Fair brand: Hund Hund

Ik ben – goh, verrassing – meer een kattenmens, maar nergens kan ik zo blij worden van twee honden als bij Hund HundDit Duitse fair trade merk biedt me stoere, maar elegante eenvoud. Daarbij zijn ze ook nog enorm transparant over wat ze doen en wat dat allemaal kost. Je kunt er terecht voor fair fashion voor vrouwen, mannen en ja, ook goodies voor je hond.

Dora blouse – 99 euro

Fre pants – 119 euro

Mooie basis

De ontwerpen van Hund Hund moeten draagbaar en betaalbaar zijn. Beide goed gelukt, wat mij betreft. Je vindt er veel basics, in mooie materialen en diepe kleuren. Aan sommige items zit een verrassende of hippe draai, maar ze zijn stuk voor stuk geschikt om een goede basis mee te bouwen die lang mee kan.

De kleding wordt allemaal in Europa gemaakt, onder andere in Polen en Roemenië. Daarvoor kiest Hund Hund om eerlijke werkomstandigheden te waarborgen, maar ook om transport te beperken.

Cleo tee – 39 euro

Han tee – 39 euro

Radical transparency

Bij elk kledingstuk kun je zien waar het gemaakt wordt en ook precies wat dat gekost heeft. Radical transparancy noemen ze dat. Ik vind het geweldig als merken dat doen, omdat het je niet alleen inzicht geeft in de verdeling van de kosten en opbrengsten, maar ook

Ik houd ervan als merken pal achter hun product gaan staan: dit is wat het kost als wij het volgens onze principes produceren. Take it or leave it. Zelf vind ik de prijzen trouwens alleszins redelijk.

Lea top – 45 euro

Norvin jacket – 169 euro

Materialen & verkoop

Hund Hund werkt nog niet louter met duurzamere materialen. Deze sijpelen wel meer en meer door in de collecties en er wordt wel enorm gelet op kwaliteit. Juist dat ze als merk hun keuzes toelichten en aangeven niet perfect, maar wel onderweg te zijn, maakt dat ik zeker iets zou kunnen kopen bij Hund Hund. Dat kan in hun eigen webshop – ze werken niet met winkels om kosten te drukken – waar je voor verzending naar Nederland of België 9 euro betaalt.

De afbeeldingen zijn eigendom van Hund Hund.