Mijn outfits tijdens Color my Closet-challenge

Afgelopen week deed ik mee aan Color my Closet. Bij deze uitdaging dragen deelnemers negen dagen lang de kleur van de dag en delen hun outfit op Instagram. Nu ik al vier maanden in mijn no buy zit (daarover binnenkort een update) vind ik het extra leuk om creatief te shoppen in eigen kast. Ik weet prima wat er in mijn kast hangt, maar daar nieuwe combinaties mee verzinnen is iets wat ik graag probeer. Hoe veelzijdiger mijn kleding, hoe minder behoefte aan iets nieuws. Dus ging ik de uitdaging aan. En ik vond het zo mogelijk nog leuker dan de vorige keer dat ik meedeed.

Moeilijk?

Van te voren was ik bang dat ik niet bij elke dag een outfit zou kunnen verzinnen. Sommige kleuren heb ik niet of nauwelijks in mijn kast en dan vaak alleen in zomerse stukken. Maar het lukte me om voor elke dag een nieuwe outfit te verzinnen. Soms volledig gehuld in de kleur van de dag, soms met subtiele details. Ik heb mezelf elke dag verrast met een combinatie die ik nooit eerder heb gedragen en die ook het wisselende weer – storm, regen, zon, meer storm – kon doorstaan.

Favoriete outfits van Color My Closet

Mijn favoriete dag was de vijfde: groen. Op zich niet de grootste uitdaging, want ik heb veel groen in mijn kast. Past mooi bij mijn haarkleur en – ook groene – ogen, vind ik. Ik ben gek op mijn groene kokerrok, maar ik werkte die dag thuis en zocht dus een comfortabele outfit. Het werd dit:

De kleuren komen niet helemaal tot hun recht of de foto, maar het is in elk geval een combinatie van een tweedehands tencel jasje dat ik van mijn schoonzus kreegen mijn broek van People Tree. Niet precies dezelfde kleur, maar samen een heerlijk pak met de uitstraling van een jumpsuit. Enorm comfortabel maar wel netjes. Ik zie mezelf dit met een meer opvallende ketting ook zeker naar een borrel of feestje dragen.

Anders dan anders

Ook oranje (dag 3) is een kleur die me makkelijk af zou moeten gaan. Daarom besloot ik echt iets anders te doen dan normaal. Het fijne jurkje (want aaibaar, comfortabel en een prachtige kleur) kocht ik afgelopen zomer tweedehands bij Kleretoko en de ooit van een vriendin geadopteerde top is een favoriet.

Maar een boho-mouw onder een jurk dragen is écht buiten mijn comfortzone. Maar het pakte zo leuk uit! Het leek wel een heel ander jurkje dan met een vest of spijkerblouse erover, zoals ik het normaal combineer. Ik voelde me echt gedurfd en bijzonder, maar toch op mijn gemak. Niet in de laatste plaats door de enorm lieve reacties die ik hierop kreeg.

Ik ga nog even door

Meestal ben ik een uitdaging na afloop wel even zat. Lekker willekeurig iets uit de kast trekken in ook gewoon heel fijn. Maar Color My Closet geeft me zoveel energie – ook door de positieve vibe van alle deelnemers – dat ik dit gevoel wil vasthouden. Ik ga proberen vaker een bepaalde kleur centraal te stellen in mijn outfit. Door me te wagen aan monochrome outfits bijvoorbeeld en zo nu en dan een kleur helemaal door te trekken in accessoires als een tas of een leuke strik in mijn haar.

Ook meedoen? Mocht Color My Closet nog een keer georganiseerd worden, dan lees je dat als eerste via @ColoringOurClosets. Kun je meteen nagenieten van de looks van deze editie. Of zoek de outfits van de talloze deelnemers – en de mijne! – terug via #colormycloset op Instagram. Welke van mijn outfits vind jij het meest geslaagd?

 1. Ja superleuke challenge Hermien! Mijn favoriet is het oranje jurkje. Staat je supermooi. Zelf ben ik erg van de kleuren. Met name het herfst palet: geel, oranje, groen, camel en bruin. Rood heb ik niet in mijn kast. De volgende challenge doe ik graag mee!. Groetjes Sandra

  1. Zeker doen, hartstikke leuk! En dankjewel voor je lieve woorden, dat jurkje is echt een van mijn beste vondsten van het afgelopen jaar.

  1. Ik kan hem je erg aanraden als je eens met nieuwe ogen naar je kledingkast wilt kijken.

 2. Je blauwe outfit vind ik de leukste combinatie, komt deels ook omdat ik dat rokje zo super vind 😇💙
  Ik heb ook weer meegedaan en ik herken helemaal wat je zegt qua positieve vibe. Ik ga ook door, maar dan niet elke dag en neem dan twee kleuren als thema 😊

  1. Dankjewel! Het rokje blijft voor mij ook een favoriet. Ik vind hemw el watkort, daarom trek ik hem eerder in de winter aan met een legging, ondanks de zomerse bloemenprint.

 3. Ohh wat een leuke uitdaging is dit zeg! De volgende keer wil ik ook echt meedoen! Ik vind trouwens dat oranje jurkje met die mouwen echt zo’n leuke, vrolijke outfit!

  1. Hou de organisatie goed in de gaten, dan heb je het vast en zeker op tijd door. Ik kan het aanraden! En dankjewel voor je lieve woorden, ik ga deze combinatie zeker vaker dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.