Echte Post Is Cool #6: een bijzonder fijne match!

Leuk, het was weer tijd voor Echte Post Is Cool! In deze swap stuur en krijg je een pakketje ter waarde van 7,50 euro aan een vreemde. Ik deed al twee keer eerder mee (hoe dat uitpakte, lees je hier & hier) en ik had er wel weer zin in! Het leukste en spannendste deel is het shoppen voor iemand die je eigenlijk helemaal niet kent, al krijg je wel een lootje met wat aanwijzingen, kun je natuurlijk elkaars sociale media checken en hebben veel deelnemers ook een blog. Dat levert ook elke editie weer een kennismaking met leuk nieuw leesvoer op. En deze editie zelfs een bijzonder fijne match.

Mijn lootje

Ik mocht dit keer een pakketje maken voor Sofie, die blogt op Soulbambi. Een lieve, creatieve meid met veel doorzettingsvermogen. Het allerleukst? Ze is net als ik bezig met groener leven en vindt het leuk om dingen uit de kringloop te krijgen. Te gek natuurlijk! Ik vind het altijd weer een uitdaging om mijn EPIC-pakketjes zowel op de ontvanger als op mijn eigen principes af te stellen en dit maakt het natuurlijk extra leuk en makkelijk. Eigenlijk heb ik tot nu toe altijd wel een tweedehands cadeautje in mijn pakketjes gedaan, maar het is fijn om te weten dat dat sowieso in de smaak valt.

Sofie had best een specifiek lijstje van wat ze leuk en niet leuk vindt, wat ik in superfijn vond. Ideeën genoeg! Wel vond ik het daardoor lastiger om nog af te wijken van wat er allemaal al op stond. Het blijft gewoon spannend om te shoppen voor een onbekende. Toch vind ik het altijd leuk om iemand te proberen verrassen met iets waar ze zelf nog niet opgekomen was, maar wel haar smaak is. Altijd een risico, maar ach, het is sowieso goed bedoeld! En anders komt het via via wel weer bij een ander terecht, hoop ik maar.

 

Dit is wat ik in het pakket stopte:

 • een rietpen zoals Sofie gevraagd had. Ik in ze maar in één maat vinden, dus de andere dikte moet ze er toch zelf even bij zoeken
 • een vintage emaillen pin met een katje erop. Sofie heeft twee katten, dus qua dier zit ik in elk geval goed
 • een stapeltje kaarten van Waar is Wally. Sofie gaf aan dat ze houdt van post versturen en ik zag op instagram dat ze ook wel eens een spelletje speelt. Twee in één, lijkt me
 • vegan melkchocolade. Sofie eet vegan en deze smaak vindt ze hopelijk lekker
 • een wit keramieken olifantje uit de kringloop. Sofie vroeg om dat soort beeldjes van lentedieren, valt een babyolifant daar ook onder? Het is in elk geval één van mijn eigen favoriete dieren
 • een zelfgemaakte mini-versie van mijn eigen wandkleed. Sofie gaf aan van grafische printjes te houden, dus hopelijk valt deze met stipjes in de smaak
 • Bloemzaadjes Bijenmix. Bloemen zijn altijd vrolijkmakend en ik denk dat Sofie de bijen best wil ondersteunen als vegan zijnde
 • Een lijstje met leuke dingen om te doen in de lente. Ik houd zelf erg van afstreeplijstjes en plannen maken, dus ik hoop dat Sofie er de zon van in haar bol krijgt

Ik heb alle pakjes ingepakt met papiertjes die ik nog had. ik verzamel mooie cadeaupapiertjes, doosjes en lintjes altijd in een grote zak, zodat ik ze nog een keer kon gebruiken. Voor een eco-liefhebber als Sofie leek dat me wel geschikt.

Mijn pakketje

Nu het allergrappigst: Sofie en ik bleken elkaar als lootje te hebben! Ik had al een voorzichtig vermoeden toen ik dinsdag voor een last minute check op Sofie’s instagram keek. Daar zag ik namelijk een sneak peek van haar pakje, met een zelfde papiertje om één van de  pakjes als om de doos die ik die morgen had binnengekregen. Maar ja, dat kan natuurlijk gewoon toeval zijn. Dat je elkaar hebt, is helemaal niet zo gebruikelijk bij EPIC en ik heb geen idee hoe de lootjes verdeeld worden, maar leuk vond ik het wel. Sofie had mijn voorkeuren namelijk heel goed in de gaten.

 

Dit zat er in mijn pakket:

 • een zakje bloemenzaadjes voor eetbare bloemen. Echt geweldig leuk nu we ons terras zo aan het opknappen zijn! Grappig dat we elkaar zaadjes hebben gestuurd
 • een pot zelfgemaakt schoonmaakmiddel. Helemaal iets voor mij. Ik experimenteer al een beetje met baking soda, al hebben we nog veel oude schoonmaakmiddelen op te maken. Dit ga ik met veel plezier gebruiken
 • twee toffe emaille bekers uit de kringloop. Ik had op mijn lootje aangegeven dat ik erg houd van tweedehands (cadeautjes) en ik heb een fijne emaille-verzameling, dus dit is een geweldige aanvulling
 • een pakketje prachtige washitapes met een soort geaquarelleerde print
 • een heerlijk lavendelzeepje op basis van kokosmelk. Ik ben helemaal aan het overstappen op stukken zeep, zelfs voor het wassen van mijn haar, dus dit komt absoluut van pas

Dit alles was vergezeld van een ontzettend lief kaartje! Dat is misschien nog wel het leukste onderdeel van zo’n swap. Na het uitpakken werd ik trouwens wel een beetje zenuwachtig. Ik vond mijn pakketje namelijk zó leuk, dat ik wel hoopte dat Sofie net zo blij zou zijn met wat ik haar gestuurd had. Gelukkig kreeg ik die middag een enorm lief berichtje van haar, waarin ze aangaf dat het in de smaak viel.

Ook eens meedoen?

Ik vond het weer een geweldige editie van Echte Post Is Cool! Ik heb genoten van de voorbereidingen, de voorproefjes op sociale media, de spanning en het vrolijke uitpakmoment. Trekt dit jou ook wel? Houd dan de blogs of sociale kanalen van de organisatoren Monsieur Mango & Northflix in de gaten voor de aankondiging van een volgende editie. Zij laten dit festijn elke keer weer op rolletjes lopen. Dank daarvoor dames!