Gratis stijladvies: de nieuwe service van webshop Wolf & Storm

Een van de leukste dingen aan eerlijk kopen vind ik de persoonlijke benadering en service die je krijgt als je niet bij de massaketens koopt, maar bij kleinere winkels en webshops. De laatste tijd bieden veel winkels in fair fashion bieden bovendien regelmatig extra services aan. Een daarvan is fair & vegan webshop Wolf & Storm, gerund door de enthousiaste Marlieke. Daar kun je nu terecht voor online styling advies voor een kledingstuk waarvan je niet weet hoe je het moet combineren. Helemaal gratis. Ik las erover op Ikbenirisniet en besloot dat ik dat ook wel wat hulp kon gebruiken.

Velvet hesje
Ik was op dat moment namelijk net bezig met het samenstellen van mijn capsule wardrobe en stond op het punt om mijn bordeauxrode fluwelen hesje de deur te wijzen. Met pijn in het hart, welteverstaan. Net dat het me een fortuin gekost heeft (2 euro), niet dat het nieuw was (ik kocht het bij Think Twice), maar omdat ik het zo leuk vind en in de bijna drie jaar dat ik het heb, tóch nooit heb gedragen. Ik ben dol op de kleur en het materiaal, maar ik voel me elke keer een glamourboerin óf circusartiest als ik het aanheb. Het ideale item voor deze styling service dus!

Vragen
Eerst kreeg ik een vragenlijst opgestuurd. Met een aantal voor de hand liggende vragen als waar ik tegenaan loop bij het kiezen van een outfit (dat ik van elegantie houd, maar niet bepaald elegant ben), mijn voorkeur voor een broek of een rok (rok), de gelegenheid waarvoor ik kleden moeilijk vind (als ik echt op chique moet, ik ben nogal een downdresser), mijn lievelingskleuren (okergeel en donkergroen) en van wat voor kledingstukken ik houd (oversized jurken en stevige hakken).

Maar er stonden ook schijnbaar willekeurige vragen in. Hoe vriendinnen me zouden beschrijven bijvoorbeeld. Ook bij de vragen naar mijn lievelingskleur, -stad, -film, -boek en -vakantieland zag ik niet direct het verband met mijn kledingstijl. Maar het gaf me we het gevoel dat Marlieke je echt wil leren kennen om je een goed advies te kunnen geven. Het antwoord op de filmvraag (Er ist wieder da) leverde zelfs nog een grappig mailgesprek met Marlieke op, die ‘m toevallig net had bekeken. Een persoonlijke benadering kan dus ook online, dat blijkt.

Mijn stijladvies

Vorige week kreeg ik dit resultaat opgestuurd. Ik moet zeggen dat ik even moest slikken toen ik de outfit zag. Ik draag eigenlijk nooit zwart, geen nette blouses en ook geen leggings. Tot zo ver deze look, haha. Gauw pakte ik Marlieke’s uitleg erbij. Want ze licht haar keuzes natuurlijk uitgebreid toe.

De blouse heeft een boyfriend fit, wat ‘m naast netjes ook een beetje stoer maakt. Dat is een leuke combinatie met de vrouwelijk-stoere broek. Marlieke heeft juist erg goed geluisterd naar mijn wensen – netjes, maar niet te netjes –  en waar ik tegen problemen oploop, ziet zij manieren om ze op te lossen.

Toen ik de blouse in de webshop van Wolf & Storm opzocht, bleek deze bovendien een stuk minder stijfjes te zijn dan ik op het eerste gezicht dacht. Hij is gemaakt van viscose en daarmee vast lekker zacht en zwierig. Ook Marlieke’s tip om er donkere enkellaarsjes bij te dragen is een goeie: door schoenen in dezelfde kleur als je broek lijken je benen immers langer. Zelfs een van mijn favoriete kleuren is in de look verwerkt. Het tasje blijkt niet zwart, maar donkergroen te zijn. Het zit ‘m in de details, mensen.

Wat ik ermee ga doen
Deze look is een stuk chiquer dan waar ik normaal gesproken uit mezelf voor zou gaan. Maar daar vroeg ik ook om, natuurlijk. Marlieke’s tips laten me in elk geval mogelijkheden zien waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn. Ik denk vooral dat het all-black een goede tegenhanger kan zijn voor de circuslook die ik altijd toch een beetje creëerde met dit jasje. En toevallig was ik sinds ik jammerlijk uit een van mijn favoriete (en al eens opnieuw in elkaar geplakte) jeans ben gescheurd toch al aan het kijken of een zwarte broek misschien een optie zou zijn. Daar heb ik nu een extra goede reden voor.

Laat je verrassen
Zie jij zo’n styling advies vol nieuwe ideeën ook wel zitten? Hier kun je je opgeven. Dan krijg je de vragenlijst vanzelf opgestuurd. Het is ontzettend leuk en inspirerend om door een vreemde met vakkennis naar je garderobe te laten kijken. Ik raad het iedereen aan!