Fair fashion outfit: de herfst in met watMooi

Nou lieve mensen, volgens mij is mijn herfstgarderobe compleet. Ik laat elke ochtend met plezier mijn ogen door mijn kast glijden. Er hangt genoeg moois dat precies bij me past en dat is het resultaat van een jaar lang heel goed nadenken over mijn kledingstijl.

Ik vulde wat aan, ik dunde wat uit – de tas ligt te wachten op de volgende kledingruil – en ik kreeg ook nog een cadeautje: van fair fashion webshop watMooi ontving ik een heerlijk bomber-achtig vestje, waar ik mijn oog al op had laten vallen zodra de herfstcollecties in beeld kwamen.

 

 

Fair fashion webshop watMooi

Als ik iets nieuws aan mijn kledingkast toevoeg, wil ik natuurlijk dat het onder goede omstandigheden gemaakt is. Bij watMooi kun je daarvan op aan, want de webshop verkoopt alleen maar eerlijke merken. Het niet kunnen vinden van verantwoorde kledingmerken is voor veel goedwillende shoppers nog altijd een groot probleem, merk ik als ik met mensen over het wel en vooral het wee in kledingindustrie praat. We willen allemaal wel kleding kopen waar geen ellende aan te pas komt, maar waar we die vandaan moeten halen, geen idee!

Het is daarom ontzettend waardevol dat er shops zijn die dat uitzoekwerk al voor je gedaan hebben. WatMooi is er zo eentje. Niet alleen ideaal voor beginnende fair shoppers trouwens: zelf gebruik ik watMooi ook standaard als uitgangspunt om te zien wat eerlijke merken voor het komende seizoen in petto hebben. De shop verkoopt namelijk een heel uitgebreide selectie mooie merken en ook per merk is er veel keuze. Natuurlijk kun je er terecht voor bovenkleding, maar ook panty’s, lingerie, sokken, tassen, accessoires en zelfs sportkleding zijn in de webwinkel te vinden.

Alle kanten op

Eerlijke kleding vind ik dus heel belangrijk, maar in het kader van duurzaamheid wil ik ook dat het een veelzijdig en tijdloos stuk van goede kwaliteit is. Zo zal ik er gegarandeerd lang plezier van hebben. Ik zocht nog een multifunctioneel vestje dat goed bij mijn kast zou passen. Het zwart gecombineerd met het warme geel maakt dit vestje zowel geschikt voor de winter als voor zonniger tijden. Ik heb veel warme kleuren in mijn kast en daar is het zowel een mooie tegenhanger van als een goede match mee.

De lengte van het vestje is voor mij ideaal. Het kan goed open op een korte of lange jurk, maar ook dicht geritst in een rokje of broek met hoge taille, zoals ik op deze mooie herfstdag aanhad. Ik zweer bij de hoge taille, dus het vestje is echt met al mijn beenbedekking te combineren.

Dat het van biokatoen gemaakt is, is een laatste dikke plus. Ik vind het steeds belangrijker om natuurlijke materialen te dragen, omdat bij het wassen dan geen microplastics vrijkomen. Het katoen zorgt bovendien dat het lekker ademt en niet kriebelt. Ik vond het ook leuk een breisel-achtig vestje tegen de komen dat natuurlijk is en toch geschikt voor veganisten.

Met een twist

Als ik iets van mijn grote stijlzoektocht geleerd heb, is het dat ik houd van items met een twist: een verrassende combinatie van vorm en materiaal bijvoorbeeld. Dit vest valt helemaal in deze categorie: het is een bomber, maar dan niet van sweatstof, maar fijntjes gebreid. Dat maakt hem eerder elegant dan sportief en dat past goed bij me. Sportief kun je me namelijk niet bepaald noemen en ook in mijn kledingstijl vermijd ik al te veel sportiviteit.

 

De rest van mijn outfit is trouwens – zoals vaak – helemaal tweedehands. De suède blouse komt van Think Twice in Antwerpen, de jeans van Episode, de muiltjes uit de lokale kringloop (ze vallen helaas bijna uit elkaar, dus ik zoek druk naar vervangers). Het ronde rotan tasje komt van de Kleretoko.

Je herfstgarderobe

Jullie weten wel dat ik een groot liefhebber van herfstkleuren ben. Daarom heb ik mijn oog nog even door de watMooi-collecties laten gaan om daar de mooiste stukken in herfstkleuren voor je uit te pikken. Is dat niet jouw smaak of kleurtype? Gelukkig is er ook in andere kleuren veel fijns te vinden.

 

TanktopPantalon

  JurkSokken

SjaalBlouse

 

 

Vest – Rok

 

Het vest heb ik gekregen van watMooi. Meer weten? Bekijk mijn disclaimer.