Fijne Shop: Hartendief (Leiden)

Bekentenis: ik gebruik deze blog wel eens als excuus om geld uit te geven aan kleren. Het zou immers een bar saaie theoretische boel worden als ik mijn zoektocht naar fair wear niet in praktijk zou brengen, toch?

Hartendief Vintage in Leiden

Gelukkig heb ik de afgelopen maanden praktisch drooggestaan omdat ik de lol in kleren kopen behoorlijk kwijt was, dus ik kan er weer even tegenaan. Gisteren kondigde Hartendief in Leiden weer haar befaamde Vintage Friday-aanbieding aan, met deze week twintig procent korting op alle tassen. Stuk voor stuk hebberigmakende prachten, vaak van leer en in elke vorm, maat en kleur. Daar moest ik dus wel op af.

Hartendief fleurt de Breestraat  op met ‘kleding met ervaring’. Een schitterende benaming voor spullen die nog prima een ronde meekunnen. De winkel bestaat uit twee delen: voorin vind je kleding die is ingebracht door particulieren. In ruil voor een deel van de opbrengst hangt Hartendief de nog mooie kleding keurig op kleur gesorteerd een aantal weken in de rekken. Achterin is een ingebouwd kamertje waar je tussen de vintage vondsten kunt snuffelen die eigenaresse Marjolijn overal en nergens vandaan haalt. Naast de tassen is dit mijn favoriete hoek.

De winkel is een knusse schatkamer met ouderwetse meubels en medewerkers zijn allervriendelijkst. Je zou verwachten dat ze te druk zijn met dweilen – gezien het aantal kwijlende mensen dat hier dagelijks over de vloer komt – maar ze nemen de tijd voor je en bieden zelfs aan om de groeiende stapel kleding op je arm vast in een pashokje te hangen. Geloof me, geen overbodige luxe als je omringt bent door zoveel moois.

Mijn vintage aankopen bij Hartendief

Gisteren kwam ik dus voor de tassen en ik heb dit exemplaar op de kop getikt:

HD3 Doen

Het is een fijne, stevige tas waar ik genoeg boeken, opschrijfblokjes, pennen en overdreven grote sleutelbossen in kwijt kan. Zoals ik al vreesde, kon ik het niet bij een tas laten. Ook deze oversized blouse met stippen heeft onderdak gevonden in mijn kledingkast:

HDB1

Wil je ook op de hoogte blijven van de prettig geprijsde deals van Hartendief (inclusief de Vintage per kilo-sales)? Volg Hartendief op Instagram.

Adres: Breestraat 171, Leiden