Mooi merk: Miss Green

Juli komt eraan en dat betekent zomersale! Ondanks mijn dappere pogingen mijn consumentisme te beteugelen en het met een eerlijk sausje te overgieten, blijf ik diep in mijn hart een onvermoeid koopjesjager. Ik vind het goed om eerlijke merken te steunen door de volle mep voor hun producten te betalen, maar als student-annex-fair-fashion-fanaat is een uitverkoopronde ook nooit weg.

Sinds gisteren kan iedereen die deze instelling met mij deelt zijn hart ophalen bij de sample sale van Miss Green. Bij dit merk vinden ze dat kleding meer dan een paar maanden mee moet kunnen. Zowel wat betreft kwaliteit als wat betreft vorm en stijl. Verwacht daarom niet de laatste trends, maar minimalistische, stijlvolle stukken van duurzame materialen. Dat betekent: geen chemicaliën en wel biologische katoen, wol en de kunstvezel Tencel (merknaam van de natuurlijke kunstvezel Lyocell, gemaakt van eucalyptusbomen). Uitzonderingen op deze regel worden in de webshop eerlijk opgebiecht (hoera, transparantie!) en alle kleding wordt gemaakt in fabrieken waar mensen onder veilige omstandigheden voor een eerlijk loon werken.

Voor wie stylistsche hulp kan gebruiken, heeft Miss Green alvast gecombineerde zomersetjes in de aanbieding. Letterlijk ja, want als je beide items koopt, krijg je dus lekker korting. Normaalgesproken is Miss Green online en in allerlei winkels in binnen- en buitenland te vinden, maar nu kun je de resten van hun collecties op de kop te tikken bij Home Stock in Haarlem, voor prijzen tussen de 10 en 20 euro. Zelf ben ik daar dus zéér binnenkort te vinden. Voor wie niet kan wachten, licht ik mijn favoieten uit de huidige collectie vast voor je uit.

mf_blouse_corinne_mint_voor_1
Blouse Corinne – Tea Green – 79,95 euro
Ik hou van oversized en ik hou (inmiddels weer) van blouses. De historica in mij associeert dit exemplaar met Maoïstische tijden, maar dat neemt niet weg dat ik ‘m heel stijlvol vind. Vergrijsd groen is een van mijn favoriete kleuren op het moment, al weet ik nog niet zeker of het me ook goed staat. Het proberen waard!

mf_vest_liv_indianink_zij
Vest Liv – Indian Ink – 89,95 euro
Vestjes met een bomberjack-fit zijn in mijn ogen altijd goed. Ze kunnen als vest en als jas gedragen worden en maken lieflijke jurkjes net wat stoerder. Ik heb er één van de H&M in met een print, maar een effen tegenhanger zou een mooie aanvulling op mijn collectie zijn. Net wat makkelijker te combineren.

mf_jurk_valerie_streep_voor
Jurk Valerie – Block Stripe – 99,95 euro
Één en al Franse charme en dat van een stevig stofje. Wel zo fijn voor zo’n aansluitende jurk. Ik moet trouwens ook eens uitzoeken waar dat hoedje te vinden is. Wie gaat er mee naar de Côte d’Azur?

Wie weet komen we elkaar tegen bij Miss Green in Haarlem!

Adres:  Drossestraat 7/Nieuwe Emmasingel 30 Haarlem