Slow Fashion Season: 10 redenen om je in te schrijven

Sta jij al ingeschreven voor Slow Fashion Season? Ik wel en ik hoop van harte dat jij ook mee gaat doen aan deze uitdaging. Tienduizend mensen wereldwijd spreken af om drie maanden lang – van 21 juni t/m 21 september – geen nieuwe kleren te kopen. Daar wil je toch bij zijn?

Alles over het Slow Fashion Season

Slow Fashion Season is een initiatief van crowdacting platform Collaction. Zij brengen gelijkgestemden bijeen om samen sociale actie te ondernemen. Waar je eigen keuzes soms als een druppel op een gloeiende plaat kunnen voelen, kun je samen wel de kritieke massa bereiken die nodig is om verandering in gang te zetten.

Slow Fashion Season ging vorig jaar van start onder de naam Slow Fashion Summer. Maar ja, het ging al snel internationaal en het is nu eenmaal niet overal op de wereld tegelijk zomerseizoen. Vorig jaar werd ingezet op 2500 deelnemers en daar ging de organisatie ruim overheen. Dit jaar is het doel flink opgeschaald: bij tienduizend deelnemers gaat het Slow Fashion Season van start. Ik geef je tien redenen waarom je je zeker moet inschrijven.

Schrijf je nu in voor het Slow Fashion Season

  1. We gaan samen ZO VEEL CO2-uitstoot voorkomen. En gifstoffen. En uitbuiting. De kledingindustrie is na de olie-industrie de meest vervuilende op aarde. Niet nieuw kopen is de meest effectieve manier om dat te veranderen.
  2. Het is een geweldige manier om alternatieven voor altijd maar nieuw te ontdekken. Ruilen, tweedehands winkelen, lenen. Noem maar op. Ook op KouweKleren ga ik hier extra over schrijven, beloofd!
  3. Niet-kopen zorgt voor rust in je hoofd. Je hoeft de winkelstraat niet door, kunt webshops links laten liggen.
  4. Dit geeft je bovendien tijd om je kast her te ontdekken, op te ruimen en te finetunen. Waar word je echt blij van? Wat hoort er echt in thuis? Alleen maar negens en tienen toch?
  5. Drie maanden zijn zo voorbij. Ik spreek uit ervaring! Toch kan het een blijvende verandering te weeg brengen: er zijn deelnemers van vorig jaar die tot nu toe nog altijd niets nieuws gekocht hebben. Terwijl hun plezier in mode alleen maar groter is geworden.
  6. Aan deze challenge zit een geweldige community vast, waar fanatiek wijze raad, winkeltips en steun in de rug worden uitgewisseld.
  7. Op vakantie kun je nu speciaal op jacht naar vintage boetiekjes in plaats van door de standaard winkelstraat te slenteren. Al je vrienden willen straks jouw vakantietips hebben.
  8. Je gaat gegarandeerd geld overhouden voor zomerse leukigheden als ijsjes, terrasjes en festivals. Het leven heeft veel meer te bieden dan shoppen!
  9. Slow Fashion Season is haalbaar voor iedereen: van fair fashion diehard tot pas beginnend in de duurzaamheid. Een wereldreddende superheld te worden door simpelweg iets níet te doen. Kan het makkelijker?
  10. Last but not least – Collaction werkt als volgt: pas als genoeg deelnemers gehaald zijn, gaat het project van start. Geen tienduizend deelnemers? Dan gaat het hele feest dus niet door. Hoe zonde zou dat zijn van de ruim 2700 mensen die nu al hebben toegezegd om mee te doen?

Overtuigd? Schrijf je hier in voor de Slow Fashion Season-challenge. En laat mij ook even weten dat je meedoet!