Aanvulling op mijn moodboards: lente & zomer

Wat heb ik een lol gehad van de stijl-moodboards die ik in januari opstelde. Ik ben nog nooit zo creatief met mijn kleding geweest en ik heb een veel scherper oog ontwikkeld voor wat ik wel en niet mooi vind. En belangrijker nog: waarom ik dat vind. Het geeft me houvast bij het doen van aankopen en zorgt dat mijn kledingkast veel meer één geheel is, waarmee ik lekker kan combineren. Ik kopieer zelfs af en toe een complete look van mijn stijlborden, gewoon om het eens te proberen.

Één probleem: toen ik hier in de winter mee bezig was, zat mijn hoofd vol met wollige wegkruiptruien, mooie grote mantels, vesten en laarsjes. De lente leek nog zo ver weg.Er zat wel een enkele zonnig outfit tussen mijn keuzes, maar veel outfits zijn te winters om nu aan te trekken.

Inmiddels hebben we al volop zon gehad en zijn mijn winterjassen verbannen naar de berging. Ik wil ook inspiratie voor deze periode van het jaar. Daarom ben ik de afgelopen maanden langzaamaan begonnen met een aanvulling op mijn eerdere moodboards, dit keer vol zomerse looks. Ik heb het bord niet uitgesplitst in alle categorieën, zoals de vorige keer, omdat ik het echt als een aanvulling zie. Ik heb het wel een beetje gesorteerd in type outfits, zodat het voor jullie en mezelf overzichtelijk blijft.

 

 

 

Meer van hetzelfde

Ik vind het grappig om te zien hoe de grote lijnen qua kleuren, materialen en silhouetten zich gewoon doorzetten. Dat is een goed teken, want het betekent dat ik echt een duidelijke smaak heb ontwikkeld. Ook in dit moodboard zie je veel hoge tailles, natuurlijke materialen, warme herfstkleuren (ja, die kunnen ook gewoon in de zomer!), doorknooprokjes én -blouses, oversized silhouetten, wikkeljurken, denim en natuurlijk de muiltjes en loafers waar ik echt een zwak voor ontwikkeld heb.

Ook praktisch gezien doet het me goed dat er een duidelijke lijn te zien is. Zo wordt het namelijk veel makkelijker om kleding het hele jaar door te dragen, misschien met een trui erover of een panty erbij. Ik doe dat nu ook al met een groot deel van mijn kast, al zijn er natuurlijk items die ik wel tijdelijk opberg.

Samenvoegen

Ik weet nog niet of ik van mijn moodboards één geheel ga maken of dat ik toch een winterse en een zomerse variant laat bestaan. Aan de ene kant lijkt het me fijn om een soort kernbord te hebben waar ik altijd op terug kan vallen. Maar voor de meer directe outfitinspiratie zijn aparte borden voor het winter- en zomerseizoen wel weer praktisch. Het kan natuurlijk ook gewoon allebei, de ruimte op Pinterest is immers onbeperkt! Het vergt misschien wel iets meer onderhoud, maar dat is het wel waard. Wat zouden jullie doen?

Wat ik wel weet, is dat ik de stijlborden actief zal blijven bijhouden. Ik wil er regelmatig doorheen gaan om kritisch te kijken wat me nog aanspreekt en natuurlijk af en toe iets toe te voegen. Ik ben ervan overtuigd dat regelmatig ‘onderhoud’ van je stijl en je kast kan voorkomen dat je het opeens helemaal zat bent en je niet meer tevreden wordt.