Slaag in de kringloop met deze slimme tips

Een bezoek aan de kringloop is een feest voor mij! Ik vind het heerlijk om rond te neuzen door spullen die voor een ander geen waarde meer hebben, maar voor mij juist potentieel perfect zijn. Vaak krijg ik de vraag hoe ik nu leuke dingen vind tussen al het aanbod in kringloopwinkels. Ik heb al eens mijn tips voor tweedehands shoppen in het algemeen gegeven, maar ik heb nog wel wat trucs specifiek voor de kringloopwinkel die ik graag met jullie deel.

Daarvoor heb ik tijdens mijn laatste kringloopstrooptocht wat zelfonderzoek gedaan: hoe loop ik door zo’n kringloopwinkel, hoe gedraag ik me, waar let ik op bij tweedehands spullen? Dat levert 7 tips op die jouw volgende kringloopbezoek nog leuker kunnen maken. Have fun!

Slimme tips voor een geslaagd bezoek aan de kringloop.

Mijn tips voor een geslaagd kringloopbezoek

Kies een nieuwe kringloop

Hoewel ik altijd zeg dat mijn favoriete kringloop de dichtstbijzijnde is (dan kun je immers lekker vaak binnenstappen), is het bezoeken van een nieuwe kringloop ook een waar feestje. Zelfs als het aanbod tegenvalt, kun je vaak genoeg nog lekker lachen om de vreemde spullen die je er tegenkomt.

Loop altijd een extra rondje door de kringloop

Ik loop gerust drie keer alle schappen af. Het aanbod is vaak overweldigend en bij een volgende ronde ontdek je vaak nieuwe dingen die je in eerste instantie over het hoofd ziet.

Ga eens door je knieën voor de mooiste tweedehands vondsten

Nee, niet om smekend af te dingen bij de verkoper, maar om nieuwe dingen te ontdekken. De meeste kringloopwinkels zijn geen voorbeelden van orde, dus ergens onder of achter kijken kan zomaar een schat opleveren.

Kijk op een andere manier naar het aanbod

Ben je op zoek naar een plantenpot? Loop niet linea recta naar het juiste schap, maar heb aandacht voor alles waar jouw plant in zou kunnen passen. Een oude mand, een grote pan, een omgekeerde lampenkap. Je creativiteit wordt aangewakkerd, je interieur unieker en je hebt bovendien veel meer kans dat je vindt waar je naar op zoek was.

Weet op welk moment je bij jouw kringloop moet komen

Sommige kringloopwinkels hebben vaste dagen waarop ingeleverd mag worden. Vlak daarna vind je dus het nieuwe aanbod in de winkel. Soms staat dit gewoon online, anders kun je er naar vragen.

Doe een kringloop-challenge

Dit is erg leuk als je samen een kringloop wilt ontdekken. Zelf vind ik de Kringloopkwartier-filmpjes van Boncolor geweldig, waarin Bonnie en haar gast in een kwartier een outfit voor elkaar shoppen. Heel leuk om zelf zoiets te proberen. Je kunt natuurlijk ook een andere uitdaging doen: shop de lelijkste kerstversiering die je kunt vinden of zoek juist de mooiste woonaccessoires voor een budget van 5 euro, ik noem maar wat. Natuurlijk hoef je je vondsten niet per se te kopen. Als je de boel maar netjes terug legt, dat is wel zo aardig.

Shop een tweedehands cadeautje

Je kijkt met andere ogen als je winkelt met iemand anders in gedachten. Waar zou je een lieve vriend(in) of familielid mee kunnen verrassen? Vind je niks? Niet getreurd! De volgende keer kun je zomaar tegen iets aanlopen.

Wanneer ga jij weer naar de kringloop?

Wie wel eens in een kringloop komt, weet dat je nog maar weinig in het leven nieuw zou hoeven kopen. Heb jij al een volgend kringloopbezoek gepland staan?

  1. Goede tips 🙂 Zo’n challenge wil ik ook een keer doen! Kan denk ik ook helpen bij het vinden van leuke kleren. Zelf heb ik tenminste dat ik dingen aan moet zien. Op het hangertje vindt ik het er vaak maar saai uitzien maar als je het dan aan hebt kan het heel leuk zijn 🙂

  2. Dat de kringloop meestal best een rommeltje is helpt me echt om op een andere manier naar spullen kijken. In een normale winkel is alles veel meer van elkaar gescheiden en zijn de functies van elk ding al vastgelegd. Dat vond ik vroeger wel rustgevend en duidelijk, maar van de kringloopwinkel word je inderdaad een stuk creatiever 🙂

    1. Wat goed zeg. Als je de gedachte ‘dit is dit’ eenmaal loslaat, is opeens van alles mogelijk.

  3. Handige tips, ik ben zelf dol op kringloopwinkels en breng er dan ook regelmatig een bezoekje aan! Ik haal er vooral veel boeken.

    1. Boeken zijn inderdaad geweldig kringloopmateriaal! Ik koop ze daar ook vaak of ik vis ze uit de mini-bieb of leen ze bij de gewone.

    1. Dat is leuk om te horen! Succes nog even met je challenge, bevalt het goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.