Fair Brand: The Nordic Leaves

Ik kwam The Nordic Leaves tegen op Project Cece. Echt, volg dit fair fashion platform als je op de hoogte wil blijven van nieuwe eerlijke merken. Ze worden je in de schoot geworpen en het zijn er verrassend veel. The Nordic Leaves is – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – een Spaans merk, dat zich wel laat inspireren door Scandinavische minimalistische invloeden.

Goed gecertificeerd

The Nordic Leaves is zowel Fair Trade- als een GOTS-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het zowel goed zit met de herkomst van de materialen als met het maken van de kleding zelf. Precies zoals we het graag zien, toch? De kleding wordt dicht bij huis gemaakt. De eerste collectie in Portugal en de huidige in thuisbasis Barcelona.

Fapun skirt brown/natural – 149 euro

De natuur als basis

Niet alleen de materialen zijn natuurlijk – alle stukken zijn gemaakt van 100% biologisch katoen – ook het kleurgebruik in de collecties in geïnspireerd op de natuur. ‘The colour of leaves and the colour of stones’, aldus de omschrijving van de Annor jurk van biologisch katoen.

Annor dress gray/olive – 129 euro

Klein en dus fijn

De collectie is nog heel klein, wat volgens mede-oprichter Daniel een bewuste keuze is. Het label draagt het ‘capsule-concept’ een warm hart toe: ruimschoots combineren met een paar mooie stukken in plaats van steeds maar méér blijven kopen en het overzicht verliezen. Op dit moment wordt gewerkt aan vijf nieuwe stukken om de collectie aan te vullen. Zo zal de totale omvang langzaam maar zeker groeien, zodat er steeds meer te combineren valt.

Bestellen

Ik ken nog geen Nederlandse of Belgische winkels waar The Nordic Leaves te koop is, maar bestellen kan op hun eigen website. Binnen Europa worden geen verzendkosten gerekend en de maten staan uitgebreid beschreven. Op mijn vragen kreeg ik erg snel antwoord, dus als je die hebt, zou ik ze vooral even stellen.

De afbeeldingen zijn eigendom van The Nordic Leaves.