Mooi merk: Twothirds

Mij zul je niet snel op een surfbord aantreffen. Ik ben niet zo gecoördineerd, lichamelijk gezien – zelfs een avondje bowlen vind ik al een hele opgave – dus zelfs als ik een poging zou wagen, zou je net die 1/1000 seconde dat ik me daadwerkelijk op het bord bevind moeten treffen. Toch trok het eerlijke kledingmerk Twothirds mijn aandacht, met name de manier waarop ze produceren met oog voor maker en milieu.

Twothirds: voor de aarde

Gelukkig hoef je geen surfer te zijn om de mooie spullen van surfmerk Twothirds te kunnen waarderen – en dragen! De naam van het merk verwijst naar het twee-derde deel van ons aardoppervlak dat bedekt is door water en het merk doet dan ook het nodige om dat water en de aarde in het algemeen een stuk minder schade te berokkenen dan de kledingindustrie in het algemeen.

Dat resulteert in een collectie van voornamelijk duurzame materialen: kleding van biologisch katoen, linnen, tencel (van houtpulp) en zelfs seacell (van algen!) en het polyester dat gebruikt wordt is gerecycled. Per kledingstuk kun je precies zien welke materialen zijn gebruikt en als een stuk vegan is, staat dat er ook bij.

Ik vind niet vaak zo’n uitgebreide omschrijving van de materiaalkeuzes in een webshop – zelfs knopen, ritsen en vulling worden toegelicht – dus dat stemt me sowieso al tevreden. Daarbij komt dat de kleding gemaakt wordt in Portugal, ook erg fijn om te weten.

Twothirds fair fashion

Sporty en zacht

De collectie bestaat uit relaxte kleding met hier en daar een sportief of  nautisch randje. Wie houdt van natuurlijke kleuren zal bij Twothirds zeker slagen. Alles ziet er zacht en comfortabel uit. Natuurlijk mag de nodige badkleding niet ontbreken en ook accessoires vind je in ruime mate bij Twothirds. Twothirds was ook één van de eerste merken waar je in Nederland terecht kon voor een eerlijke bikini of zwemshort.

Een leuke twist zijn de pre-order prijzen. Een soort crowd-funding systeem waarbij je korting krijgt als je een kledingstuk besteld voor het in de shop ligt. Ik denk dat dit voor veel meer merken een mooie manier zou zijn om overproductie te voorkomen. Ik ben wel benieuwd of het ook echt zo uitpakt.

Verzenden, ruilen en retourneren

Verzenden in Europa is gratis boven de 30 euro, anders betaal je 3,90 euro. In het verleden zaten er wat beperkingen aan het retourneren van pre-ordered items of stukken in de sale. Ik heb het uitgezocht: dat is nu niet meer zo. Alle kledingstukken mogen binnen 14 dagen teruggestuurd worden en dan krijg je je geld terug. Wil je ruilen of een voucher? Dan heb je dertig dagen de tijd om je bestelling terug te sturen.

De collectie van Twothirds

Ik laat wat  van mijn persoonlijke favorieten zien uit de collecties voor vrouwen en voor mannen. Wat vind jij van Twothirds?

Bekijk hier de volledige collectie van Twothirds

Twothirds voor vrouwen

Twothirds fair fashion
Twothirds fair fashion swimwear

Twothirds voor mannen

Twothirds fair fashion for men
Twothirds fair fashion and swimwear for men

De afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van Twothirds.