Mijn eigen summer 10×10-challenge

Iets vertraagd, maar niet minder leuk: ik ga weer een 10×10-challenge aan. De uitdaging? In tien dragen combineer je met tien kledingstukken tien verschillende outfits. Dit is een instagram challenge waaraan wereldwijd honderden mensen per editie meedoen. Ook ik waagde me er al eens aan, afgelopen lente om precies te zijn.

De zomereditie viel dit jaar binnen mijn vakantie en hoewel ik licht bepakt op reis ging, wilde ik in die week niet verplicht inventief hoeven zijn met mijn kleding en ook niet de druk voelen om dagelijks outfitfoto’s te delen. Want ja, dat hoort er ook een beetje bij. Toch vond ik het wel jammer dat ik het hele festijn gemist had. Het is namelijk superleuk om te zien hoe creatief iedereen bezig is met al die fraaie outfits. Daarom start ik gewoon morgen!

Mijn regels

Nu ik de 10×10-challenge op eigen houtje doe, voel ik me vrij om de regels een beetje naar mijn hand te zetten.

  1. Ik tel al mijn schoenen samen als één item. Bij de vorige editie merkte ik dat ik mijn schoenencollectie echt miste. Schoenen geven me de mogelijkheid om echt iets anders uit te stralen met mijn kleding. Bovendien heb ik werk waarbij ik veel sta. Daarom is het belangrijk om veel te kunnen afwisselen.
  2. Ik moet elke dag een accessoire dragen. Dat mogen oorbellen zijn, maar ook een sjaal(tje), riem of ketting. Tassen en jassen zitten niet in de uitdaging inbegrepen en daar houd ik me aan: ook daar mag ik dus vrijelijk mee combineren.

Dit kun je verwachten

Ik heb afwisselende dagen voor de boeg: ik moet werken, ben vrijwilliger bij een cultureel evenement en er staan feestjes op het programma. Veel verschillende gelegenheden om me voor te kleden dus. Er is best een kans dat ik soms verschillende outfits op een dag zal dragen. Natuurlijk laat ik jullie alles zien. In eerste instantie op Instagram, maar achteraf ook hier, op de blog.

De kledingstukken

Ik heb geprobeerd een mix te maken van fijne basics en kledingstukken die nog iets te weinig uit het rek komen, naar mijn zin.  Ook zitten er een paar vrij nieuwe (lang niet altijd écht nieuwe, jullie kennen me: ik koop voornamelijk tweedehands) items tussen. Het weer lijkt een beetje wisselvallig te worden, dus dat vind ik nog wel spannend. Wat denken jullie: kom ik met deze kledingstukken de komende tien dagen door?

 Croptop (oud) //  Blauwe blouse (Kleretoko) // Witte top (People Tree)

Bloemenjurk (Terre des Hommes) // Bloemenblouse (Think Twice) // Spijkerblouse (Think Twice)

Jumpsuit (United Wardrobe) // Suède broek (Think Twice) // Blauwe culottes (Think Twice)