Mijn favoriete groene bloggers

Mijn opa had vroeger een kantoorboekhandel en via de overlevering heb ik daar nog wat verkooptactieken aan over gehouden. Als iemand hem om iets vroeg wat hij niet verkocht, verwees hij niet door naar de kantoorboekhandel verderop, maar naar een winkel in een ander genre, bijvoorbeeld de V&D (ja, dit is duidelijk een oud verhaal). Zo had hij zijn klant geholpen, maar zou diegene voortaan wel gewoon terugkomen en niet naar de directe concurrent stappen.

In de blogwereld werkt het iets anders. Natuurlijk ben ik bij lange na niet de enige die blogt over het onderwerp groene, duurzame en eerlijke dingen. Bij lange-lange-lange na niet zelfs, gelukkig maar. En het scheelt dat ik hier mijn brood niet mee hoef te verdienen. Daarom wijs ik jullie vandaag graag op een aantal blogs die ik zelf graag lees. Allemaal bloggers die op hun eigen manier bezig zijn met schoner, duurzamer of eerlijker leven & kopen. Ze kunnen stuk voor stuk iets wat ik niet kan, wat ik niet durf of wat ik bewonder.

Trouwens, nu ik erover nadenk, zijn sommigen van deze blogs best een groot en succesvol warenhuis te noemen vergeleken met mijn kleine buurtsupertje. Met een breed assortiment, vaste levertijden en constante kwaliteit. Voorlopig richt ik me zelf maar eerst op die kwaliteit,  wie weet komt de rest ook nog eens. Geniet intussen vooral ook van deze dames!

favoriete groene bloggers_awkward duckling
Awkward Duckling
Los van de geweldige naam (er is nu eenmaal weinig beter dan kleine eendjes) is dit een heerlijke blog waar je van alles kunt vinden op het gebied van groen & gezond. Het leukste aan Tessa vind ik de uitdagingen die ze aangaat, van yoga tot veganistisch eten. En het allerleukste daaraan vind ik dat ze eerlijk is over als het niet allemaal lukt. Dat ze na 5 dagen gewoon een cappucino nodig had terwijl er geen sojamelk in de buurt was. Heerlijk herkenbaar. Op blogs (en internet in het algemeen) kan het leven zo perfect lijken en daar hebben we stiekem natuurlijk weinig aan. Fijn om af en toe te lezen dat een goedbedoelde poging soms ook al genoeg is en bovendien ook wat kan opleveren.

favoriete groene bloggers_de groene meisjesDe Groene Meisjes
Ik schreef al over het boek, maar ook op deze blog schrijft Merel over haar leven als Groen Meisje. De omvang van haar archief doet vermoeden dat ze over alles al een keer geschreven heeft, maar toch komt ze elke dag weer met iets nieuws op de proppen. Over dingen die je je al tijden afvroeg of zaken waar je juist nóóit opgekomen zou zijn. Groene tandenborstels?  Duurzame bloemen?  Ik heb deze schatkist nog lang niet uitgepluisd.

favoriete groene bloggers_ik ben iris niet
Ik ben Iris niet
Iris (ja, toch wel) schrijft al heel wat jaar over een duurzaam en groen bestaan. Ze wil zichzelf geen expert noemen in milieuvriendelijk leven, maar heeft inmiddels wel gewoon heel veel fijns verzameld dat de wereld groener en een beetje leuker maakt. De verhalen over haar allerschattigste konijn  (helaas leeft Bunny von D niet meer) zijn voor mij een extra reden om enorm van deze blog te houden. Maar eigenlijk zijn het vooral de superpersoonlijke, blije verhalen van Iris waar ik elke keer weer vrolijk van word.

favoriete groene bloggers_vintage and beautyVintage and Beauty
Kim winkelt het allerliefst in de kringloop en deelt dan ook graag haar vondsten. Jaloersmakende vondsten, daarom volg ik haar blog inmiddels op de voet. Daar verzamelt ze namelijk niet alleen fijne (web)winkeladresjes, maar geeft ze ook volop tips om de ideale kringloopschat op te duikelen, hoe je vintage kunt herkennen  en hoe je je wapent voor een vintage-per-kilosale. Zo heerlijk als iemand dat al helemaal voor je heeft uitgezocht. Een goed startpunt voor de beginnende eerlijke shopper.

Update: Kim is inmiddels een nieuwe blog begonnen onder haar eigen naam: Kimbuining.com. Hier kun je terecht voor nieuwe verhalen, maar gelukkig staat haar oude site inclusief al het leuks om te lezen ook nog online. Dubbel feest!

favoriete groene bloggers_when sara smilesWhen Sara Smiles
In Sara herken me wel een beetje. Ook zij besloot op een dag dat haar kledingkast eerlijker moest en veel van haar gedachtenworstellingen komen me dan ook bekend voor. Ik bewonder haar positieve insteek – ze wordt gewoon heel erg blij van alle lichtpuntjes die er zijn op het gebied van eerlijke mode –net als haar gevoel voor stijl. Ze plaatst lekker vaak fair outfits, iets wat ik tot nu toe zelf nog niet gedurfd heb. Misschien binnenkort!