair fashion. Niet te basic!
Wist je dat: eigenaresse Anna Sophie regelmatig een pop-up store runt in Amsterdam? 
Dit vind ik mooi: 

Bekijk alle eerlijke mode van Sophie Stone.

Studio JUX

Unique selling point: het eigen, gelijknamige fair fashion merk Studio JUX.
Wist je dat: Studio JUX naast kleding ook verzorgingsproducten en moois voor in huis verkoopt? Ook in de shop in Amsterdam (Ceintuurbaan 252).
Dit vind ik mooi:

Alle mooie merken van Studio Jux ontdekken.

Sus & So

Unique selling point: naast kleding voor dames, heren en kinderen verkopen ze ook veel duurzaam woontextiel.
Wist je dat: deze winkel vroeger Het Groene Warenhuis (in Hilversum) was? Ik niet, fijn dat het gewoon nog bestaat!
Dit vind ik mooi: 

Shop fair bij Sus & So.

Take it Slow

Unique selling point: veel minimalistische en tijdloze kleding, ook voor de jonge, modieuze vrouw. 
Wist je dat:
eigenaresse Laura uitgebreid blogt over haar collecties en duurzame keuzes?
Dit vind ik mooi:

Rustig rondneuzen bij Take it Slow.

The Blind Spot

Unique selling point: veelzijdige kleding voor de vrouw die zich zowel zakelijk als casual mooi wil kunnen kleden, liefst met dezelfde kledingstukken.
Wist je dat: eigenaresse Chantal ook blogt over haar persoonlijke duurzame stijl op Chantoile.nl?
Dit vind ik mooi: 

Kies voor eerlijk bij The Blind Spot.

watMooi:

Unique selling point: een grote collectie en heel veel achtergrondinformatie over de merken die verkocht worden.
Wist je dat: dit de oudste fair fashion webshop van Nederland is? Early adopters!
Dit vind ik mooi:

Ontdek de bewuste collectie van watMooi.

Wolf & Storm

Unique selling point: rustige, minimalistische en vegan kleding met een opvallende twist
Wist je dat: eigenaresse Marlieke fervent aanhanger van de capsule wardrobe is? Ze maakte zelfs een speciale capsule selectie in de shop  
Dit vind ik mooi: 

Shop vegan en fair bij Wolf & Storm.

Deel jouw favoriete fair fashion webshops

Wat een luxe hè? Al dat aanbod! Ik ben benieuwd of jullie alle shops al kenden? Deel gerust je ervaringen, als je wel eens bij een van deze fair fashion (web)winkels geshopt hebt. Daar kunnen we elkaar fijn mee helpen!

De afbeeldingen zijn eigendom van de betreffende webshops en merken.

  1. En het wordt alleen maar meer! Ik zie ook echt het onderscheid ontstaan, elke shop heeft eigen aanbod en een eigen smoel, zo geweldig vind ik dat!

  1. Dankjewel! Wat een luxe als je de keuze zo ziet. De tijd dat fair fashion kopen een helse klus was, is echt voorbij.

 1. O nee, dit lijstje wilde ik ook nog maken, haha. Maar wel superhandig! Karakter en Fair e-Goods kende ik nog helemaal niet. Die gele blouse van KOI en rode jurk van Rhumaa zijn wel echt heel erg mooi. Die laatste heb ik al eens gevoeld bij Nukuhiva, zooo zacht!

  Take it slow, Mae sue, Miss Green en The green labels zijn trouwens ook nog fijne faire fashion-webshops. Daarnaast zijn er best veel eco-webshops die vaak ondergoed en basics en soms wat kleding hebben zoals Waschbär, Sus & So, De groene knoop en Lotika. Het is bijna te veel! 😉

  1. Take it Slow was er per ongeluk tussenuit gevallen in de laatste versie, die heb ik er toevallig net snel tussen geplakt. Ik heb nu alleen shops genomen die zich echt (voornamelijk) op kleding richten en die meer dan hun eigen merk verkopen, maar over Miss Green valt zeker veel te lezen op KouweKleren. Ik heb er een heel fijn jurkje van! The Green Labels ken ik niet eens. Ik ga het meteen bekijken, dank voor de tip!

 2. Hoi! Prima ervaringen met Sophie Stone en de sommige andere shops die je noemt hier alleen bekend van naam. Leuk overzicht. Heb trouwens ook goede ervaringen met Goodfibrations en Created by Earth! De laatste shop zorgde zelfs voor bezorging met een fietskoerier!

  1. Ah, dacht ik ze allemaal te hebben, vergeet ik toch nog iets! Goodfribrations ken ik natuurlijk ook, leuk om te horen dat jij er zulke goede ervaringen mee hebt! Ik ga het zeker aanvullen.

 3. Mooi overzicht! Ik speur graag rond op internet om een voorselectie te maken😊. Kende ze allemaal, behalve Mae Sue. Ik heb goede ervaringen met Brandmission, Natur-el en Sophie Stone. Maar ik mist Sus & So nog, hebben een fysieke winkel in Hilversum en o.a een mooie collectie van Thought.

  1. Ik wist helemaal niet dat Het Groene Warenhuis nog bestond onder een andere naam. Super! Dank voor het delen van je ervaringen, deze pionierende shops verdienen wat mij betreft alle liefde.

 4. Hoi, dank voor de vermeding! De oudste webshop was trouwns Sincero (2004) maar ben gefuseerd met het groene warenhuis en nu heten we Sus & So 😁

  1. Niet de eerste dus, al is het nu de oudste naam. Wat geweldig dat jij er al zo vroeg bij was! Ik heb echt veel bewondering voor iedereen die eerlijke kleding aan de man brengen, zeker in een tijd dat het nog niet zo bekend en groot was als nu.

 5. Super bedankt voor je overzicht, en natuurlijk dat FAIR e-GOOD er tussen staat. 😉. Ook bij ons kan je komen kijken, voelen en passen: in Haarlem zit de outlet in de Raaks Halle (Drossestraat 2. Tot eind 2018). En we hebben nieuws: wij zijn net verhuisd met de nieuwe collectie en nu ook te vinden op de Gierstraat 16 te Haarlem. Dus kom gezellig langs, online of offline 🤗

  1. Goed om te weten, dank voor je aanvulling! Ik kom graag in Haarlem, dus ik kom zeker eens langs.

 6. Nog een aanvulling op deze handige lijst: een klein en sympathiek merk met eigen webshop : Moyzo http://www.moyzo.eu/. Vaste collectie, in diverse kleuren , geen prints.
  (ik heb geen aandelen 😉 )

  1. Ik heb in deze lijst alleen webshops opgenomen die meer dan hun eigen merk verkopen. Niet omdat andere shops de moeite niet zijn, maar omdat de lijst simpelweg te lang en onoverzichtelijk zou worden als ik alle merken individueel zou noemen. Dank voor de leuke tip, wie weet zie je het nog eens langskomen in een ander artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.