Fair brand: Aesthetic Stories

Op mijn wishlist zagen jullie al een rok van Aesthetic Stories langskomen. Het staat ook in de lijst van eerlijke merken die ik aanbeveel, maar eigenlijk heb ik verder nog nooit over dit mooie, Nederlandse merk geschreven. Tijd voor een nadere kennismaking, want Aesthetic Stories is niet alleen eerlijk en duurzaam, maar ook nog behoorlijk betaalbaar in mijn ogen.

Minimalitische schoonheid

De simpele ontwerpen van Aesthetic Stories spraken me meteen aan. De stukken zijn eenvoudig, maar de belijning is mooi en de materialen zien er kwalitatief goed uit. Veel linnen, fijne breisels en biokatoen. Sowieso allemaal natuurlijke materialen, dus voor microplastics hoef je niet te vrezen.

Veel stukken worden in verschillende kleuren aangeboden, zoals die rok die ik zo mooi vind. Ik hoop dat ze onderstaand truitje van merinowol ook nog in andere kleuren gaan uitbrengen, want ik vind het echt prachtig, maar met dit roze kom ik niet weg.

Dot Kid in town – 109 euro

Het volgende truitje vind ik ook heel mooi. Het doet me denken aan een vergelijkbare top dat ik ooit van de WE had – gekocht voor mijn eerste kleedgeld – en dat ik uiteindelijk wegdeed omdat het echt te kort gekrompen was. Dat exemplaar was trouwens lila – hmm, what was I thinking? -, dus deze kleur zou me wel een stuk beter staan.

Round Neck Narcissus – 69 euro

Relatief lokaal

Alle kledingstukken van Aesthetic Stories worden in twee kleine fabrieken in Noord-Portugal gemaakt, waar de eigenaresse van het merk regelmatig op bezoek gaat. Zo zijn de lijntjes kort, net als de transportafstand. Zeker als je bedenkt dat de meeste kleding die in ‘doorsnee’ winkels hangt in Zuid-Oost Azië geproduceerd wordt.

Lamia culottes linnen – 105 euro

Pop-up shop

Deze week heeft Aesthetic een pop-up shop in Maastricht. Voor mij wat uit de buurt, maar wie weet voor een deel van jullie wel de moeite waard! Je kunt de stukken ook bestellen via de eigen webshop, waarvoor je binnen Nederland 3 euro verzendkosten betaalt. Bestellingen boven de 100 euro worden gratis verzonden binnen Nederland. Ook fair fashion webshop Take It Slow heeft een aantal stukken in de collectie opgenomen.

De afbeeldingen zijn eigendom van Aesthetic Stories.