Mijn tweedehands vondsten van deze week

Ik kan het niet genoeg zeggen: wat ben ik toch blij met mijn kledingkast zoals die nu is. Ik heb weinig te wensen. Daarom was ik eigenlijk van plan om hooguit nog een jumpsuit te kopen. Ik heb een bepaald type op het oog, dat ik ergens tweedehands hoop te kunnen scoren. Anders gaat het sowieso niet door, want het is natuurlijk nog altijd Slow Fashion Summer, dus tot 21 september komen er geen nieuwe aankopen mijn kast in.  Toch vond ik een excuus om afgelopen week twee tweedehandsjes op de kop te tikken, waar ik nu al heel blij mee ben.

Sailor truitje

Op zoek naar die felbegeerde jumpsuit, stap ik regelmatig even de Leidse vintagewinkels binnen. Een jumpsuit vond ik er niet, maar wel dit ontzettend fijne, gestreepte truitje. Met dit aanhoudende mooie weer merk ik dat ik toch net iets vaker een fris shirt kan gebruiken, dus helemaal overbodig is het niet. Het is een lekker lang truitje dat ook goed in een broek of rok met hoge taille kan. Ik voel me een echt zeilmeisje, al heb ik daar de ballen verstand van.

Het mooiste: de top is van 100% katoen. Ik probeer erop te letten dat ik minder synthetische materialen koop, omdat de microplastics die vrijkomen bij het wassen daarvan bepaald niet jofel zijn voor de zeeën en oceanen. Vintage en natuurlijk gaat helaas niet altijd samen, dus als ik iets moois tegenkom van katoen, ben ik behoorlijk tevreden. Deze vond ik bij Flamingo fashion.

Rotan tasje

Heb ik een tassengebrek? Nee. Voor dit tasje had ik eigenlijk geen excuus, behalve dat ik dit soort tassen al een aantal maanden geweldig vind. Het bewijst wel dat ik nog niet helemaal ongevoelig ben voor trends. Je ziet dit soort tasjes nu heel veel en daarmee ben ook ik in de verleiding gekomen.

Toch kon deze tas wel door de trend-ballotage die ik voor mezelf heb opgesteld. Rotan is namelijk een trend die goed past bij mijn bredere kledingstijl, ik houd namelijk erg van bijzondere en natuurlijke materialen Als je wilt lezen hoe ik omga met trends in een duurzame kledingkast, kun je dat uitgebreid nalezen.

Nog één tip als je naar zo’n rotan tas op zoek bent via Marktplaats of United Wardrobe: vaak zijn het geen tweedehandsjes, maar worden ze aangeboden door handelaren die ze nieuw aanbieden. Even op letten dus, als tweedehands een eis voor je is. Ik kocht de mijne écht tweedehands bij tweedehands webshop De Kleretoko.