Echte Post Is Cool: eindelijk uitpakken!

Sinterklaas is een van mijn favoriete feesten. Het knusse, de geheimzinnigheid, de moeite die iedereen doet om elkaar te verrassen, ik houd er echt van. Dit jaar kon kreeg ik de kans om dat sintgevoel al een dikke maand eerder te beleven. Ik deed mee aan de EPIC – Echte Post Is Cool – swap van Northflix en Monsieur Mango, waarbij je voor een willekeurige andere deelnemer een pakketje met cadeautjes samenstelt (in dit geval voor een budget van 7,50 euro) en zelf dus iets soortgelijks ontvangt van een ander.

20161110_114332Hints
Als je denkt dat het al lastig is om voor een bekende – lees: broers met weinig wensen – steeds weer iets leuks te verzinnen, probeer het dan maar eens voor een volslagen onbekende. Gelukkig was de voorwaarde dat je een blog of minstens een openbaar Instagramaccount moest hebben om mee te mogen doen, zodat je niet helemaal in het duister tastte over voor wie je aan het inpakken moest slaan.

Het lijstje met wat informatie en do’s en don’ts voor cadeautjes dat iedereen moest invullen was ook erg welkom. Ik kreeg Milou toegewezen, een sportieve meid die er volgens mij van houdt om de donkere dagen van het jaar knus thuis door te brengen met veel gezellige mensen, maar over een paar maanden ook een grote reis gaat maken. Sportief ben ik niet erg, maar in de rest van Milou’s bezigheden – koken, spelletjes, borrelen, lezen – kan ik me zeker vinden. Ik deel zelfs haar afkeer van geurkaarsen, dat moest goedkomen!

Beperking
Ik wilde al een tijd graag meedoen aan zo’n swap, maar toen puntje bij paaltje kwam, vond ik het allemaal best lastig. De bedoeling was natuurlijk dat Milou erg blij zou worden van haar pakketje, maar ik wilde ook graag dicht bij de koopprincipes blijven die ik het afgelopen jaar heb opgebouwd. Dat betekende bovendien dat ik pas echt inkopen kon gaan doen in november, omdat ik in oktober geen nieuwe dingen wilde kopen.

Met een mix van gekocht, zelfgemaakt en hergebruikt voel ik me uiteindelijk zelf in elk geval goed over mijn pakketje, al is het natuurlijk het belangrijkst dat het ook bij Milou in de smaak valt. Ik heb in elk geval geprobeerd zoveel mogelijk van haar interesses in het pakket te verwerken.

20161110_114353

Cosy Lady: voor knusse avonden stuurde ik haar steranijs (heerlijk in de thee) in een potje dat ik nog had en zelfgemaakte chocoladefudge met pinda’s (ik hoop echt dat die niet gesmolten is.. anders doet een uurtje in  de koelkast wonderen, Milou!). Ook een zelfgemaakt kaneellikeurtje mocht niet ontbreken, natuurlijk in een hergebruikt flesje. Om vast op het volgende decemberfeest vooruit te lopen, deed ik er twee kersthangertjes in: ik kocht een houten kerstboompje en kluste zelf een engelenhangertje in elkaar.

Cooking Lady: de kookgek in Milou krijgt leuke zwart-witte servetjes en amuselepels van bamboe. Ik zie lekkere hapjes bij een openhaard voor me, al moet ze die laatste wel zelf nog even regelen.

20161109_162513Traveling Lady: voor het reislustige type maakte ik een vlaggenlijntje van een oude atlas. Ik deed er mijn eigen reisessentials bij: een flesje schoonmaakgel voor je handen en twee pakjes gezellige zakdoeken. Ook stopte ik strikvormige paperclips in het pakket, die ik ideaal vind als boekenlegger op reis.

20161109_155202
Tenslotte stuurde ik nog een bloemzaadjesmix waar bijen op af komen mee. Die heb ik zelf een poosje geleden gekregen, maar ik heb geen plek om ze te planten. Misschien heeft Milou een tuin of balkon en anders kan ze ze vast weer doorgeven. Zonde om ze hier te laten verstoffen, want bijen hebben het moeilijk tegenwoordig.

Mijn pakketje
Natuurlijk kreeg ik zelf ook een pakje thuisbezorgd! Zoals je misschien gelezen hebt, kon ik een week mijn huis niet in. Maar wat ik er fijner thuiskomen dan met een feestpakketje in de brievenbus? Ik kreeg het van Marije van Luovatytto,  een creatieve blogster die graag in de weer is met haaknaald en naaimachine. Leuk om haar blog op deze manier te leren kennen!

echte-post-is-cool-inhoud-pakket-geheel

Marije heeft goed naar mijn lootje en blog gekeken. Ik had opgeschreven dat ik blij word van bruikbaar en zelfgemaakt en daarbinnen pasten haar cadeautjes heel goed. Ik kreeg een fijn meetlint voor mijn naaiavonturen, een receptennotitieblok en kaarsen om de winter meer door te komen (de kleuren vind ik prachtig!). Er zat zelfs een portemonneetje bij dat ik zelf kan versieren. Het leuke stippenschrift staat waarschijnlijk binnen de kortse keren vol met blogideeën, lijstjes of verhalen.  Voor de eerlijke consument in mij zat er een dikke reep fair trade chocola in, jammm. Zoals je ziet kon ik het niet laten om ‘m al te proeven vóór ik foto’s ging maken. Maar hij valt in de smaak hoor!

Het allerleukst vond ik de zelfgehaakte sleutelhanger. Iedereen die mij kent, weet dat ik mijn sleutels altijd laat slingeren. Hoe zichtbaarder, hoe beter dus! Alleen met de bloemzaadjes – Marije’s persoonlijke favorieten, zo stond op het kaartje – kan ik op dit moment niks zonder tuin of balkon. Maar ik ga ze zeker bewaren of doorgeven aan iemand die daar wel van voorzien is. Meer bloemen zijn immers altijd welkom in het leven!

Seepje
Tot mijn grote verrassing hadden de organisatoren voor iedereen (wat een werk!) nog een extra pakketje geregeld bij toffe sponsoren. Zelf vond ik wasnoten van Seepje in de bus. Daarmee kun je volledig milieuvriendelijk en plasticvrij je was schoon krijgen. Ik wilde ze al graag een keer uitproberen, een perfecte match dus, bedankt!

20161122_161530Nog een keer!
Ik heb enorm genoten van zowel de voorpret als het uitpakken van mijn eigen pakje. Stiekem was het heel leuk om weer eens ‘zomaar’ te shoppen, iets wat ik in oktober (en eigenlijk al langer) natuurlijk niet gedaan had. Ik vond het een uitdaging om iets voor een vreemde te verzinnen zonder mijn eigen principes los te laten, maar wel een heel leuke uitdaging, die voor mijn gevoel wel gelukt is.  Zelf voel ik me echt schandalig verwend en het is zo leuk om de verhalen van anderen te lezen en op die manier ook weer nieuwe blogs te ontdekken. Bedankt voor de organisatie, ik wil gauw weer!