Fijne shop: Think Twice (België)

V3web

Ik reis graag af naar het zonnige zuiden. En dat hoeft helemaal niet de Costa del Sol te zijn. Ook een tripje Antwerpen maakt me erg gelukkig. Met trein (voordelig als je een studenten-OV hebt) of Flixbus ben je zo hartje centrum. Dat één van mijn favoriete mensen op deze aarde er een paar jaar woonde, speelde natuurlijk een rol in de aantrekkingskracht van deze charmante stad. Maar Antwerpen heeft nog altijd een speciale lokroep in petto, waardoor ik sneller dan een mug naar kaarslicht naar de stad gezogen wordt: de Think Twice.

Deze winkelketen – die ook in andere Belgische steden te vinden is – is een walhalla voor vintagefanaten. Het concept is onderdeel van Humana, dat je misschien wel kent van de kledingbakken. Het draait dan ook om het ‘people to people’-principe: kleding wordt ingezameld en weer verkocht in de verschillende winkels.

Schatkamer
Verschil met een doorsnee kringloopwinkel is dat de kleding zorgvuldig geselecteerd wordt. Geen vlekken of scheuren te bekennen en veel oog voor trends. Zo hingen de rekken deze winter vol met leren kokerrokken, fluweel en wollige oversized jassen.

Wie zijn kledingstijl graag volledig basic houdt, kan zijn heil waarschijnlijk beter elders zoeken. Maar als je openstaat voor felgebreide truien, blousjes met ansichtkaartenprint en kan lachen om foute jaren tachtig skipakken, zit er zeker iets van je gading tussen. Antwerpen heeft inmiddels drie van deze schatkamers in het centrum, dus daar kun je absoluut je lol op.

T2-1.png

Supersale
En het mooiste: eens in de paar weken gooien ze hun hele collectie in de uitverkoop. Elke dag zakken de prijzen, beginnend met een happy hour met 30% korting en eindigend met dagen waar alles drie, twee  en uiteindelijk maar één schamele euro kost. Bovengenoemd favoriet persoon zweert bij de eerste dag dat alles twee euro kost om de beste koopjes in te slaan, dus daar houd ik me braaf aan. Sales worden niet ver van te voren aangekondigd, maar wie de winkels op Facebook volgt kan op een gegeven moment aardig voorspellen wanneer het weer superkoopjestijd is.

Voor mij als fanatiek koopjesjager annex beginnend verantwoordeling zijn deze dagen een heerlijke uitlaatklep. Lekker om lekker los te gaan en je kledingkast eens uit te breiden met iets onverwachts. Daar zit trouwens heus wel eens een miskoop tussen. Ik beken dat ik nog niet de straat op ben geweest in de groene enkellange jas die ik tijdens mijn januaristrooptocht buit maakte. Maar ach: mocht dat er binnen een paar maanden niet van  komen, dan bezorg ik de jas weer terug bij een Humana-bak of de kringloop om de hoek en zie ik de twee euro die hij me kostte als donatie aan een winkel die ik maar al te graag steun.

Riga
Mocht je trouwens toevallig eerder in Riga komen dan in Antwerpen: ook daar heb ik een shop ontdekt, waar we toevallig op de vier-eurodag binnenrolden. Omdat we op pad waren met alleen een rugzakje zat ik de volgende dag extra dik gekleed in het vliegtuig.

Leuven10-logo

Beeld: Think Twice