Een paar kleine doelen voor december

Ik heb het altijd gek gevonden dat mensen goede voornemens maken in januari. Niet dat ik goede voornemens zelf een slecht idee vind. Volgens mij is het heel gezond om af en toe stil te staan bij dingen waar je niet tevreden mee bent in het leven en plannen te smeden voor hoe je ze anders aan zou willen pakken. Maar waarom moet alles tegelijk en dan ook nog eens dán, op de lamlendigste dag van het jaar?

20161215_120056

Toen ik een jaar geleden bedacht dat ik voortaan alleen nog fair fashion wilde kopen, had ik ook even de neiging om daar per het nieuwe jaar mee te beginnen. Maar waarom zou ik? Ik was het in december toch óók al niet eens met hoe de modewereld in elkaar steekt? Het voelde vreemd om daar dan nog langer aan bij te dragen, zeker met de wintersale in het vooruitzicht, die ik vast en zeker niet had kunnen weerstaan zonder dit besluit. Dus begon ik gewoon, zonder enig plan of al te veel voorbereiding. Dat is misschien geen aanrader voor alle soorten voornemens, maar ondanks dat ik er in het begin bepaald geen lol in had, hield ik wel vol. Het voelde gewoon als de juiste beslissing en ik heb er nog altijd geen spijt van.

Inmiddels kom ik dagelijks in aanraking met mensen die op allerlei manieren proberen hun leven een beetje groener en eerlijker vorm te geven. Dat is enorm inspirerend en maakt dat ik ook veel verder kijk dan kleding alleen. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en zou elke dag wel nieuwe stappen kunnen en willen zetten.

Daarom maakte ik een lijstje van dingen die ik graag in december nog wil doen. Het zijn geen wereldschokkende veraderingen, maar kleine dingen die ik een keer wil proberen of voor elkaar wil krijgen. Ik denk sowieso dat een deadline beter werkt dan een beginpunt bij de kleine stappen in het leven.

20161215_1154371. Mijn nagellakcollectie uitdunnen

2. Mijn boeken anders sorteren (alle ongelezen boeken bij elkaar) en beginnen met een ongelezen boek

3. Chocolademelk maken van plantaardige melk

20161215_1154164. De film ‘Down to Earth‘ zien

5. De kerstster van de Wereldwinkel die ik van de Sint kreeg ophangen

6. Wasbare wattenschijfjes naaien

7. De knopen aan mijn zelfgenaaide rok zetten

Niks moeilijks, niks om uit te stellen toch? Wat staat er hoog op jouw lijstje om te doen? Is er iets wat je tegenhoudt?