Eerlijke cadeauwinkels voor de feestmaand

Je kunt er niet omheen (en waarom zou je dat ook willen?): het is cadeautjestijd. Goed, ik kan best wat redenen bedenken om er omheen te willen. Hebben we niet allemaal al genoeg, wat moeten we met nog meer al dan niet goed bedoelde huisvulling? Maar geef toe: het is ook wel erg leuk om verwend te worden met iets extra’s. Dat heb ik zelf mogen ervaren met de Echte Post Is Cool-swap en mede hierdoor heb ik hele veel zin gekregen om mijn eigen omgeving ook weer te verrassen met leuke dingen. Een leuk moment om een twee van mijn favoriete eerlijke winkels te delen, waar je goed terecht kunt voor een mooi, duurzaam cadeautje.

 

Eerlijke en duurzame cadeaus koop je bij deze winkels

NYHAVN (Haarlem)

20160526_112647

De winkel is genoemd naar de haven van Kopenhagen en voor hipkipjes onder ons klinkt dat natuurlijk al goed. Ik ben zelf nooit in Kopenhagen geweest, maar volgens mij is het een walhalla voor fijn design en mooie spullen. Wat dat betreft een goede naam voor dit Haarlemse stekje. Het is een typische conceptstore, waar alles wat je ziet te koop is: van de tafel waar het bamboe servies op uitgestald staat tot de hangmat die dwars door de zaak hangt. Je kunt er koffie drinken, taart eten en heel veel eerlijk gemaakte cadeautjes aanschaffen. Houten vlinderstrikjes bijvoorbeeld,maar ook prachtig servies, meubels of linnengoed. Hebben!

Adres: Koningstraat 15, Haarlem

20160526_114731
20160526_114545

Het Faire Oosten (Amsterdam)

20160504_171502

Ik houd wel van een makkelijke woordgrap op z’n tijd, maar in dit geval dekt de naam ook nog eens echt de lading. Toen ik bij het Faire Oosten over de drempel stapte, voelde ik me als Ali Baba die het roverhol vol schatten ontdekt. Het uitgangspunt van de winkel is eerlijk en lokaal, wat resulteert in een enorme ruimte vol hebberigmakend moois. Ik vind het leuk dat ze ook eerlijke kleding verkopen en kon zo tien kookboeken op mijn verlanglijstje bijschrijven. Zelf kocht ik hier afgelopen lente mijn Keep Leaf herbuikbare broodzak, dus ook voor meer praktische cadeautjes kom je hier aan je trekken. Hoewel de eerste winkel al een lekker grote is, las ik dat er nu ook een tweede vestiging is. Iemand die daar al geweest is?

Adres: Waldenlaan 208 en Javastraat 113-115, Amsterdam

20160504_165846
20160504_171547

Zoek je meer inhoudelijke inspiratie voor bewuste cadeaus? Bekijk dan mijn Duurzame Cadeaugids

Bij welke winkels koop jij je eerlijke en duurzame cadeaus?