Mij zul je niet snel op een surfbord aantreffen. Ik ben niet zo gecoördineerd, lichamelijk gezien – zelfs een avondje bowlen vind ik al een hele opgave – dus zelfs als ik een poging zou wagen, zou je net die 1/1000 seconde dat ik me daadwerkelijk op het bord bevind moeten treffen.

Voor de aarde
Gelukkig hoef je geen surfer te zijn om de mooie spullen van surfmerk Twothirds te kunnen waarderen – en dragen! De naam van het merk verwijst naar het twee-derde deel van ons aardoppervlak dat bedekt is door water en het merk doet dan ook het nodige om dat water en de aarde in het algemeen een stuk minder schade te berokkenen dan de kledingindustrie in het algemeen.

Dat resulteert in een collectie van voornamelijk duurzame materialen: kleding van biologisch katoen, linnen, tencel (van houtpulp) en zelfs seacell (van algen!) en het polyester dat gebruikt wordt is gerecycled. Per kledingstuk kun je precies zien welke materialen zijn gebruikt en als een stuk vegan is, staat dat er ook bij.

Ik vind niet vaak zo’n uitgebreide omschrijving van de materiaalkeuzes in een webshop – zelfs knopen, ritsen en vulling worden toegelicht – dus dat stemt me sowieso al tevreden. Daarbij komt dat de kleding gemaakt wordt in Portugal, ook erg fijn om te weten.

Sporty en zacht
De collectie bestaat uit relaxte, vrij sportieve kleding met hier en daar een nautisch randje. Alles ziet er zacht en comfortabel uit. Natuurlijk mag de nodige badkleding niet ontbreken en ook accessoires vind je in ruime mate bij Twothirds. Een leuke twist zijn de pre-order prijzen. Een soort crowd-funding systeem waarbij je korting krijgt als je een kledingstuk besteld voor het in de shop ligt. Ik denk dat dit voor veel meer merken een mooie manier zou zijn om overproductie te voorkomen. Ik ben wel benieuwd of het ook echt zo uitpakt. Verzenden in Europa is gratis boven de 30 euro, anders betaal je 3,90 euro. Mijn persoonlijke favorieten zijn de spijkerblouse en de okergele trui en eigenlijk ben ik een beetje jaloers op de grijze chino voor mannen van biokatoen. Wat vind jij van Twothirds?

Vrouwen

Jack 148 euro – Zomertrui 62,40 (pre-order) / 78,00 euro

Denim blouse 62,40 (pre-order) / 78 euro – Badpak 70,40 (pre-order) / 88 euro

Shirt 22,40 (pre-order) / 28 euro – Longsleeve 48 euro

Jurk 38,40 (pre-order) / 48 euro – Shirt 38 euro

 

 

 

 

Mannen

Chino 78 euro – Surfhorts 68 euro 

Trui  88 euro – Sweater 62,40 (pre-order) / 78 euro

Shirt 34 euro – Shorts 68 euro

Shirt  34 euro– Sokken 8 euro

 

 

Beeld: Twothirds