Mijn eigen summer 10×10-challenge

Iets vertraagd, maar niet minder leuk: ik ga weer een 10×10-challenge aan. De uitdaging? In tien dragen combineer je met tien kledingstukken tien verschillende outfits. Dit is een instagram challenge waaraan wereldwijd honderden mensen per editie meedoen. Ook ik waagde me er al eens aan, afgelopen lente om precies te zijn.

De zomereditie viel dit jaar binnen mijn vakantie en hoewel ik licht bepakt op reis ging, wilde ik in die week niet verplicht inventief hoeven zijn met mijn kleding en ook niet de druk voelen om dagelijks outfitfoto’s te delen. Want ja, dat hoort er ook een beetje bij. Toch vond ik het wel jammer dat ik het hele festijn gemist had. Het is namelijk superleuk om te zien hoe creatief iedereen bezig is met al die fraaie outfits. Daarom start ik gewoon morgen!

Mijn regels

Nu ik de 10×10-challenge op eigen houtje doe, voel ik me vrij om de regels een beetje naar mijn hand te zetten.

 1. Ik tel al mijn schoenen samen als één item. Bij de vorige editie merkte ik dat ik mijn schoenencollectie echt miste. Schoenen geven me de mogelijkheid om echt iets anders uit te stralen met mijn kleding. Bovendien heb ik werk waarbij ik veel sta. Daarom is het belangrijk om veel te kunnen afwisselen.
 2. Ik moet elke dag een accessoire dragen. Dat mogen oorbellen zijn, maar ook een sjaal(tje), riem of ketting. Tassen en jassen zitten niet in de uitdaging inbegrepen en daar houd ik me aan: ook daar mag ik dus vrijelijk mee combineren.

Dit kun je verwachten

Ik heb afwisselende dagen voor de boeg: ik moet werken, ben vrijwilliger bij een cultureel evenement en er staan feestjes op het programma. Veel verschillende gelegenheden om me voor te kleden dus. Er is best een kans dat ik soms verschillende outfits op een dag zal dragen. Natuurlijk laat ik jullie alles zien. In eerste instantie op Instagram, maar achteraf ook hier, op de blog.

De kledingstukken

Ik heb geprobeerd een mix te maken van fijne basics en kledingstukken die nog iets te weinig uit het rek komen, naar mijn zin.  Ook zitten er een paar vrij nieuwe (lang niet altijd écht nieuwe, jullie kennen me: ik koop voornamelijk tweedehands) items tussen. Het weer lijkt een beetje wisselvallig te worden, dus dat vind ik nog wel spannend. Wat denken jullie: kom ik met deze kledingstukken de komende tien dagen door?

 Croptop (oud) //  Blauwe blouse (Kleretoko) // Witte top (People Tree)

Bloemenjurk (Terre des Hommes) // Bloemenblouse (Think Twice) // Spijkerblouse (Think Twice)

Jumpsuit (United Wardrobe) // Suède broek (Think Twice) // Blauwe culottes (Think Twice)

 

  1. Dankje! Ik kijk er ook naar uit, ben benieuwd of het een uitdaging wordt of juist leuk en makkelijk.

 1. Ja, ook hier benieuwd! Je hebt in ieder geval hele leuke kledingstukken uitgekozen. En weer wat geleerd. Ik dacht dat jassen ook waren inbegrepen. Niet dus! 😉

  1. Misschien heb je wel gelijk hoor! Ik had het vorige keer ergens gelezen dacht ik, ik denk dat dat misschien zo is bedacht om de uitdaging over de hele wereld een beetje gelijk te houden. Maar iedereen kan natuurlijk lekker zelf weten wat ‘ie doet. Ik maak het mezelf lekker niet te moeilijk, ik wil me vooral richten op creativiteit.

  1. Dankjewel! Ik vind het ook zo leuk om het bij anderen te zien, Heb jij wel eens meegedaan?

 2. Leuk, leuk! Je hebt inderdaad weer echt een hele andere collectie uitgezocht. Alles lijkt wel goed bij elkaar te passen, maar jij gaat het vast weer net anders doen dan ik kan verzinnen 😉 Ben benieuwd! Veel plezier 🙂

  1. Er zijn inderdaad mogelijkheden genoeg! Ik had eerst we heel veel blauw, maar met de broek en de blouse om het wat warmer te maken, is het wel naar mijn zin denk ik.

 3. Is die jumpsuit nieuw? 😄 en ik heb het volgens mij al eerder gezegd, die bloes met die wimpers vind ik echt heel leuk 😊 ben benieuwd naar alle combinaties die je gaat maken! Succes

  1. Klopt! Echt heel blij mee, ik wilde heel graag een jumpsuit met mouwen en lange pijpen. Hij is ook nog van lyocell, dus een fijn stofje. Zin om ‘m te gaan dragen!

 4. Hoi, wat een leuke blog! Heel leuk die 10×10 wardrobes, denk erover dat voor de herfst te gaan doen. Komen jouw zomercombi’s ook nog online? Ben heel benieuwd hoe je die korte shirts draagt 🙂

  1. Dat is zeker het plan, maar ik ben er door drukte helaas nog niet aan toe gekomen. Heel goed idee om mee te doen, zeker met de internationale editie (als je Instagram hebt). Dan kun je echt veel inspiratie opdoen bij elkaar. Ik ben benieuwd hoe je het zult ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.