Vijf nieuwe kledingcombinaties met alleen tweedehands items

Ik deed weer eens mee met een styling challenge! Een korte en lekker laagdrempelige dit keer, bedacht door @thriftedbyesther op Instagram: de #thriftedsweaterchallenge, waarvoor zij vijf dagen lang een stylingopdracht bedacht met een tweedehands trui. Ik deelde mijn outfits al op Instagram, maar omdat ik weet dat jullie daar niet allemaal actief zijn, vind ik het leuk om mijn combinaties ook hier te delen.

De Thrifted Sweater Challenge

Ik heb zes tweedehands truien in mijn kast, waar ik in de herfst en winter praktisch in lééf. Om het wat moeilijker te maken, wilde ik elke dag een outfit verzinnen die ik nog niet eerder gedragen heb. Volgens mij is dat aardig gelukt! Ik laat mijn nieuwe outfitcombinaties zien en vertel je meteen of het blijvertjes zijn. Uiteindelijk zijn het vijf outfits geworden die – op de panty’s na – volledig bestaan uit tweedehands kleding. Dat was niet per se het doel, maar is wel grappig om te zien.

Chic on Monday with your favorite sweater

Styling challenge: thrifted sweater challenge - vijf slow outfits met tweedehands kleding

Deze oranje trui uit de kringloop blijft mijn lievelingsexemplaar. Voor 2 euro gekocht, al vaak hersteld (gaatjes in de mouwen) maar ze blijft me trouw. En ik haar. Ik probeerde iets totaal nieuws, door de trui onder een korte zwarte jumpsuit te dragen, met een goudkleurige ketting erop. En dat beviel me best! De jumpsuit komt van een kledingruil, net als de ketting.

Volgende keer draai ik de jumpsuit wel weer om, want met de rits op de rug is het zo lastig naar de wc gaan. Ook de trui daarna weer rechttrekken onder de jumpsuit vond ik een gedoe, maar de outfit was het op zich wel waard. De panty is trouwens van Gambettes en van gerecycled garen. Binnenkort komt een review van duurzame panty’s online.

Girly on Tuesday with your newest sweater

Styling challenge - tweedehands trui stylen

Wat mijn nieuwste trui is, weet ik niet meer, nu ik al bijna een jaar geen kleding meer koop. Daarom koos ik gewoon mijn meest girly sweater met mijn meest girly rokje. Deze combinatie misschien wel eens eerder gedragen, al weet ik dat niet zeker. Daarom koos ik er een rood riempje bij als extraatje, alleen zie je dat niet op de foto. Ook deze outfit is weer volledig tweedehands. De trui kocht ik bij de Kleretoko, het rokje op United Wardrobe en de riem in de kringloop.

Comfy on Wednesday with a printed sweater

Tweedehands trui stylen - print op print

Ik heb maar twee truien met print, dus de keuze was niet zo moeilijk. De trui nam ik over van Sara, toen zij haar kast had opgeruimd. De broek komt van de vintagewinkel Modejacht hier in Leiden en de riem van hun overburen, een kringloop/vintagewinkel. Bij een pantalon denk je misschien niet meteen aan ‘comfy’, maar deze is zo wijd dat hij heerlijk zit. De riem is wel onontbeerlijk, want zonder hulp zakt deze broek direct naar mijn enkels.

Sporty on Thursday with a colored sweater

Tweedehands trui stijlen - vijf manieren

Hmm, sporty, dat heb ik niet echt in mijn kast hangen.. Ik ben niet zo sportief en ook een sporty kledingstijl is niet aan mij besteed. Ik heb één tweedehands trui die nog iets van een sportief randje heeft – letterlijk, want het gaat om de boorden – maar die is dan weer niet kleurrijk, kijk maar.

Ik koos uiteindelijk voor een ander ‘sportief’ kledingstuk: mijn oversized vintage bomber die ik op United Wardrobe vond. Gecombineerd met een bordeaux coltruitje van de Kleretoko en wat ik mijn spicegirl-rokje noem, ook vintage. Een sporty outfit met een panty, dat zegt al weer alles over het niveau van mijn sportactiviteiten. In deze uiteindelijke outfit zou ik dan ook niet bepaald gaan hardlopen. Maar ja, dat doe ik sowieso niet, als ik eerlijk ben.

Wat ik wél ga doen, is deze combinatie vaker dragen. Het rokje valt een beetje buiten mijn normale stijl en daarom trek ik het eigenlijk te weinig aan. Terwijl ik het wél een geweldig ding vind. Daarom ben ik blij met deze nieuwe combinatie, die lekker warm is en als geheel echt bij me past.

Party on Friday with a party sweater

Tweedehands outfit feest stylen

Deze dag speel ik een beetje vals, op twee manieren. Ten eerste deed ik de opdracht pas op zaterdag, ten tweede reken ik deze top eigenlijk niet tot mijn truien. Maar het is wél een tweedehands aankoop en ook wel ‘party-proof’: zwart velvet met een bloemenprint. Ik heb gemerkt dat ik eigenlijk alleen graag zwart draag in combinatie met een warme print, zoals deze. Die realisatie gaat absoluut weer miskopen voorkomen in de toekomst.

De top komt van Think Twice in Antwerpen en ik betaalde er 2 euro voor. De short was zelfs gratis, het is een tweedehandsje dat ik kreeg van een vriendin, een aantal jaar geleden alweer. Echt een gewaardeerd cadeau, want door het materiaal – tencel – is het een heerlijk zacht en luchtig ding. Ik draag de short dan ook graag in de zomer, maar met een panty lukt het in de herfst ook nog wel.

Wat is jouw favoriet van deze vijf slow fashion outfits?

Tweedehands truien op een nieuwe manier stylen.