5x Fair fashion in bordeaux

Wat is er mooier in de kersttijd dan een ode aan diep, bordeauxrood? Het is een kleur die ik door de jaren heen steeds meer ben gaan waarderen. Vroeger vond ik het een wat sombere, serieuze kleur namelijk, maar inmiddels heb ik een vest, een t-shirt en een mooie top (winst van de laatste kledingruil!) in bordeaux in mijn bezit. In fairtrade modeland is ook veel moois in bordeaux te vinden, in allerlei stijlen en tinten. Ik laat je vijf van mijn favorieten zien.

Sweater dress

Feina jurk – Kings of Indigo – 89,95 euro (sale)

Met hoodies heb ik niks, maar een jurk van sweater stof vind ik juist een geweldige vinding. Ik heb goede herinneringen aan mijn zeegroene sweaterdress, die ik zelfs droeg nadat hij te kort was geworden en ik per ongeluk een knip in de halslijn had gemaakt. Inmiddels is hij wel al een tijd verdwenen uit mijn kast en dit zou best een waardiger vervanger kunnen zijn. Het lekkere aan dit soort jurken is dat je erin weg kunt kruipen, maar je er ook prima netjes de deur in uit kunt. Dan zou ik mijn grijze enkellaarsjes met hak en een leuke statement ketting erbij dragen.

Knap corduroy

Beda Corduroy – Armedangels – 129,90 euro

Voor corduroy heb ik altijd een plekje in mijn hart, maar in deze rijke, rode kleur krijgt het materiaal een extra warme en chique uitstraling. Leuk contrast met het stoere jack. Ik zie de kerstman er zo in rondbanjeren op casual friday en mezelf ook wel.

Fijn breisel

Marcella Jumper – Thought – 67,95 euro (sale)

Deze trui heeft een heel andere tint bordeaux – wat koeler – en laat mooi zien dat er van elke kleur varianten te vinden zijn die je goed zullen staan. Het is een lekker klassiek, elegant breisel en driekwart mouwen vind ik altijd prettig (ik ben een opstroper). Soms is simpel gewoon genoeg.

Matchy-matchy

BlousePantalon – Rhumaa – 129 euro & 179 euro

Misschien neigt deze rood meer naar roest? Ach, wat zou het ook: wat een prachtig paar deze twee! Heel tof om samen te dragen, de blouse casual ingestopt in de broek, als een soort jumpsuit. Maar het zijn ook twee fijne basisstukken. Het materiaal, cupro, is een alternatief voor zijde, waar geen rupsen voor hoeven om te komen.

Mooi voor mannen

Wie zoekt naar een kersttrui die je niet na twee dagen zat bent, kan terecht bij Loop. a life. Een mooi breisel, dat bovendien volledig gerecycled is. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, vertel ik je hier. Er zijn trouwens ook vrouwenversies in deze kleur te koop. Ik moet er niet te lang naar kijken, want dan word ik veel te hebberig.

Welke kleur draag jij met kerst?

 

De beelden zijn eigendom van de betreffende merken.