3 Lessen uit de Color My Closet-challenge

De hashtag #ColorMyCloset was de afgelopen week niet van mijn Instafeed af te slaan. Zelden ben ik zó enthousiast geweest over een uitdaging op Instagram. Het leverde me heel veel plezier op, leuke nieuwe accounts om te volgen en echt verrassende ideeën voor nieuwe combinaties met mijn eigen kleding.

Color My Closet

De uitdaging is simpel: bedenker @ChloandClothes heeft de 9 dagen die de challenge duurt allemaal een kleur toegewezen. Elke dag kleed je je in de kleur van die dag. Dat mag van top tot teen zijn, maar ook een subtiel detail in je outfit. Net wat jij in je kast hebt hangen en waar je je goed bij voelt. Je outfit van de dag kun je natuurlijk delen met #ColorMyClothes, als je zin hebt. Dat heb ik zelf trouw gedaan en de uitdaging leverde me nieuwe inzichten op.

Kleur is een fijne leidraad!

Ik draag graag veel kleur en heb bepaald geen basic garderobe. In winkels laat ik me vaak leiden door kleur: ik stap direct op het schap met warme herfsttinten af. In mijn ochtendroutine is dat minder het geval, andere selectiemethoden zijn daar eerder leidend.

Het is heerlijk om kleur eens echt de doorslaggevende rol te laten spelen. Het beperkt de mogelijkheden (zeker als je praktische facetten als het weer ook nog meeneemt in je keuze) en laat je echt op een andere manier kijken naar je kast en de mogelijkheden tot combineren.

I love monochrome

Monochrome outfits trekken al lange tijd mijn aandacht bij anderen. Vaak zijn ze ton-sur-ton: verschillende tinten van één kleur gecombineerd. Hoe leuk ik het ook vind, zelf draag ik het nagenoeg nooit. Hooguit een spijkerbroek met een blauwe top, maar het kan met zoveel meer kleuren! Extra leuk is om te spelen met verschillende materialen en structuren, dat maakt de outfit nog spannender.

Op dag twee, waar rood centraal stond, heb ik als experiment echt uitgepakt buiten mijn comfortzone: ik droeg mijn rode broek met stipjes en daarop mijn rode blouse met stipjes. Net een andere kleur rood, net een andere vorm stipjes en allebei redelijk oversized. Normaal geen combinatie die ik zou kiezen, maar het kon heel goed: het voelde als een soort jumpsuit, heel comfortabel. Ik voelde me eigenwijs en stoer en kreeg ook nog eens heel leuke reacties.

Lef is leuk

Ik hoef er niet elke dag spectaculair of kakelbont bij te lopen, maar een tikkie lef is wel erg leuk. Op de dagen dat ik voor het gevoel het meest ‘buiten mijn boekje’ ging, kreeg ik de leukste complimenten. Tijdens de #ColorMyCloset-challenge wordt originaliteit en creativiteit echt gevierd. Toch is het ook prima om het ‘low key’ te houden als je even niet zo’n zin hebt om compleet uit je bol te gaan. Doe dus zeker mee volgende keer als je een portie positiviteit op je feed kunt gebruiken.

Ook deelnemen?

Houd de instagram van @ChloandClothes in de gaten voor de volgende editie van #ColorMyCloset of volg het speciale account @ColoringOurClosets.