Mooi merk: Twothirds

Mij zul je niet snel op een surfbord aantreffen. Ik ben niet zo gecoördineerd, lichamelijk gezien – zelfs een avondje bowlen vind ik al een hele opgave – dus zelfs als ik een poging zou wagen, zou je net die 1/1000 seconde dat ik me daadwerkelijk op het bord bevind moeten treffen. Toch trok het eerlijke kledingmerk Twothirds mijn aandacht, met name de manier waarop ze produceren met oog voor maker en milieu.

Twothirds: voor de aarde

Gelukkig hoef je geen surfer te zijn om de mooie spullen van surfmerk Twothirds te kunnen waarderen – en dragen! De naam van het merk verwijst naar het twee-derde deel van ons aardoppervlak dat bedekt is door water en het merk doet dan ook het nodige om dat water en de aarde in het algemeen een stuk minder schade te berokkenen dan de kledingindustrie in het algemeen.

Dat resulteert in een collectie van voornamelijk duurzame materialen: kleding van biologisch katoen, linnen, tencel (van houtpulp) en zelfs seacell (van algen!) en het polyester dat gebruikt wordt is gerecycled. Per kledingstuk kun je precies zien welke materialen zijn gebruikt en als een stuk vegan is, staat dat er ook bij.

Ik vind niet vaak zo’n uitgebreide omschrijving van de materiaalkeuzes in een webshop – zelfs knopen, ritsen en vulling worden toegelicht – dus dat stemt me sowieso al tevreden. Daarbij komt dat de kleding gemaakt wordt in Portugal, ook erg fijn om te weten.

Twothirds fair fashion

Sporty en zacht

De collectie bestaat uit relaxte kleding met hier en daar een sportief of  nautisch randje. Wie houdt van natuurlijke kleuren zal bij Twothirds zeker slagen. Alles ziet er zacht en comfortabel uit. Natuurlijk mag de nodige badkleding niet ontbreken en ook accessoires vind je in ruime mate bij Twothirds. Twothirds was ook één van de eerste merken waar je in Nederland terecht kon voor een eerlijke bikini of zwemshort.

Een leuke twist zijn de pre-order prijzen. Een soort crowd-funding systeem waarbij je korting krijgt als je een kledingstuk besteld voor het in de shop ligt. Ik denk dat dit voor veel meer merken een mooie manier zou zijn om overproductie te voorkomen. Ik ben wel benieuwd of het ook echt zo uitpakt.

Verzenden, ruilen en retourneren

Verzenden in Europa is gratis boven de 30 euro, anders betaal je 3,90 euro. In het verleden zaten er wat beperkingen aan het retourneren van pre-ordered items of stukken in de sale. Ik heb het uitgezocht: dat is nu niet meer zo. Alle kledingstukken mogen binnen 14 dagen teruggestuurd worden en dan krijg je je geld terug. Wil je ruilen of een voucher? Dan heb je dertig dagen de tijd om je bestelling terug te sturen.

De collectie van Twothirds

Ik laat wat  van mijn persoonlijke favorieten zien uit de collecties voor vrouwen en voor mannen. Wat vind jij van Twothirds?

Bekijk hier de volledige collectie van Twothirds

Twothirds voor vrouwen

Twothirds fair fashion
Twothirds fair fashion swimwear

Twothirds voor mannen

Twothirds fair fashion for men
Twothirds fair fashion and swimwear for men

De afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van Twothirds.

 1. Wauw wat een gaaf merk! Ik kende ‘m nog niet dus ik heb m opgeslagen. De mannen collectie ziet er ook echt tof uit.

  1. Ik vind het altijd een grote plus als een merk ook een mannencollectie heeft, die lijken er zo weinig te zijn in de fair fashion.

 2. Haha, ze zijn wel goed bezig met hun marketing…. ik krijg ’t in m’n Facebook én Instagram feed als advertentie en nu ook in de blogosphere…

  de kleding vind ik práchtig en had ook al een aantal truien opgeslagen, maar na een mailwisseling met het bedrijf blijkt dat het niet mogelijk is om kosteloos te retourneren. als de kleding dus niet past of niet mooi zit moet het op eigen kosten terug gestuurd worden naar Barcelona. vind ik het niet waard.

  1. Dat is wel wel risico ja. Ik ben zelf tegenwoordig wel bereid dat te nemen als ik iets heel tof vind (bijvoorbeeld van Fridays Project). Als iets helemasl mijn smaak én fair is dus. Je kunt soms wel.om exacte maten in cm vragen, dat kan nog helpen.

 3. Mooi! Ik kende dit merk nog niet. Leuk dat je het uitlicht. Ziet er leuk uit. Ik heb altijd nog de hoop dat ik kan leren surfen, maar ik vrees dat ik ook niet handig genoeg ben haha.

 4. Jaaa, dit vind ik mooi! En met die gedachte achter de naam al helemaal 🙂
  Ik zie het ook steeds voorbij komen op Facebook, omdat een surfende(!) – zij wel, haha – vriendin het geliked heeft. Tof om te horen dat het ook nog eens duurzaam en fair is!

   1. En dat was zelfs nog voordat ik de walvisjes zag, jeej! 😀
    Sowieso vind ik die gemêleerde stofjes een basic shirtje meteen een stukje gezelliger maken.

    Echt heel jammer dat het (nog) niet in Nederland te passen is. Net als Lisa vind ik retour sturen een te groot (en duur!) risico. Misschien eens aan die vriendin vragen of ze er al iets gekocht heeft, kan ik dat passen, haha.

    Google trouwens eens op ‘two thirds’, vond ik grappig 😛

 5. Ik kwam deze blogpost tegen toen ik aan het zoeken was naar reviews van dit merk. Ik heb er namelijk laatst wat besteld, maar helaas erg slechte ervaringen! Ik vond die ‘noorse’ trui met oker geel zoo mooi dat ik hem heb besteld in oktober… Helaas moest ik er een paar maanden op wachten (levering werd 2 of 3 keer uitgesteld) en toen ik hem eenmaal kreeg viel de pasvorm en kwaliteit mij erg tegen…. gratis retourneren kan inderdaad niet, maar daarnaast geven ze ook geen geld terug! (dit vond ik een gemeen trucje: alle items met korting wordt geen geld voor uitgekeerd, maar… als je op hun site kijkt zie je al snel dat ALLE items met een korting worden aanprijst!) Ik heb de tui uiteindelijk toch maar teruggestuurd. Ik heb echter nooit meer iets van ze vernomen, dus nu is zowel de trui als het geld weg. Misschien problemen gezien het bedrijf nog erg in de kinderschoenen staat, maar ik ben in ieder geval heel erg teleurgesteld in ze!!

  1. Wat rot zeg! Ik ken verschillende mensen die wel goede ervaringen hebben, maar ik ken geen terugstuurervaringen. Heb je ze al op sociale media aangesproken? In de openbaarheid zijn bedrijven vaak happiger om te reageren, al zou dat natuurlijk eigenlijk niet zo moeten zijn..

 6. Hier ook een slechte ervaring met dit merk. Heb er een thermosfles besteld die nooit bezorgd is en dat terwijl ik er wel netjes meer dan 35 euro voor heb betaald. Als je Googled op Twothirds ervaringen lees je nog veel meer van dit soort ellende. Ik zou dus geen reclame maken voor dit bedrijf, ben erg teleurgesteld en koop er nooit weer wat!

  1. Dat is echt frustrerend. Ik ken meerdere mensen die wel naar tevredenheid iets besteld hebben. Kreeg je wel contact? Dat vind ik zelf vooral frusterend, als bedrijven niet reageren. Als er iets misgaat, maar ze wel hun best doen en je op de hoogte houden, vind ik het veel minder erg.

 7. Hallo! Ik krijg van dit bedrijf vaak gesponsorde berichten in mijn socials. Ik heb het dus eigenlijk altijd weg geklikt, omdat ik ervan uit ging dat het een greenwash-iets was. Nu dacht ik toch: laat ik er eens onderzoek naar doen. Heb je toevallig in de afgelopen twee jaar nieuwe ervaringen? Of nieuwe dingen gehoord? Ben benieuwd!

  1. Ha Brit, nee Twothirds is echt goed bezig. Ik heb zelf niks besteld – koop maar weinig nieuwe kleding – maar op Trustpilot staan inmiddels flink veel reviews, dus misschien heb je daar wat aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.