Fair brand: COSSAC

Naar de collectie van COSSAC werd ik toegetrokken door één specifieke rok die mijn hart stal, ken je dat? Maar het merk heeft meer moois in het vat en wordt bovendien eerlijk geproduceerd van duurzame materialen.

Wrap midi skirt – tencel – 79 pond (sale)

Dit is hem dan, die bewuste rok. Jullie horen me vaker over eenvoud met een twist en daar past deze rok helemaal bij. Hij is gemaakt van tencel, het duurzame alternatief voor viscose. Een heel fijn, zacht materiaal ook, wat inmiddels een belangrijke maatstaf voor mijn kleding is geworden. Fair kopen mag ook voor jouzelf best voordelen hebben.

Embroided tee – 48 pond

Kleine collectie

De eenvoud zie je ook terug in de collectie als geheel. Die is klein, maar goed doordacht met een paar goede ontwerpen en terugkerende stofkeuzes. Cossac is een Brits merk en de kleding wordt in Portugal en Turkije gemaakt, in gecertificeerde fabrieken waarmee nauw contact is.

Innovatief

Ik houd ervan als een merk op alle fronten van het productieproces stappen zet. Dus niet alleen fair of duurzaam, maar een holistische benadering waarbij gekeken wordt naar alles wat impact heeft.

Zero waste top – 68 pond

Deze top bijvoorbeeld, is zo ontworpen dat er geen restjes stof ongebruikt worden. Ik houd van dat soort slimme designoplossingen. Dat je daarvoor als merk de tijd neemt, laat zien dat je je product en duurzaamheid serieus neemt en niet ziet als een soort marketingtruc. Een soort omgekeerde greenwashing.

Cossac is heel eerlijk over wat nog niet perfect gaat en dat vind ik prijzenswaardig. Blijven werken aan waar je voor staat, kritisch zijn op je eigen proces en geen genoegen nemen met de status quo, dat vind ik enorm prijzenwaardig. Het is bovendien de enige manier om de modewereld echt en blijvend te veranderen.

Verkooppunten

Je kunt de kleding van Cossac natuurlijk terugvinden in hun eigen webshop, waar je 8,99 pond verzendkosten betaalt. Bestel je liever niet uit het buitenland, dan kun je een aantal stukken terugvinden bij de Nederlandse fair fashion webshops Papita en The Green Labels.

De afbeeldingen zijn eigendom van COSSAC.