Slow favorites #3: beluister KouweKleren vanuit je luie stoel

Het is weer tijd voor een nieuw editie van Slow Favorites. Een lekker volle update, want er gebeurt veel leuks in de wereld van slow fashion en slow living, ook vanuit KouweKleren zelf. Zo ben ik op een aantal plekken te beluisteren deze maand, gewoon vanuit je luie stoel. Toch nog een voordeel van de semi-maar-toch-best-wel-lockdown, waar je de deur niet eens uit hoeft voor een interessante avond. Over lekker slow gesproken!

KouweKleren bij 3FM

Afgelopen zaterdag was ik te horen op de radio, 3FM. In het kader van Koop Niks-dag (een tegenreactie op het belachelijke Black Friday) mocht ik iets vertellen over mijn no buy-year. Een ontzettend leuke kans waar ik erg dankbaar voor ben, vooral omdat ik meerdere reactie kreeg van mensen die ook gaan proberen een flinke poos geen kleding te kopen. Wil jij dat ook? Dan kan ik je aanraden om aan te haken bij The No Buy Challenge die in januari van start gaat.

Het fragment is trouwens terug te luisteren op de website van 3FM.

Online fair fashion panel

A.s. maandag host ik een online fair fashion panel. Dit webinar is opgezet in samenwerking met Fair Trade Gemeente Gouda. Daarbij mag ik als host de zoekende consument vertegenwoordigen en al mijn kledingvragen stellen aan de winkeliers én Young & Fair voorzitter Marleen Selten, die het panel bezetten. Wil je deelnemen en ook jouw vragen over eerlijke en duurzame kleding voorleggen? Schrijf je dan in voor het webinar (wees er op tijd bij, want ook al is het online, er is beperkt plaats) en schuif aan op maandag 7 december om 20 uur. Ik kijk er enorm naar uit!

Opruimcursus #SPARKJOY (+ kortingscode)

Maandag start nóg iets leuks. De online #SPARKJOY-opruimcursus waar opruimcoach Merel van Net Thuis me voor uitnodigde. Ik geniet enorm van Merels artikelen en podcasts over een opgeruimd leven. Vooral omdat zij duurzaamheid en opruimen als geen ander aan elkaar weet te verbinden, wat zeker geen vanzelfsprekendheid is. Net als dat de combinatie Hermien + opruimen geen vanzelfsprekende is trouwens, dat zal iedereen met wie ik ooit een huis deelde, beamen. Dus ja: mijn vriend is ook wel te spreken over mijn deelname.

Wat mij betreft is dit een heerlijk project om het jaar mee af te sluiten en het nieuwe fris te beginnen, maar de cursus is ook heel januari nog te bekijken. Deze uitgebreide, zesdaagse cursus – waarin alle facetten van opruimen aan bod komen – wordt voor de laatste keer in deze vorm gegeven. Dus als je een cursus zoekt waar álles in zit, is dit je kans. Inschrijven kan op de website van Net Thuis. En als je daarbij de code hermien10 gebruikt, krijg je 10 euro korting op jouw kaartje.

FAIR magazine

Mondiaal FNV maakt zich al langer hard voor een eerlijker kledingindustrie en bracht recent een digitaal magazine uit. Dat staat vol verhalen en inspiratie, tips om een kritische koper te worden en bevat een goed overzicht van eerlijke kledingmerken. Het magazine is gratis te downloaden op de website.

Nieuwe vintage webshop

De leuke instagrammer Sandra – beter bekend als Queen of Vintage – heeft besloten dat we nu allemaal kunnen profiteren van haar oog voor vintage parels. Deze week lanceerde ze haar vintage webshop. Ik vind Sandra een ontzettend leuke en inspirerende vrouw en haar collectie is om van te smullen. Neem zeker een kijkje als je op zoek bent naar iets ‘nieuws’ om aan te trekken.

Het wordt een inspirerende maand! Heb jij nog tips?

Beeld: Iris Zaagman