Kijkje in mijn kast: tweedehands en vintage rokjes

Laatst ontdekte ik dat bijna alle rokken die ik bezit tweedehands zijn. Inmiddels geldt dat sowieso voor zo’n 2/3 van mijn kledingkast, dus heel verrassend is het niet. Maar wel een goede reden om er eens een artikel aan te wijden. Er zijn jaren geweest dat vrienden verbaasd waren als ik een keer een broek aan had, zo verknocht was ik aan mijn rokken en jurkjes. Inmiddels ben ik regelmatig in een broek te spotten, maar rokken vind ik nog altijd heel fijn om te dragen en ik heb een vrij afwisselende collectie, waarvan ik het zomerse deel vandaag aan jullie laat zien.

Spicegirls

Door de nineties vibes die deze rok duidelijk ademt, heb ik hem tot spicegirls-rok gedoopt. Het is niet de makkelijkste om te combineren, maar hij heeft ook niet veel nodig, omdat ‘ie zelf al vrij opvallend is. Meestal draag ik er zoals hier een effen top op en dat is het dan. Ik betaalde denk ik 22 euro bij Flamingo Vintage  in Leiden, een van de eerste winkels waar ik binnenstap als ik ergens naar op zoek ben.

Bloemen

Dit is meest kleurrijke rok die ik heb. Grappig genoeg past ‘ie juist door al die kleuren bij het overgrote deel van mijn tops. Ideaal voor tussenin-weer, maar ook op een echt warme dag als je niet met blote benen wilt verschijnen. In de winter draag ik deze rok eigenlijk nooit. Ik vind hem te zomers om met een panty te dragen. Daardoor vertegenwoordigt hij het echte lentegevoel en heb ik in januari altijd al weer zin om hem uit de kast te trekken. Ik vond deze rok bij VNTG hier in Leiden en betaalde 15 euro.

Denim

Dit is een vondst van Marktplaats. Een van de beste aankopen van dit jaar, ik draag dit rokje echt heel vaak. Het model is elegant, het materiaal stoer en de donkerblauwe kleur denim vind ik heel mooi. Dankzij dit rokje ben ik zelfs denim-on-denim gaan waarderen. Ik betaalde volgens mij 11 euro inclusief verzendkosten.

Doorknooprokje

Dit rokje is extra bijzonder, want fair én tweedehands. Ik kreeg het in handen op de kledingruil die ik voor een groep groene mede-bloggers organiseerde. Het rokje is van Miss Green, een fair en duurzaam merk uit Nederland, waar ik ook een mooie jurk van heb. Ik voelde me een ware geluksvogel toen ik deze rok won met loten. Ik houd erg van doorknooprokjes, de kleur past goed bij me en het is dan ook een veel gedragen stuk in mijn kast. Het enige nadeel is dan de drukknoopjes onderaan nog wel eens losschieten, omdat de stof zo rekbaar is. Eigenlijk moet ik de rok even met een paar steekjes vastzetten. Zo gebeurd natuurlijk.

Basic blauw

Deze rok is heel fijn omdat hij het hele jaar gedragen kan worden. Hij is namelijk net zo leuk met blote benen als met een dikke panty. Super basic, maar wel een fijn, net uitlopend model. Het materiaal is vrij sportief, maar omdat het zo’n simpele rok is, kun je het ook op een nettere manier combineren. Ik vond het rokje op een kledingruil en het is een goede basic om met de meer uitbundige tops en blouses in mijn kast te combineren.

Oei, wat is het zonlicht fel op ons balkon, dat levert niet de beste foto’s op. Toch wilde ik dit artikel gewoon maken, je kunt prima zien waar het om draait. Het shirt dat ik draag is trouwens Alex (formely known as Henk) van Goat Organic Apparel. Dat merk maakt heel fijne, betaalbare basics die zoals je ziet multi-inzetbaar zijn.

 

 1. Wat een leuke rokjes! Ik ben vooral heel erg jaloers op de langere bloemetjesrok <3 Tweedehands shoppen is nog wat nieuw voor me, maar laatst vond ik wel al een aantal leuke stukken en jongens, wat geeft dat voldoening te weten dat je én minder betaalt dan in de winkel én je wat kleding van de vuilnisbelt afhoudt!

  1. Zo goed dat je er toch mee begonnen bent en zelfs al wat moois gevonden hebt! Zo krijg je vanzelf de smaak te pakken. En het mes snijdt echt aan alle kanten hè?

 2. Super leuk! Ik ben ook helemaal fan van rokjes. Je spice girls exemplaar vind ik errug tof 😍

 3. Ik houd sinds dit jaar écht van rokjes, dus heb er nu aardig wat vergeleken met vroeger 🙂 Ik vind die met knoopjes / jeansstof altijd ZO tof!

  1. Leuk, het kan echt een fijne toevoeging aan je kleding zijn, zeker op warme dagen. Jeansrokjes zijn altijd goed!

  1. Grappig hoe iedereen zijn eigen voorkeur heeft! Het is ook echt een fijn rokje, grotendeels gemaakt van biokatoen. En tóch zweette ik nog, gisteren! Maar tegen dit weer is niks opgewassen.

 4. Wat een mooie collectie! De bloemetjes en de groene vind ik het leukst (want dat wilde je weten toch? ;))
  Ik draag regelmatig jurkjes, maar rokken heb ik helemaal niet meer. Een tijd geen behoefte aan gehad, maar zou er nu wel weer een paar willen omdat je er zo lekker mee kan combineren. In de kringloopwinkels is het aanbod wel vaak beperkt en een beetje suf en in vintage winkels zijn ze nogal euh… vintage naar mijn smaak. Tijd om United Wardrobe en Marktplaats eens af te speuren! Of met mijn schoonmoeder naar de lapjesmarkt 😀

 5. Rokjes zijn inderdaad nog wat veelzijdiger dan jurken. En heerlijk luchtig met dit weer! Op United Wardrobe is het aanbod groot, ik moest me gisteren nog inhouden toen ik een erg leuk jeansrokje met geborduurde bloemen tegenkwam. Heb ik niet nodig, maar werd er wel hebberig van. En zelf (laten) naaien is een heel goed idee!

 6. Superleuke blog! Ik ben zelf ook dol op rokken en dan met name plisse. Ik draag ze zowel zomer als winter en een panty en docs. Ik heb zelf ook een blog waarin ik over tweedehands kleding blog. https://queen of vintage.nl. groetjes Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.