Poncho’s voor polderzomers

Ik ben een tijd op zoek geweest naar eerlijke badkleding. Dat leverde weinig op, tot FairFrog me wees op hun artikel over zomerse zwemkleding. Aan dat stuk heb ik tot op heden helaas weinig toe te voegen. Het aanbod is gewoon nog niet reuze – dus fijne faire merken, grijp uw kans! Ik zoek nog dapper door en laat jullie weten als ik iets nieuws ontdek (en tips blijven dus heel erg welkom).

Intussen bracht ik afgelopen weekend door op Oerol, waar ons heerlijk Nederlands zomerweer ten deel viel: een combinatie van roodverbrande neuzen en doorweekte sokken. Ik bedacht me dat we in Nederlandse zomers niet per se gebaat zijn bij zwemspullen. We kunnen vaker in de plassen op straat zwemmen dan in zee, dus regenkleding is wat we moeten hebben!

Nu heb ik een zelf met hartjes betekende regenjas van de kringloop, maar die nogal dik en niet echt klein op te vouwen. Prima voor thuis, maar geen reismateriaal. En dat is natuurlijk wat we het liefste doen in de zomer. Daarom schafte ik last minute bij de Action een wegwerpponcho aan. Zat me al niet helemaal lekker (figuurlijk dus, want om te dragen zijn het natuurlijk sowieso ondingen), maar ja, je wilt je ook geen midzomerverkoudheid op de hals halen.

Toevallig stuitte ik gisteren op de webshop Joyfields (dank u, algoritmes van Facebook) die precies verkoopt wat ik zoek: poncho’s van gerecycled plastic! En dan geen wegwerpdingen die halverwege optreden twee aan flarden gescheurd worden door een net te enthousiast rondhopsende feestbuur, maar stevige exemplaren die er zo vrolijk uit zien dat je ze als de zon weer doorbreekt gewoon nog steeds aan wilt houden. Je kunt hem zelfs wassen als hij thuis uit je naar natte hond ruikende festivaltas tevoorschijn komt.

Ik ontwikkel de laatste tijd weer een voorliefde voor stippen. Die voorkeur is me enigszins opgedrongen door mijn moeder, die me in de oprechte veronderstelling dat ik me het liefst standaard in polkadotprint hul constant wijst op gestippelde spullen. En nu vallen ze me dus overal op en word ik er steeds hebberiger van, gevalletje self-fulfilling prophecy. Maar in dit geval komt dat me dus erg goed uit. Zeker omdat de poncho’s in de aanbieding zijn. Want wie zo’n ding immers nodig in de zomer hè?

Nou, ik hoor alweer een bui overkomen. Ik denk dat ik lekker binnen blijf tot mijn pakketje op de mat ploft. Sterkte, postbode!

 

Joyfields – Poncho met stippen – 22,95 euro