Toffe stijl-projecten op Instagram

Ik vind Instagram het leukste sociale medium op dit moment. Natuurlijk door de mooie plaatjes, maar vooral door de makkelijke interactie. Het is heel eenvoudig om contact te maken met mensen die met dezelfde dingen bezig zijn als jij. Ik heb gesprekken met mensen die op allerlei plekken op de wereld wonen en die ik dus niet zo snel in het dagelijks leven tegenkom. Over dingen die we belangrijk vinden, waar we tegenaan lopen, die we willen veranderen of die we juist tof vinden. Ook in de ontdekkingstocht naar mijn stijl en het verduurzamen van mijn omgang met mijn kleding is Instagram een trouwe vriend gebleken. Er is zoveel gaande wat me geïnspireerd heeft! Daarom deel ik met jullie graag deze inspirerende stijl-projecten op Instagram.

@thelaurieloo

Laurie heeft een grappige variant op de capsule wardrobe bedacht: ze kiest elke week vijf kledingstukken waarmee ze vervolgens ook vijf verschillende outfits maakt. Een one week wardrobe, zoals ze het zelf noemt. De overige twee dagen in de week houdt de vrij, daarin kan ze een outfit herhalen, iets compleet anders dragen voor een gelegenheid of gewoon lekker in pyjama rondbanjeren. Ze heeft een tijdje geprobeerd elke week zes verschillende outfits te dragen, maar dat voelde te geforceerd en ging ten koste van de draagbaarheid van de looks. Het hilarische commentaar dat Laurie geeft op haar eigen looks maakt het trouwens nog leuker om te volgen. Ook haar stijl vind ik zelf heel leuk: simpel, maar met eigenwijze uitschieters. Precies waar ik ook van houd.

 

#idthriftthat

Als twee van je favoriete instagrammers een tweedehands hashtag in het leven roepen, moet je natuurlijk meedoen.  Met #idthriftthat delen mensen op zaterdag hun tweedehands looks, die door initiatiefneemsters @kristateeri & @elishamarie.g in die dag in hun stories gedeeld worden. Zo komen de leukste instagrammers voorbij die lekker casual hun tweedehands kleding showen. Gewoon gezellig en inspirerend. Ik heb mijn insta-lijst flink opgeschoond de afgelopen maanden. Ik volg veel minder bedrijven en veel meer mensen die hun dagelijkse (duurzame) kloffies delen, veel leuker. Ook deze hashtag levert me weer veel leuke ideeën en contacten op. Er doen al mensen van over de hele wereld mee. Jij ook morgen?

 

https://www.instagram.com/p/BjiMwAQgTpM/?tagged=idthriftthat

https://www.instagram.com/p/BjaTBOMgZLL/?tagged=idthriftthat

 

10×10-challenge

Hier heb ik al uitgebreid over geschreven, maar ik wil de 10×10-challenge toch nog eens noemen.
Aan deze uitdaging- die elk seizoen georganiseerd wordt, doen écht heel veel mensen mee. Die kiezen allemaal tien kledingstukken uit waarmee ze tien dagen lang een andere outfit samenstellen, die ze natuurlijk delen op Instgram. Van grote bloggers tot kleine accounts, een erg leuke mix van mensen en stijlen. Je kunt deze uitdaging natuurlijk ook tussentijds aangaan, maar juist het samendoen maakt het erg inspirerend en bovendien makkelijker vol te houden. Voort mij is dit dé kickstart geweest voor het regelmatig delen van mijn outfits op Instagram, iets waar ik nu veel plezier aan beleef. Lees vooral even terug hoe creatief ik van deze uitdaging werd.

 

Kennen jullie nog meer uitdagingen of hashtags op het gebied van duurzaam kleden die ik zeker eens moet bekijken? Deel ze even met me, want op dit gebied ben ik gewoonweg onverzadigbaar.