Mooi merk: Geitenwollenshirts

Let op, Geitenwollenshirts heet tegenwoordig GOAT Organic Apparel. Nog altijd zeer de moeite waard!

De lente is voor mij niet begonnen zonder pasgeboren dieren. Daar kan geen paasei of zomerzon tegenop. Vooral kleine eendjes (kijk die snaveltjes, kijk die pootjes!) kan ik moeilijk weerstaan. Helaas zijn ze hier in de Leidse binnenstad vrij schaars, maar op een fietstochtje richting Warmond heb ik ze van de week dan eindelijk gesignaleerd. Grote vreugde.

Een merk dat precies inspeelt op mijn gevoelens van pril dierlijk lentegeluk is Geitenwollenshirts, te koop in de Geitenwollenwinkel (in Amsterdam en online). Zij maken mooie basics onder heerlijk Hollandse namen als ‘Truus’, ‘Henk’ en ‘Klaas’, soms aangevuld met de betiteling ‘Haute Goature’. Ik houd ervan.

Beeld: Geitenwollenshirts

Gisteren bestelde ik shirt Jannie en croptop Berta en vandaag kreeg ik ze al binnen. Verpakt in een klimaatneutrale en makkelijk te recycelen envelop – geen overdreven doos, heerlijk – met een vriendelijk kaartje erbij.

20160421_140534.jpg

Leuk he?  ’t Is net of je een huisdier adopteert. En misschien is het zo gek nog niet om kleding zo te zien. Over een huisdier moet je ook goed nadenken voor je het koopt, je wilt iets van een verantwoorde fokker (of een tweedehandsje uit het asiel natuurlijk), je bent er lief voor en vervangt het niet zomaar voor een ander als je een hipper model tegenkomt. 

20160421_141327

Alle Geitenwollenitems worden gemaakt van biologisch textiel en de arbeiders werken normale werktijden, voor een eerlijk loon en onder veilige omstandigheden. Ik was dan ook verrast door de vriendelijke prijzen die het merk hanteert. Voor mijn aankopen samen was ik 35 euro kwijt (zonder verzendkosten). De shirts lijken van mooie kwaliteit en ik verwacht dat ze absoluut een tijd mee zullen gaan.

Voor mij zijn Geitenwollenshirts een ideaal om mijn soms wat hysterische kringloopvondsten een tikkie te ‘downtunen’. In de Geitenwollenwinkel wordt trouwens meer moois verkocht, van allerlei duurzame en eerlijke merken. Het eigen merk is het meest betaalbaar, maar er is voor allerlei portemonneediktes iets te vinden. Een merk om in de geiten te houden.