Mooi merk: Brava Fabrics (ook voor bewuste mannen!)

Ik heb hier wel eens verzucht dat de collecties van eerlijke en duurzame merken vaak zo basic zijn (op sokken na dan, die zijn om een of andere reden juist altijd supervrolijk). Natuurlijk, het hele idee van duurzaam is natuurlijk dat stukken lang mee gaan en dan kan het best helpen als ze een beetje tijdloos zijn. Maar moet dat dan altijd samengaan met simpel? Wat mij betreft niet. Ik kan ook jarenlang verliefd zijn op felle kleuren of een leuke print, als het maar prachtkleuren en een heel erg mooie print zijn.

Laatst werd ik weer eens gewezen op een merk dat aan mijn vrolijke behoefte voldoet: Brava Fabrics. De items zijn zo zonnig als het land waar het merk vandaan komt, het heerlijke Spanje. Een merk vol vrolijke kleuren, ideaal voor iedereen die blij wordt van gezellige H&M-prints, maar die winkel inmiddels liever links laat liggen omwille van de arbeidsomstandigheden van de kledingarbeiders. Bijkomend voordeel is dat je de leuke, opvallende stukken van H&M vaak wel héél vaak op straat tegen kom, iets wat je bij Brava Fabrics minder snel zal overkomen. Ik betrap mezelf er in elk geval op dat ik overbekende stukken toch eerder zat ben en dat is niet ideaal voor wie graag lang met z’n kelding wil doen. Toch gun ik Brava Fabrics van harte een fikse bekendheidsgroei in Nederland. Ze hebben hun zaakjes namelijk behoorlijk goed op orde.

Oeko-Tex label
De hele collectie van Brava Fabrics wordt gemaakt in Barcelona, onder eerlijke omstandigheden. Maar het merk is ook het milieu goed gezind. Alle gebruikte stoffen hebben het Oeko-Tex certificaat. Dat is een behoorlijk streng keurmerk waar gelet wordt op waterverbruik en chemicaliën, maar ook op de omstandigheden in de fabrieken waar de stoffen geproduceerd worden. Zo krijg je dus de garantie dat niet alleen de mensen die de kleding van Brava Fabrics in elkaar zetten onder veilige omstandigheden werken, maar ook dat de eerdere productiefase, het maken van de stoffen, schoon en veilig is. Daarnaast neemt Oeko-Tex ook de kwaliteit van de stoffen en de mogelijkheden tot recyclen mee in hun oordeel. Een behoorlijk compleet pakket dus!

Meer voor mannen
Ik vind het leuk dat Brava Fabrics een grote mannencollectie heeft, uitgebreider dan de vrouwenlijn zelfs. Dat is iets wat bij eerlijke merken helaas nog een stuk minder voorkomt. Alsof duurzaamheid alleen iets is wat vrouwen aan gaat of aanspreekt? Ik ken talloze mannen die juist enorm duurzaam en efficiënt met mode omgaan, mijn vriend is er een voorbeeld van. Hij kent zijn stijl, koopt kwalitatieve stukken waar hij zuinig op is en die hij draagt tot ze op zijn. Hij heeft zeker geen inloopkast nodig om zijn garderobe te herbergen, een hangrekje en een plank is voldoende. Volgens mij is er onder mannen net zo goed interesse in eerlijke en duurzaam gemaakte kleding.

Sweater – 44,50 euro (sale)

Overhemd – 59,25 euro (sale)

Overhemd – 79 euro

Overhemd – 75 euro

Shorts – 79 euro

Boxers – 25 euro

Strikjes – 24,50 euro (sale)

Stropdassen – 24,50 euro (sale)

Voor vrouwen
Voor vrouwen is er iets minder keus uit verschillende artikelen en modellen, maar het aantal prints en kleuren mag er zeker wezen. Het spreekt me aan dat veel van de prints voor zowel mannen als vrouwen worden gebruikt, waarom ook niet?

Blouse – 79 euro

Blouse – 79 euro

Jurk – 68 euro (sale)

Sweater – 44,50 euro (sale)

Blousejurk – 42,50 euro (sale)

Bonus
Als jij zo vrolijk wordt van de printjes van Brava Fabrics dat je ze elke dag om je heen wilt hebben, kun je ze ook in je interieur verwerken. Ik word best wel gelukkig van dit diervriendelijke alternatief voor een gewei aan de muur.

Troffee – 99 euro

 

 

Beeld: Brava Fabrics