The Blind Spot: de nieuwe fair fashion webshop

We hebben er een nieuwe fair fashion webshop bij! Wat mij betreft kunnen het er nooit genoeg zijn, want hoe toegankelijker eerlijke mode wordt, hoe beter. Bovendien is de collectie van The Blind Spot een prachtig bij elkaar gezocht geheel dat mij heel erg aanstaat. Een verzameling stukken waarin je zowel comfortabel als op en top stijlvol voor de dag kunt komen. En het leukste: ik mocht mijn favoriete items vast passen om ze aan jullie te laten zien. 

De collectie van The Blind Spot 

Bekend gezicht: Chantal Braam

Als jullie graag over fair fashion lezen, komt het gezicht achter The Blind Spot jullie misschien bekend voor. Het is fair fashion blogger Chantal Braam – van Chantoile.nl – die de webshop heeft opgezet. Chantal is een bezige bij en met haar baan, opleiding en gezin weet ze hoe lastig het kan zijn om tijd uit te trekken voor het uitzoeken van de wereld die achter je kleding schuilgaat. Terwijl ze dat al jaren wél heel belangrijk vindt.

Ze startte een webshop die al dat uitzoekwerk al voor je gedaan heeft. Waar het is dat alles wat je er koopt onder goede omstandigheden gemaakt is. Want dat zou het ook moeten zijn, toch? Zodat alle vrouwen die het belangrijk vinden dat hun kleding niet alleen mooi is, maar ook op een verantwoorde manier gemaakt is, zorgeloos kunnen winkelen.

De kledingindusttrie als Blind Spot 

De naam van de shop vind ik briljant gekozen. Ik denk dat onze keuze voor ‘de makkelijke weg’ voor onze kledingaankopen vaak niet door onwetendheid komt – we kunnen best bedenken dat er iets niet goed zit met de goedkope kleding die we massaal kopen en weer wegdoen –  maar omdat het kiezen voor een alternatief niet altijd eenvoudig is.

Ik weet zelf maar al te goed hoe lastig het kan zijn om je draai te vinden in de wereld van eerlijke kleding, zelfs al wil je nog zo graag. Het is zelfs de voornaamste reden geweest waarom ik zo lang gewacht heb met de overstap naar fair fashion. The Blind Spot reikt ons de stijlvolle alternatieven op een presenteerblaadje aan, zodat we er niet meer omheen kunnen en eigenlijk niet eens willen. Want die kleding is gewoon bloedmooi.

Comfort & stijl centraal

Mara top (People Tree) – Cropped Mimi (Mud jeans)

De webshop biedt een mix van bekende en jongere, nog onbekende merken. Ik ben behoorlijk op de hoogte en ontdekte toch weer wat nieuwe merken. Dat maakt The Blind Spot een extra mooie aanvulling op het bestaande aanbod in Nederland.

De uitgangspunten van het aanbod zijn comfort & combineren. Alles moet héél lekker zitten en bovendien lekker onderling te mixen zijn. Zo helpt The Blind Spot je te bouwen aan een kast waar je met minder stukken juist heel veel kunt.

Natuurlijk speelt Chantals eigen smaak een rol, het zijn items die ze stuk voor stuk zelf zou kunnen dragen. Maar ze let ook op de nodige variatie. De selectie bestaat uit verschillende modellen, kleuren, lengtes, halslijnen en stijlen, die samen toch een duidelijk gevoel van gemak én klasse uitstralen. Stukken die je thuis aan kunt, maar ook naar een presentatie.

Zachte stoffen om in te wonen

Het comfort-gedeelte is alvast geslaagd, kan ik je vertellen. Alles wat ik paste, was zo fijn en zacht. Ik ben sinds ik in de fair fashion rolde echt een beetje verwend gekraakt op dat vlak. Het is jammer dat ik jullie dit niet kan laten voelen, dus je moet me maar gewoon geloven. Duurzame materialen wil je eigenlijk gewoon niet meer uittrekken.

Jumpsuit Wisteria (Alchemist)

Deze jumpsuit zou ik op het eerste gezicht misschien helemaal niet hebben uitgekozen, maar wat een fijn ding! Het blauw is mooi vergrijsd, waardoor het me beter staat dan ik bij lichtblauw zou verwachten. Dit voelt echt als een pyjama, maar dan chique. Typisch zo’n item dat je helemaal kan afmaken met mooie sieraden, een hak en een jasje maar ook lekker comfortabel met sneakers kan.

Comfy chique

Top flair sleeve (Alchemist) – broek Shellprint (Alchemist)

Ook deze broek is wat mij betreft een soort samenvatting van het aanbod. Hij is flowy en ultiem zacht, maar door de print juist weer chique. Terwijl de gestreepte naad hem ook nog iets sportiefs geeft. Vooral de print vind ik bijzonder. Hij lijkt te glanzen, terwijl het geen glimstof is. Het heeft wel iets weg van parelmoer – ook door het schelpenpatroon – en dat is precies genoeg glamour voor mij, want ik ben niet zo van de glimmers. De top is ten eerste helemaal mijn kleur, maar ook de vlindermouwen vind ik heel tof. Ik houd niet zo van heel korte mouwtjes en deze geven een eenvoudige top echt iets speciaals.

Bly Baboo Blouse  (Thought Clothing) – Cropped Mimi (Mud jeans)

Tot slot een top die echt voor mij gemaakt lijkt, met de nét iets kortere mouwen. Ik stroop mijn mouwen namelijk altijd op, maar voor sommige gelegenheden is dat minder geschikt. Dan is dit een net alternatief. De jeans maken het stoer en ik vind ze heerlijk, zo lekker hoog in de taille. Het materiaal is flink  stevig, daar slijt je niet zomaar doorheen.

Mode met een goed gevoel

Ik denk dat The Blind Spot een mooi, gevarieerd aanbod biedt voor vrouwen die net als ik liever investeren in iets moois wat jaren mee kan dan zich suf te shoppen met een onbevredigd gevoel. Die kleding dragen die hen een goed gevoel geeft, omdat het écht bij hun leven past, maar niet ten koste gaat van dat van anderen. En die dat voor elkaar willen krijgen zonder een dagtaak te hebben aan research of in te leveren of stijl.

Zie jij ook een mooie aanvulling op je garderobe bij The Blind Spot? Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief van de webshop krijgt een code voor 10% korting.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Blind Spot.

Beeld: Witness Fotografie