Mijn vijf laatste tweedehands kledingaankopen

Bij mij is tweedehands shoppen echt een combinatie van wensenlijstjes maken en tegen dingen aanlopen. Soms koop ik tijden niets, soms ga ik als een speer en kom ik van alles tegen wat ik kan gebruiken. Je kunt nu eenmaal niet voorspellen hoe het aanbod zal zijn, al kun je op online platforms als Marktplaats, United Wardrobe en The Next Closet natuurlijk altijd wel enorm veel vinden.

Ook het instellen van zoekopdrachten op Marktplaats vind ik ideaal: zo krijg je gewoon een melding als iets van jouw gading online komt. Zo zijn we bijvoorbeeld aan onze bank gekomen. De afgelopen tijd heb ik een paar leuke aanvullingen op mijn garderobe op de kop getikt. Ik laat ze aan jullie zien!

Shoplog: tweedehands kleding

Tas

Deze tas viel me in de kringloop op door de bijzondere vorm. Toen ik hem van het rek viste, voelde hij opvallend zwaar aan: er bleek een filmcamera uit de jaren 70 in te zitten. Best opmerkelijk dat de tas niet bij de apparatuurafdeling was belandt. Met de camera maak ik iemand anders blij – al weet ik niet of hij het nog doet – maar de tas houd ik natuurlijk zelf. Mijn dagelijkse spullen passen er precies in en dan houd ik nog ruimte over voor een extra katoenen tasje, voor als ik toch meer spullen moet vervoeren of boodschappen ga doen. Ook de binnenkant – olijfgroen ribfluweel, kan het beter? – vind ik bijzonder mooi. Ik betaalde 5,50 euro voor dit tasje.

Trui

Nog een online bestelling: deze trui komt uit de kast van fair fashion blogger Sara van When Sara Smiles. Zij deed een online verkoop van haar kleding en daar wilde ik best van profiteren. Sara heeft namelijk een geweldig gevoel voor stijl! De trui met bloemen viel me meteen op door de herfstige kleuren waar ik echt van houd. Bovendien ben ik gek op halfhoge kraagjes. Dit is echt een trui waar ik hoe dan ook voor gevallen zou zijn. Ik heb de trui meteen aangetrokken toen ik hem binnenkreeg, wat een fijn ding. Ik weet zeker dat ik hem veel ga dragen. De trui was 13,80 euro inclusief verzendkosten.

Laarsjes

Ik stapte nog snel even de kringloop in op weg naar werk om een laatste cadeautje voor Echte Post Is Cool te scoren, maar kwam naar buiten met een paar schoenen. Risico van het kringloopvak! Ik was al langere tijd geïntrigeerd door zwarte veterlaarsjes, eigenlijk al sinds ik met mijn stijl-moodboards bezig was. Als ze dan na een aantal maanden op je pad komen, moet je ze natuurlijk meenemen. Misschien zijn ze iets aan de grote kant, maar voor 3 euro wilde ik het risico wel nemen. Ze zijn natuurlijk leuk voor een koudere dag, maar ook met een blote enkel of vrolijke sok. De hak maakt ze net wat eleganter dan de doorsnee rijglaars.

Loafers

Nog een paar schoenen! Deze loafers komen van United Wardrobe. Ik vind ze te gek, ik ben groot fan van loafers in het algemeen en bovendien van alles wat aaibaar is. Toch ben ik me ervan bewust dat deze schoenen wel enigszins trendgevoelig kunnen zijn en bovendien niet de allerbeste kwaliteit. Alle reden dus ze tweedehands te kopen. Ik ben er heel blij mee, want ze geven echt meer jeu aan een simpele outfit. uitpakken met bijzondere schoenen vind ik eigenlijk leuker dan veel sieraden of make-up dragen, heb ik gemerkt. Daarom is dit een heel fijne aanvulling. De schoenen kostten me zo’n 13 euro inclusief verzending.

Rolschaatsen

Ik weet niet of ik deze echt tot kleding hoor te rekenen, maar ik wil mijn rolschaatsen toch even aan jullie laten zien. Ik was al een tijd van plan om rolschaatsen aan te schaffen en toen bij mij op werk – ik werk in een theater – een rolschaatsdisco werd georganiseerd, besloot ik dat het eindelijk van moest komen. En wat is het leuk om te doen! De rolschaatsen hebben me via Marktplaats 30 euro gekost en ik kon ze lekker op de fiets hier in de buurt ophalen. Mocht het uiteindelijk op niets uitlopen met deze zomerhobby, dan doe ik ze gewoon weer van de hand. Maar tot nu toe vind ik het heerlijk om ze te gebruiken, zolang het weer mee blijft werken.

Wat is jouw mooiste tweedehands kledingstuk?